Taiwan

Reisgids
Taipei bevat steden, een stad en skyline

Ervaar de natuurlijke en culturele rijkdommen van dit Oost-Aziatische eiland met zijn bergpaden, monumenten, tempels en wolkenkrabbers.

Met berglandschappen, witte zandstranden, tropische regenwouden, een moderne hoofdstad en warmwaterbronnen heeft Taiwan een zeer divers aanbod aan bezienswaardigheden te bieden.

Begin je bezoek in de hoofdstad Taipei. De geschiedenis van deze levendige kosmopolitische stad in het noorden van het eiland is bewaard gebleven in heiligdommen, tempels en monumenten. Volg een rondleiding door de formidabele Confucius-tempel en bewonder de gigantische collectie Aziatische kunst in het Nationale Paleismuseum. Een van de grootste trekpleisters van de stad is het Chiang Kai-shek-monument, een monumentaal bouwwerk dat is gewijd aan de voormalige president Chiang Kai-shek. Neem de snelle lift in de 510 meter hoge wolkenkrabber Taipei 101. Bezoek de nachtmarkten van Snake Alley en Shilin, en doe je bij een kraampje tegoed aan lokale lekkernijen als gegrilde kwarteleieren of gefrituurde kip met noedels.

Huur een fiets en verken de fietspaden langs de rivier en om de stad. Taiwan is met duizenden kilometers aan fietspaden verspreid over het hele eiland zeer vriendelijk voor fietsers.

De zeer diverse landschappen van Taiwan lenen zich uitstekend voor allerlei buitenactiviteiten. Net buiten Taipei ligt het Nationaal Park Yangmingshan, dat bekend staat om zijn warme zwavelbronnen en wandelpaden door bergachtig terrein. Reis naar het zuidelijkste punt van Taiwan naar het Nationaal Park Kenting. Hier kun je van het strand genieten, duiken tussen het koraal en de prachtigste vogels in de bossen spotten. In Yehliu kun je de buitengewone rotsformaties onderzoeken die zijn gevormd door miljoenen jaren van erosie door wind en zee. Wandel via de Tarokko-kloof naar het Monument van de Eeuwige Lente. Deze tempel staat boven een waterval en wordt geflankeerd door bergen.

Een leuke manier om het landschap te ontdekken, is door aan boord van de Alishan Forest Railway te stappen. De trein klimt door het steile en dicht beboste gebied door het Alishan-bergresort.

Als je er tijd voor hebt, kunnen we je de korte vlucht van Taipei naar de Matsu-archipel van harte aanbevelen. De stranden, tempels, forten en tunnels die ooit door soldaten werden gebruikt op deze kleine eilandengroep zijn een bezoek meer dan waard.

Dankzij het subtropische klimaat, de fantastische landschappen, religieuze monumenten en mogelijkheden voor buitenactiviteiten heeft Taiwan het hele jaar door van alles te bieden.

Populaire steden in Taiwan

Taipei
Taipei
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
Taipei is de aantrekkelijke hoofdstad van Taiwan, vol moderne winkelcentra, eeuwenoude tempels, statige paleizen en avondmarkten.

Redenen voor een bezoekje

 • Taipei Cinema Park
 • Red House Theater
 • Dierentuin van Taipei
Nationaal Park Taijiang bevat een veerboot, een tempel of gebedshuis en een rivier of beek
Tainan
Staat bekend om Budget, Tours en Bezienswaardigheden bezoeken
In de kronkelige straten van deze stad, een van de oudste van het land en ooit de hoofdstad van de regio, wordt het verhaal van de geschiedenis van Taiwan verteld.

Redenen voor een bezoekje

 • Nachtmarkt 'Bloementuin' van Tainan
 • Chihkan Tower
 • Nationale Universiteit van Tainan
Kaohsiung toont een stad
Kaohsiung
Staat bekend om Havens, Kunst en Culturele activiteiten
Ben je gek van zonnig weer, kunst en cultuur? Ga dan naar Kaohsiung!

Redenen voor een bezoekje

 • Kunstcentrum Pier-2
 • Winkelcentrum Dream
 • Avondmarkt van Liuhe
Shilin Night Market toont markten en eten
New Taipei City
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Gezinsvriendelijk
Kies voor het romantische New Taipei City en geniet van de lokale keuken, de warmwaterbronnen en de berguitzichten.

Redenen voor een bezoekje

 • Nationaal park Yangmingshan
 • Jiufen Old Street
 • Sanxia Old Street
Taichung Park inclusief een tuin en een standbeeld of beeldhouwwerk
Taichung
Staat bekend om Winkelen, Gezinsvriendelijk en Business
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de cafés, de bezienswaardigheden en de archeologische vindplaatsen in het romantische Taichung.

Redenen voor een bezoekje

 • Taichung-park
 • Zhonghua Night Market
 • Taichung Confucius-tempel
Hsinchu inclusief een stad
Hsinchu
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
In dit bloeiende centrum voor technologie en wetenschap leiden de bedrijven de stad de toekomst in terwijl de band met het verleden behouden blijft dankzij de oude gebouwen.

Redenen voor een bezoekje

 • Cheng Huang-tempel van Hsinchu
 • Oostpoort
 • Glasmuseum van Hsinchu-stad

Taiwan

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: