Hualien provincie

Taiwan
Chishingtan-strand

Deze prachtige regio aan de oostkust herbergt prachtige stranden, schitterende fiets- en wandelpaden en een van de bekendste natuurlijke bezienswaardigheden van Taiwan.

Hualien is een populaire uitvalsbasis voor bezoekers van de wereldberoemde Tarokko-kloof. Deze regio heeft ook een rijke inheemse cultuur, fantastische nachtmarkten en verscheidene andere natuurlijke bezienswaardigheden te bieden die het ontdekken waard zijn.

De Tarokko-kloof, uitgesleten door de rivier de Liwu, is een bijzonder spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheid waar je langs steile marmeren kliffen, dichtbegroeid regenwoud, nevelige watervallen en op hellingen gebouwde tempels kunt lopen. In het gebied rond de kloof, die deel uitmaakt van het Nationaal Park Tarokko, vind je een groot aantal tunnels, hangbruggen en fraaie wandelpaden. Als je een onverschrokken avonturier bent, kun je dieper het park intrekken om jezelf te testen met uitdagende bergwandelingen en lastige fietsroutes.

Hoewel Tarokko voor veel reizigers het hoofddoel is, heeft Hualien nog veel meer fraais te bieden. Verzamel stenen op het Chishingtan-strand, een lang kiezelstrand tegen een achtergrond van rollende groene bergen. Loop naar het Martelarenaltaar van Hualien voor fraaie uitzichten over de hoofdstad van deze regio of maak een paar foto's van de Qingshui-klif, een bergwand die bijna loodrecht in het blauwe water van de Grote Oceaan verdwijnt. Het Jichi-strand, met opvallend zwart zand omringd door groene heuvels, is zeer geschikt voor zwemmers en surfers.

In de hoofdstad van de regio, de stad Hualien, is het allemaal wat minder hectisch dan in industrieel ontwikkelde steden als Taipei. Omdat dit de thuisstad van zeven van de 14 inheemse stammen van het land is, is dit ook een uitstekende plaats om meer te weten te komen over de Taiwanese cultuur.

Hualien herbergt twee nachtmarkten: de kleine, maar drukke Ziqiang-nachtmarkt en de Nanbin-nachtmarkt, een van de grootste markten van Taiwan. Kom er achter wat er allemaal te krijgen is op deze markten en vergeet ook zeker niet het een en ander te proeven. Deze regio staat bekend om de smakelijke wontonsoepen en muaji, een lekkernij op basis van kleefrijst.

Vlieg vanuit Taipei, Kaohsiung of Taichung naar Hualien of pak de trein vanuit Taipei. Omdat de Tarokko-kloof een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land is, is de kloof vanuit Hualien zeer goed te bereiken met de bus.

Populaire steden in Hualien provincie

Ching-Shui-klif toont algemene kustgezichten en rotsachtige kustlijn
Hualien
Staat bekend om Natuur, Natuurparken en Wandelen
Zet het afgelegen Hualien op je lijstje! Ontdek de parken, de wandelroutes, de tempels en meer.

Redenen voor een bezoekje

  • Pacific Landscape Park
  • Hualien Cultural Creative Industries Park
  • Tuin met Pijnbomen
Taroko National Park toont vredige uitzichten
Xiulin
Staat bekend om Natuur, Natuurparken en Luxe
Ontdek het relaxte Xiulin, zoals de natuur, de wandelroutes, de tempels en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Nationaal Park Taroko
  • Ching-Shui-klif
Shoufeng
Shoufeng
Staat bekend om Zee, Rustgevend en Recreatie
Kies voor het relaxte Shoufeng en geniet van de kustligging, het entertainment en de parken.

Redenen voor een bezoekje

  • Farglory Ocean Park
  • Liyu-meer
Ji'an
Ji'an
Staat bekend om Jazz, Fietsen en Kasteel
Zet Ji'an op je lijstje! Ontdek het attractiepark, de lokale jazz, het kasteel en meer.
Fengbin
Fengbin
Staat bekend om Jachthavens, Natuur en Natuurparken
Kom naar Fengbin en ontdek de jachthaven, de natuur en de stranden!
Wanrong
Wanrong
Staat bekend om Natuur
Plan een reis naar Wanrong! Hier kun je optimaal genieten van de natuur en meer.