Voordeligste vluchten naar Wellington

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 785 voor enkele vluchten en € 1.187 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

De bruisende Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington ligt in het uiterste zuiden van het Noordereiland. Je kunt je in deze gezellige havenstad vergapen aan 19e-eeuwse houten huizen als Nairn Street Cottage, maar ook aan hedendaagse architectuur is volop aanwezig. Zo is in een ultramodern gebouw een museum gehuisvest dat de geschiedenis, cultuur en natuur van Nieuw-Zeeland belicht: het Te Papa Tongarewa, kortweg Te Papa genoemd. Hoewel de stad vrij compact is en de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen, is het leuk om een ritje te maken met de kabeltrein, de Wellington Cable Car. Deze brengt je naar de schitterende Wellington Botanic Gardens, waar je je gemakkelijk een hele dag kunt vermaken.

Vliegen naar Wellington

De internationale luchthaven van Wellington, die Wellington International Airport (WLG) wordt genoemd, ligt 5,5 kilometer van het stadscentrum van Wellington. Vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS) gaan geen rechtstreekse vluchten naar Wellington Airport. Houd er rekening mee dat je meestal twee of drie tussenstops hebt, onder meer op London Heathrow Airport (LHR), Kuala Lumpur International Airport (KUL), Singapore Changi Airport (SIN), Brisbane Airport (BNE) of Canberra Airport (CBR). De vluchtduur kan nogal variëren, afhankelijk van het aantal tussenstops. Het is echter mogelijk om met twee tussenstops in minder dan 30 uur vanaf Schiphol in Wellington te zijn. Met drie tussenlandingen moet je in ieder geval rekening houden met een vlucht van rond de 38 uur. De vluchten worden verzorgd door bekende, grote luchtmaatschappijen. Vergeet trouwens niet dat het in de zomertijd 10 uur later en in de wintertijd 12 uur later is in Wellington.

Voorzieningen op de luchthaven van Wellington

Op de luchthaven van Wellington is gratis wifi. De beste verbinding heb je op de eerste verdieping van de terminal. Verder zijn er geldwisselbalies, winkels, waaronder duty-freewinkels, kledingwinkels en diverse eetgelegenheden. Bovendien is het mogelijk om hulp te krijgen als je verminderd mobiel of invalide bent. Neem daarover vóór vertrek contact op met de luchtvaartmaatschappij. Op en in de buurt van de luchthaven zijn ook verschillende hotels gevestigd. De kamerprijzen en het comfortniveau van deze hotels lopen uiteen, dus er is altijd wel een hotel te vinden dat bij je budget en wensen past.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Wellington

Vanaf de luchthaven van Wellington vertrekt een bus die door het stadscentrum van Wellington rijdt. De bus rijdt overdag een aantal malen per uur en 's avonds tot ver na middernacht, hoewel de ritten dan minder frequent zijn. De bus vertrekt aan de zuidkant van de terminal, op de begane grond (level 0). Hier vlakbij staan ook taxi's die je naar je bestemming kunnen brengen. Bij een verre bestemming als Wellington ligt voor de hand dat je ook de omgeving wilt gaan verkennen. In dat geval is het handig om voor vertrek online een huurauto te regelen via Expedia. Op Wellington Airport hebben veel autoverhuurbedrijven een vestiging. Je kunt dus meteen nadat je bent geland je huurauto ophalen en zelf naar je accommodatie rijden.

Populaire vluchten naar Wellington

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 785 voor enkele vluchten en € 1.187 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.