Begin van hoofdinhoud

Voordeligste vluchten naar Stavanger

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

In het zuidoosten van Noorwegen ligt Stavanger; de oliehoofdstad van het land. De havenplaats is modern en wordt bewoond door vele studenten die de sfeer verlevendigen. In het centrum van de stad staat de Stavanger Domkirke, de oudste episcopale kerk van Noorwegen. Daarnaast zijn de traditionele houten huizen in het centrum een bijzondere bezienswaardigheid voor toeristen. Verder heeft de stad een aantal interessante museums, zoals het Norsk Oljemuseum en het Stavanger Museum. Buiten de stad Stavanger heb je ook legio mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Ten oosten van de stad ligt het fraaie Lysefjord. Op ongeveer anderhalf uur rijden met de auto vind je aan dit fjord de wereldberoemde Preikestolen Het uitzicht vanaf deze klif is ongeëvenaard.

Vliegen naar Stavanger

Stavanger Lufthavn, Sola (SVG) ligt net buiten Stavanger in het plaatsje Sola. Na Oslo en Bergen is dit de grootste luchthaven van Noorwegen. Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Stavanger vliegen. Er zijn geen vliegvelden vlak over de grens in België of Duitsland die rechtstreekse vluchten aanbieden. De vlucht vanaf Amsterdam neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Je zou een reis met een tussenstop in bijvoorbeeld Oslo of Kopenhagen kunnen overwegen. De reistijd loopt in dit geval op, maar je hebt wel meer vertrekopties, bijvoorbeeld Groningen, Eindhoven en Brussel. Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Noorwegen.

Voorzieningen op de luchthaven van Stavanger

Stavanger heeft een vrij compacte en rustige luchthaven. Het winkelaanbod op het vliegveld is gering. In de aankomsthal is een supermarkt te vinden en in de internationale terminal een boekhandel, een modezaak en een duty-freeshop. Aangezien Noorwegen niet bij de EU hoort, kun je hier belastingvrij winkelen. Houd er wel rekening mee dat je ter plaatse moet betalen met Noorse kronen. Er zijn voldoende geldautomaten op de luchthaven te vinden waar je geld kunt opnemen. Verder zijn er een handjevol eetgelegenheden te vinden die tijdig openen en is er gratis wifi beschikbaar. Bij gate 5 is een gratis watertappunt. Economyclassreizigers kunnen bij reservering en betaling vooraf gebruikmaken van de North Sea Lounge. Als je erg lang moet wachten, kun je via Expedia verschillende hotels in de buurt van de Luchthaven Stavanger boeken. Grappig feit over deze Noorse luchthaven is dat ze hier eigen honing produceren. Langs de taxibaan zijn verschillende bijenkasten ingericht. Aan de hand van de honing wordt de plaatselijke vervuiling gemeten. Als de kwaliteit goed is, wordt de honing gebruikt bij de restaurants op de luchthaven.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Stavanger

Sola ligt op ongeveer 15 kilometer van Stavanger. Met de auto ben je circa een kwartier tot 20 minuten onderweg. Je kunt online via Expedia gemakkelijk vooraf een huurauto reserveren in Stavanger. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijden Flybussen naar Stavanger met een reisduur van 20 minuten tot een half uur. Voor extra voordeel kun je vooraf online kaartjes bestellen voor de bus. Er rijden vanaf het vliegveld ook bussen naar andere bestemmingen, namelijk Sandnes en Bryne. De taxi's zijn gesitueerd tussen de terminal en de parkeergarage.

Informatie over vluchten naar Stavanger

Luchthaven van aankomst Stavanger
IATA-code aankomstluchthaven SVG

Populaire vluchten naar Stavanger

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.