Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Mosteiro dos Jerónimos

Breng een bezoek aan deze rijkversierde religieuze locatie waar eens monniken woonden en waar het befaamde gebak van Lissabon is uitgevonden. 

Het Mosteiro dos Jerónimos is een van de meest indrukwekkende bouwwerken van Lissabon, met talloze torentjes en muren die van kunstige patronen zijn voorzien. Het klooster is in een typisch Portugese laat-gotische stijl gebouwd, maar heeft ook toevoegingen in renaissancestijl. De monniken van de orde der hiëronymieten hielden hier dagelijks vieringen en baden regelmatig voor de veilige terugkeer van de Portugese zeevaarders en ontdekkingsreizigers.

Verken het spelonkachtige interieur van het gebouw en bewonder de enorme pilaren. Op elke pilaar tref je gebeeldhouwde iconografie van de zee en zeevaart aan, met onder meer touw, diepzeewezens en bloemachtig koraal. Bij de ingang word je begroet door het standbeeld van de 15e-eeuwse prins Hendrik de Zeevaarder. Sta ook even stil bij de ingang van de voormalige eetzaal om de decoraties te bekijken die het bijbelse verhaal van Jozef vertellen.

Het klooster werd gebouwd om de succesvolle expeditie van Vasco da Gama naar India te vieren. Hij en zijn mannen brachten op de plek waar nu het klooster staat hun laatste nacht in Portugal door. Net voorbij de ingang zie je de graftombe van Vasco da Gama.

Ga onder het enorme plafond van de vierkante kloostergangen staan en laat de uitgestrektheid van de ruimte op je inwerken. Het gebouw is meer dan 180 meter lang. Ook buiten de hoofdzaal is veel te zien. Zo is er bijvoorbeeld het zuidportaal met zijn 32 meter hoge plafond. Dit portaal is ontworpen door Diogo de Boitaca en João de Castilho, twee van de bekendste architecten van het land, en bevat gevelspitsen en gebeeldhouwde figuren langs de wanden.

In het hoofdportaal zie je de overgang van gotische architectuur naar renaissancestijl. Het werk van de Franse beeldhouwer Nicolau Chanterene is prominent in het klooster aanwezig en omvat weelderige standbeelden van een knielende koningin Maria van Aragon en koning Manuel onder een versierd gewelf. Aan beide zijden van het koninklijk paar zie je hun beschermheiligen, Hiëronymus en Johannes de Doper.

Het Mosteiro dos Jerónimos bevindt zich in Belém, een van de oudste wijken van Lissabon. Het klooster ligt dicht bij veel belangrijke historische bezienswaardigheden en is met het openbaar vervoer te bereiken. Er geldt een bescheiden toegangsprijs. Het klooster is op maandag voor het publiek gesloten.


Jeronimos klooster Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Jeronimos klooster

Alle 4.186 accommodaties in de buurt van Jeronimos klooster bekijken
Hotel Jerónimos 8 € 91
Hotel Jerónimos 8

Hotel Jerónimos 8

Rua Jeronimos, 8, Lissabon
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Belém, binnen 10 minuten lopen van Pastéis de Belém en Jeronimos klooster. Ook Belemtoren en 25 april-brug (Ponte 25 de Abril) liggen binnen 3 km afstand. Station Lissabon-Belem ligt op 10 minuten lopen.

  Altis Belém Hotel & Spa € 201
  Altis Belém Hotel & Spa

  Altis Belém Hotel & Spa

  Doca Do Bom Sucesso, Lissabon
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Belém, binnen 15 minuten lopen van Belemtoren en Jeronimos klooster. 25 april-brug (Ponte 25 de Abril) ligt op 3 km. Station Lissabon-Belem ligt op 16 minuten lopen en naar Station Lissabon Algés is het 20 minuten lopen.

   Pensão Setubalense € 81
   Pensão Setubalense

   Pensão Setubalense

   Rua de Belem, 28, Lissabon
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Belém, binnen 10 minuten lopen van Pastéis de Belém en Jeronimos klooster. Ook Belemtoren en 25 april-brug (Ponte 25 de Abril) liggen binnen 3 km afstand. Station Lissabon-Belem ligt op 6 minuten lopen.

    Terrace Lisbon Hostel
    Terrace Lisbon Hostel

    Terrace Lisbon Hostel

    Rua dos Jeronimos 16, Lissabon
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit hostel ligt in Belém, binnen 10 minuten lopen van Pastéis de Belém en Jeronimos klooster. Ook Belemtoren en 25 april-brug (Ponte 25 de Abril) liggen binnen 3 km afstand. Station Lissabon-Belem ligt op 11 minuten lopen.

     Belém Huis met Wifi en Airconditioning
     Belém Huis met Wifi en Airconditioning

     Belém Huis met Wifi en Airconditioning

     travessa das galinheiras, 5, Lissabon, Lisboa
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit historische appartement ligt in Belém, Lissabon.

      Pastéis de Belém (0,1 km) • Jeronimos klooster (0,3 km) • Belemtoren (1,3 km) • 25 april-brug (Ponte 25 de Abril) (2,4 km) • Nationaal koetsmuseum (0,3 km)

      Villa met Parkeerplaats in de Tuin Voor 4 Auto's en een Binnenzwembad
      Villa met Parkeerplaats in de Tuin Voor 4 Auto's en een Binnenzwembad

      Villa met Parkeerplaats in de Tuin Voor 4 Auto's en een Binnenzwembad

      R. Dom Francisco de Almeida 10, Lissabon, Lisboa
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit vakantiehuis ligt in Belém, Lissabon.

       Maritiem Museum (0,2 km) • Jeronimos klooster (0,3 km) • Belemtoren (1,1 km) • 25 april-brug (Ponte 25 de Abril) (2,9 km) • Museu Colecção Berardo (0,3 km)

       Ver Belem Suites € 62
       Ver Belem Suites

       Ver Belem Suites

       R. Vieira Portuense 82, Lissabon, Lisboa
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Belém, binnen 5 minuten lopen van Pastéis de Belém en Jeronimos klooster. Ook Belemtoren en 25 april-brug (Ponte 25 de Abril) liggen binnen 3 km afstand. Station Lissabon-Belem ligt op 6 minuten lopen.

        Klassieke en Moderne Duplex, "casa Belém"
        Klassieke en Moderne Duplex, "casa Belém"

        Klassieke en Moderne Duplex, "casa Belém"

        rua belem, n°70 3° andar, Lissabon
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit historische appartement ligt in Belém, binnen 10 minuten lopen van Pastéis de Belém en Jeronimos klooster. Ook Belemtoren en 25 april-brug (Ponte 25 de Abril) liggen binnen 3 km afstand. Station Lissabon-Belem ligt op 7 minuten lopen.