Isola dei Pescatori

Reisgids
Isola dei Pescatori inclusief een klein stadje of dorpje, een meer of poel en bergen
Het 'Eiland van de Vissers' in het Lago Maggiore staat bekend om het piepkleine vissersdorp, de historische kerk en de trattorias die verse visgerechten serveren.

Verken Isola dei Pescatori, het pittoreske en bewoonde noordelijke eiland van de Borromeïsche Eilanden. Het eiland is vernoemd naar de vissers die hier eeuwenlang hun beroep hebben uitgeoefend. Deze plek geeft dan ook een fascinerend beeld van de oude visserstraditie van het Lago Maggiore. Wandel door de smalle straatjes van het eiland en kijk uit over het met vissersboten bezaaide water. Onder de goed bewaard gebleven gebouwen van het eiland vallen charmante huizen met twee verdiepingen, een opmerkelijke kerk en traditionele trattorias die de kenmerkende visgerechten van het eiland serveren.

Zodra je op het Isola dei Pescatori aankomt, word je onmiddellijk getroffen door de schoonheid van het kleine eiland. Zorg dat je je camera bij de hand hebt om foto's te maken van de vissersboten die langs de kust dobberen. Vergeet niet om ook de witgekalkte huizen met rode terracotta daken en de bergtoppen op de foto te krijgen.

De spits van de Chiesa di San Vittore domineert het compacte stadssilhouet van het eiland. Loop door de kronkelende steegjes om dit nationale monument te bereiken. Binnenin vind je een originele 11e-eeuwse apsis en een lancetvenster, evenals een prachtige 16e-eeuwse fresco van Sant'Agata. Meer hoogtepunten in de kerk zijn een verzameling 17e-eeuwse schilderijen en met de hand gesneden figuren die de patroonheiligen van de vissers, Pietro en Andrea, voorstellen.

Let terwijl je je wandeling door het kleine dorpje voortzet op de kenmerkende architectuur van de huizen met twee verdiepingen. De meeste huizen hebben lange balkons, die oorspronkelijk gebruikt werden door lokale vissers om hun vangst te drogen. Veel van de 50 lokale bewoners houden de visserstraditie van het eiland in stand, een traditie die waarschijnlijk zeven eeuwen oud is. Koop lokaal gemaakte ambachten op de straatmarkt van het eiland of stop bij een van de trattorias voor een heerlijke maaltijd met verse vis. Als de avond valt, wordt dit kleine eiland nog magischer door de reflecterende dorpslichten op het kalme water van het meer.

Isola dei Pescatori is te bereiken met de veerboot vanuit Baveno, Lido di Carciano, Stresa en Pallanza. Met een privéboot kun je ook van de nabijgelegen kusten hiernaartoe varen. Je kunt in 20 minuten rond het eiland lopen, maar we raden aan om te blijven lunchen of overnachten in een van de dorpshotels zodat je de charme van het eiland echt goed ervaart.

Dolce by Wyndham Milan Malpensa
Dolce by Wyndham Milan Malpensa
4 out of 5
Via G. Mazzini, 63, Somma Lombardo
De prijs is € 104 per nacht van 24 jun. tot 25 jun.
€ 104
per nacht
24 jun. - 25 jun.
Verblijf in Somma Lombardo bij dit met 4 sterren beoordeelde hotel voor zakenreizigers. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, gratis parkeerplaatsen en ontbijt. ...
8,4/10 Very Good! (998 beoordelingen)
"Mold in the shower, lights didn't work, shower head was broken..."

Beoordeeld op 4 aug. 2023

Dolce by Wyndham Milan Malpensa