PortugalEuropa

Dit land op het Iberisch schiereiland, het thuisland van Vasco da Gama, port en een Europese theeplantage, is beroemd om zijn historische steden en eilanden in de Atlantische Oceaan.

In de koloniale tijd was Portugal een van 's werelds grootmachten. Hier kwam de eerste Europeaan vandaan die over zee India bereikte. De Portugezen veroverden ook grote delen van Zuid-Amerika. Vandaag de dag heeft Portugal geen koloniën meer, maar de steden getuigen nog steeds van de vroegere glorie van het land. Verken de beroemde havensteden en bezoek de schitterende eilanden in de Atlantische Oceaan.

In Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is de rijkdom van het land uit de hoogtijdagen van het koloniale rijk nog goed te zien. Wandel door het havendistrict Belém. Vanaf deze plaats vertrokken eeuwen geleden beroemde ontdekkingsreizigers, zoals Vasco da Gama. Het graf van Da Gama ligt in het 16e-eeuwse Jerónimos-klooster, oftewel Mosteiro dos Jerónimos, en zijn standbeeld staat boven op de indrukwekkende Arco da Rua Augusta. Daarnaast is in Lissabon de geschiedenis van Portugal als kolonie van andere wereldrijken nog zichtbaar. Verken het fort van het 6e-eeuwse Castelo de São Jorge, dat sporen draagt van de Romeinen, Visigoten en Moren.

Hoewel Lissabon uit import lijkt opgebouwd, is de stad Porto groot geworden dankzij het meest beroemde exportproduct van het land: port, de zoete dessertwijn. Ontdek de wijnstreek rond de stad, waar wijngaarden de heuvels bedekken langs de oevers en valleien van de kronkelende Douro. In het heuvelachtige stadsgezicht van Porto vind je tussen de kleurrijke herenhuizen zowel barokke als moderne meesterwerken van architectuur.

Uniek aan Portugal als Europees land zijn de Azoren, een archipel in de Atlantische Oceaan die ver buiten de Portugese kust ligt, maar die deel uitmaakt van het land. Bezoek deze groep van 9 vulkanische eilanden en beleef de meest fantastische avonturen in de buitenlucht. Boven de archipel verheft zich de Pico, de hoogste top van Portugal. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de centrale eilanden van de Azoren. Op het grootste eiland, São Miguel, vind je vulkanische warmwaterbronnen en een beeldschoon kratermeer. Midden op het eiland ligt een van de weinige theeplantages die Europa rijk is.

Begin je Portugese reis op een van de internationale luchthavens bij Lissabon of in Ponta Delgada op São Miguel. Ongerepte vulkanische natuur en oude koloniale schatten wachten op je.

Populaire steden in Portugal

Lissabon toont een stad en historische architectuur en ook een grote groep mensen
Lissabon District
Staat bekend om Historisch, Kunst en Museum

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Rossio Square
  Rossio Square
 • Convento da Ordem do Carmo
  Convento da Ordem do Carmo
 • Santa Justa-lift
  Santa Justa-lift
Dom Luis I-brug bevat nachtleven, een brug en een rivier of beek
Porto
Staat bekend om ern:taxonomies:core:#78122aed-c309-33c1-97a5-2f2547928468, Haven en Café

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Casa da Musica
  Casa da Musica
 • Dom Luis I-brug
  Dom Luis I-brug
 • Plein Ribeira
  Plein Ribeira
Albufeira toont landschappen en een strand en ook een man
Albufeira
Staat bekend om ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180, Dineren en ern:taxonomies:core:#89e20bf2-5814-37a4-8c55-c8e92b29bc8f

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Albufeira Old Town Square
  Albufeira Old Town Square
 • Praia da Falésia
  Praia da Falésia
 • Strand van Sao Rafael
  Strand van Sao Rafael
Funchal toont bergen, een zonsondergang en een kuststadje
Funchal
Staat bekend om Dineren, Zee en Tuin

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Jardim Botânico da Madeira
  Jardim Botânico da Madeira
 • Tuinen Monte Palace
  Tuinen Monte Palace
 • Stadsplein
  Stadsplein
Strand van Faro inclusief een zandstrand en algemene kustgezichten
Faro
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Jachthaven

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Praia da Ilha de Faro
  Praia da Ilha de Faro
 • Faro Old Town
  Faro Old Town
 • Ria Formosa Natural Park
  Ria Formosa Natural Park
Setubal
Staat bekend om Rustgevend, Luxe en Natuurpark

…"