Goedkope vluchten naar Trondheim

Voordeligste vluchten naar Trondheim

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 102 voor enkele vluchten en € 171 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
Air Baltic
Norwegian Air Shuttle
KLM
KLM
KLM
KLM
Norwegian Air Shuttle
KLM

Trondheim is een Noorse stad van redelijk formaat, gelegen aan de Trondheimfjord. De stad wordt bevolkt door vele studenten die aan de Technisch-natuurwetenschappelijke Universiteit van Noorwegen of het Conservatorium studeren. Een van de opvallendste bouwwerken van de stad is de belangwekkende Nidaros-domkerk. De kerk is gebouwd boven op het graf van Olaf de Heilige, de patroonheilige van het land. Je kunt in deze stad genieten van een geweldige cultuurscene en voor de actieve reiziger is er mogelijkheid om te fietsen. De stad zelf heeft uitstekende fietspaden, maar er leiden ook routes naar pittoreske plekken buiten Trondheim. Je betaalt in Noorwegen overigens met de Noorse kroon.

Vliegen naar Trondheim

Trondheim Lufthavn, Værnes (TRD) ligt in de plaats Værnes op ongeveer 20 kilometer van Trondheim. Vanaf Amsterdam kun je dagelijks rechtstreeks naar deze bestemming vliegen. Er zijn momenteel geen andere luchthavens in Nederland of luchthavens net over de grens die rechtstreekse vluchten naar deze Noorse bestemming aanbieden. De vlucht vanuit Amsterdam duurt ruim 2 uur. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen vanaf Amsterdam met een tussenstop in Oslo. Dit kan soms iets voordeliger uitvallen. De reistijd loopt in dit geval op tot minstens 3,5 uur.

Voorzieningen op de luchthaven van Trondheim

De luchthaven van Trondheim verwerkt veel binnenlandse vluchten. In de zone voor binnenlandse vluchten is dus meer aanbod wat betreft winkels en eetgelegenheden dan in de hal voor internationale vluchten. Het winkelaanbod in de internationale zone beperkt tot een duty-freeshop. Vlieg je via Oslo, dan kun je in de binnenlandse zone terecht bij een boekhandel, een kiosk en een parfumerie/cosmeticazaak. Voor de paspoortcontrole kun je nog een laatste snack halen bij een supermarkt. De internationale hal huisvest een restaurant en een bar. In de binnenlandse zone heb je de keuze uit een handjevol eetgelegenheden en voor de paspoortcontrole kun je terecht bij een koffiezaak om je trek te stillen. Verder zijn er verschillende watertappunten waar je gratis je waterfles kunt bijvullen. Wifigebruik is ook gratis. Je wordt na 2 uur automatisch afgemeld, maar je kunt je daarna gewoon opnieuw gratis aanmelden. Je kunt tegen betaling langer online blijven met een snellere verbinding. Op de website van Expedia zijn verschillende hotels in de buurt van de Luchthaven Trondheim Værnes te boeken.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Trondheim

Eenmaal geland kun je vanaf de luchthaven op verschillende manier verder reizen naar Trondheim. Er rijdt een Airportbus die langs verschillende hotels in Trondheim rijdt. Daarnaast rijden er een aantal bussen naar andere plaatsen in de omgeving, zoals Værnes, Namsos en Åre. Met de trein kun je vanaf de luchthaven in ongeveer 35 minuten naar Trondheim reizen. Deze trein rijdt ook verder naar andere plaatsen, zoals Bodø. Als je veel bagage bij je hebt, kun je een taxi nemen. Deze staan direct buiten de aankomsthal te wachten. Je kunt via Expedia ook vooraf een huurauto reserveren in Trondheim als je snel op pad wilt en van plan bent de omgeving te gaan verkennen.

Veelgestelde vragen

Informatie over vluchten naar Trondheim
Luchthaven van aankomstTrondheim
IATA-code aankomstluchthavenTRD