Begin van hoofdinhoud

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Skiathos

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar Skiathos

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Het eiland Skiathos ligt in de Egeïsche Zee en maakt deel uit van de eilandengroep de Noordelijke Sporaden, waar onder andere Alonissos en Skopelos bij horen. Skiathos is de drukst bezochte bestemming van deze drie eilanden. Je wordt op deze bijzondere plek getrakteerd op een schitterende blauwe zee, prachtige groene gebieden en een uiterst gezellige sfeer. Kom helemaal tot rust op het populaire strand van Koukounaries of leef je uit in het bruisende nachtleven van Skiathos-stad. Je kunt heerlijk rondwandelen in de smalle straatjes van de eilandhoofdstad of juist een middag de ruimte opzoeken met een boottocht over de zee. Cultuurliefhebbers mogen het bijzondere Evangelistria-klooster niet overslaan, waar in 1807 de huidige Griekse vlag werd ontworpen. Het weefgetouw waarmee de vlag werd gemaakt is nog altijd te zien in het klooster.

Vliegen naar Skiathos

De Luchhaven Skiathos (JSI) of de Luchthaven Alexandros Papadiamantis is het de enige luchthaven op het populaire vakantie-eiland Skiathos. In het hoogseizoen gaan er vanuit Amsterdam rechtstreekse vluchten naar deze bestemming. De vluchtduur is ruim 3 uur. Het is ook mogelijk om met een tussenstop in bijvoorbeeld Athene of Thessaloniki naar het eiland te vliegen. Je kunt in dat geval ook vertrekken vanaf Eindhoven of Brussel. In de zomer is het op Skiathos een uur later dan in Nederland.

Voorzieningen op de luchthaven van Skiathos

Skiathos is een populaire, knusse vakantiebestemming met een eenvoudige luchthaven. Er is een koffiecafé waar ook snacks te verkrijgen zijn en er is een duty-freeshop. Hier kun je echter geen belastingvrije aankopen doen, aangezien je binnen de EU vliegt. Verder kun je gratis gebruikmaken van het wifinetwerk. De luchthaven van Skiathos ligt op zeer korte afstand van Skiathos-Stad waar de meeste toeristen verblijven. Er zijn dus volop hotels in de buurt van de Luchthaven Alexandros Papadiamantis te boeken via Expedia. Het landen en opstijgen van de vliegtuigen is overigens vrij spectaculair, omdat de vliegtuigen vlak boven een openbare weg vliegen. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de weg vlak achter de baan tijdens je vakantie.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Skiathos

Vanaf de luchthaven van Skiathos is het ongeveer 4,5 kilometer rijden naar de stad. Afhankelijk van het verkeer ben je ongeveer tien minuten tot een kwartier onderweg. Je kunt hiervoor het beste een taxi nemen. De taxi's hebben geen meter, dus het is verstandig om een prijs af te spreken voordat je instapt. Als je accommodatie iets verder weg ligt, of als je het eiland wilt verkennen, kun je op de luchthaven een auto huren. Je kunt via Expedia gemakkelijk vooraf een huurauto reserveren op Skiathos. Houd er rekening mee dat er slechts één geasfalteerde weg op het eiland ligt. Vaak kun je gemakkelijk gebruikmaken van taxi's of bussen. Er rijdt vanuit de stad bijvoorbeeld zeer regelmatig een bus naar het populaire stand van Koukounaries. Daarnaast varen er ook taxiboten naar verschillende stranden.