Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kilmainham Gaol Historical Museum

Deze griezelige en beruchte voormalige gevangenis is de ideale locatie om te luisteren naar het huiveringwekkende verhaal over de strafgeschiedenis in Ierland en de strijd om onafhankelijkheid van de Britse overheersing.

Bezoek Kilmainham Gaol dat tot aan de turbulentste revolutie van Ierland ooit, bijna anderhalve eeuw dienstdeed als gevangenis. Leer alles over de moeizame strijd om onafhankelijkheid door de Ierse nationalisten. De heroïsche en tragische gebeurtenissen die zich hier afspeelden, komen tot leven in een audiovisuele tentoonstelling en rondleiding.

Kilmainham Gaol, waarvan de bouw in 1796 werd voltooid, heeft veel beroemde gevangenen gehuisvest, maar ook arme stedelingen, waaronder kinderen die werden beschuldigd van kruimeldiefstal en bedelarij. Veel van de gevangenen werden later gedeporteerd naar Australië. Niet alle gevangenen overleefden hun verblijf; tot de jaren twintig van de negentiende eeuw werden hier mensen in het openbaar opgehangen. Ten tijde van het nationalisme werd de gevangenis zelf net zo legendarisch als de gevangenen; het werd een gevreesd eindstation. Beroemde gevangenen waren onder andere de 28 jaar oude Joseph Plunkett, een van de leiders van de Paasopstand in 1916. Vlak voordat hij door een vuurpeloton werd geëxecuteerd, trouwde hij in de gevangenis. De gevangenis werd in 1924 gesloten. Een restauratievereniging doopte het in 1960 om tot het Kilmainham Gaol Historical Museum.

Betreed de kerkerachtige gangen en bezoek de audiovisuele tentoonstelling waarin de geschiedenis van de gevangenis wordt verteld. Doe mee met een van de deskundige rondleidingen en luister naar gruwelijke verhalen over martelingen en opstanden. De cellen zaten overvol en vrouwen moesten op bedden van stro in de algemene ruimten slapen.

Luister naar het angstaanjagende verhaal van de Paasopstand in 1916 en de executies van de leiders ervan op de voormalige Stonebreakers-binnenplaats. Misschien herken je de centrale hal met de gangen met cellen en de trap naar de isoleercellen; de hal werd gebruikt als decor in de biografische film In the Name of The Father (1993) en de thriller The Escapist (2008). Vergeet ook de tentoonstelling op de bovenste verdieping niet, met kunstwerken van huidige gevangenen uit de Ierse gevangenissen.

Kilmainham Gaol is elke dag geopend, behalve met kerst. Je kunt het gebouw alleen bekijken via een rondleiding. Deze duurt een uur. Kom in het hoogseizoen vroeg op de dag. Het museum ligt 3,5 kilometer ten westen van het centrum van Dublin, vlak bij het Phoenix Park. Je kunt er komen met de tram en bus of met een hop-on-hop-off-bus van Dublin. Voor een drankje kun je terecht in de tearoom.


Historisch museum van Kilmainham Gaol Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Historisch museum van Kilmainham Gaol

Alle 1.481 accommodaties in de buurt van Historisch museum van Kilmainham Gaol bekijken
Ashling Hotel Dublin € 161
Ashling Hotel Dublin

Ashling Hotel Dublin

Parkgate Street, Dublin, Dublin
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Dublin, binnen 2 km afstand van Guinness Storehouse, Kathedraal Christ Church en Kasteel van Dublin. Ook Kathedraal St. Patrick's en Trinity College liggen binnen 3 km afstand. Heuston Station en Museum Station liggen op 5 minuten lopen.

  Hilton Dublin Kilmainham € 133
  Hilton Dublin Kilmainham

  Hilton Dublin Kilmainham

  South Circular Road, Kilmainham, Dublin, Dublin
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Dublin, vlak bij Phoenix Park en Historisch museum van Kilmainham Gaol. Ook Museum voor Moderne kunst van Ierland (IMMA) en Pearse Lyons Whiskey Distillery liggen binnen 2 km afstand. Suir Road Station ligt op 8 minuten lopen en naar Goldenbridge Station is het 12 minuten lopen.

   Kilmainham Square 2 Bedroom Flat
   Kilmainham Square 2 Bedroom Flat

   Kilmainham Square 2 Bedroom Flat

   Kilmainham Square, Dublin, Dublin (region)
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit appartement in Dublin ligt vlak bij Historisch museum van Kilmainham Gaol en Phoenix Park. Ook War Memorial Gardens en Museum voor Moderne kunst van Ierland (IMMA) liggen binnen 10 minuten lopen. Suir Road Station ligt op 10 minuten lopen en naar Goldenbridge Station is het 14 minuten lopen.

    Spacious 3 Bedroom Apartment
    Spacious 3 Bedroom Apartment

    Spacious 3 Bedroom Apartment

    Kilmainham Square, Inchicore Road, Dublin, Dublin (region)
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit appartement in Dublin ligt vlak bij Historisch museum van Kilmainham Gaol en Phoenix Park. Ook War Memorial Gardens en Museum voor Moderne kunst van Ierland (IMMA) liggen binnen 10 minuten lopen. Suir Road Station ligt op 9 minuten lopen en naar Goldenbridge Station is het 13 minuten lopen.

     The Hendrick Smithfield € 115
     The Hendrick Smithfield

     The Hendrick Smithfield

     Hendrick Street, Dublin
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Dublin, binnen 10 minuten lopen van Distilleerderij Old Jameson en Four Courts. Ook Vicar Street en Kathedraal Christ Church liggen binnen 15 minuten lopen. Smithfield Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Museum Station is het 5 minuten lopen.

      Central 2 Bedroom Dublin Home
      Central 2 Bedroom Dublin Home

      Central 2 Bedroom Dublin Home

      rowserstown lane,Kilmainham, Dublin, Dublin (region)
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Deze cottage in Dublin ligt binnen 5 minuten lopen van Phoenix Park en Historisch museum van Kilmainham Gaol. Ook Museum voor Moderne kunst van Ierland (IMMA) en War Memorial Gardens liggen binnen 15 minuten lopen. Suir Road Station ligt op 9 minuten lopen en naar Rialto Station is het 11 minuten lopen.

       Bright City Cottage
       Bright City Cottage

       Bright City Cottage

       Lady’s Lane, Kilmainham, Dublin, Dublin (region)
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Deze cottage in Dublin ligt binnen 10 minuten lopen van Phoenix Park en Historisch museum van Kilmainham Gaol. Ook Museum voor Moderne kunst van Ierland (IMMA) en War Memorial Gardens liggen binnen 15 minuten lopen. Suir Road Station ligt op 8 minuten lopen en naar Rialto Station is het 10 minuten lopen.

        2 Bedroom Penthouse With Private Terrace
        2 Bedroom Penthouse With Private Terrace

        2 Bedroom Penthouse With Private Terrace

        Kilmainham Lane, Dublin, Dublin (region)
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit appartement in Dublin ligt binnen 10 minuten lopen van Phoenix Park, Historisch museum van Kilmainham Gaol en Museum voor Moderne kunst van Ierland (IMMA). Ook War Memorial Gardens en Guinness Storehouse liggen binnen 2 km afstand. Suir Road Station ligt op 10 minuten lopen en naar James's Station is het 10 minuten lopen.