Autoverhuur in Portugal

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Portugal

Super autodeals in Portugal

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Portugal bekijken
Alle auto’s bekijken

Als je van geschiedenis en cultuur houdt, is Portugal de perfecte vakantiebestemming. Bezichtig bijvoorbeeld het 12e-eeuwse klooster Mosteiro de Alcobaça of het door Unesco erkende Quinta da Regaleira. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige wijnstreken. Regel via Expedia een huurauto om langs de wijngaarden van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te rijden.

Een auto huren in Portugal

Een huurauto hoeft in Portugal helemaal niet duur te zijn. Kijk dus snel naar het aanbod op onze site. Wil je bij ons online een huurauto in Portugal reserveren? Bedenk dan eerst waar je de auto wilt ophalen. Zo heb je als je een auto huurt in Lissabon andere opties dan wanneer je een auto huurt voor een reis door de Algarve. Je kunt je vakantie of zakenreis ook zo plannen dat je de auto bijvoorbeeld ophaalt in Lissabon, maar terugbrengt in Faro, want veel autoverhuurbedrijven bieden deze optie. Onder de verhuurders die in Portugal werkzaam zijn, vind je veel internationale namen plus een aantal Portugese bedrijven. Vul de huurperiode in en selecteer de verhuurder in het overzicht dat daarna wordt weergegeven. Vind je de verhuurder niet zo belangrijk, maar kijk je liever naar het model? Geen probleem. Het aanbod is ingedeeld in autotypen, dus filter bijvoorbeeld op een compact model voor een romantische trip met je partner of een midsize auto als je met het hele gezin op stap gaat. Wacht niet te lang met reserveren, zodat je zeker weet dat je favoriete model nog beschikbaar is. Bijna alle auto's zijn uitgerust met airco, wat met name in de zomer geen overbodige luxe is. Controleer wel even of airco staat vermeld bij het model dat je wilt reserveren.

Rijden in Portugal

De Portugese hoofdwegen zijn vaak in goede staat, maar houd er rekening mee dat sommige daarvan tolwegen zijn. Wees alert op het rijgedrag van de andere weggebruikers en parkeer niet op plekken waar dat verboden is, zoals bij een gele streep langs het trottoir. Zoek ook andere verkeersregels op, bijvoorbeeld dat kleine, jonge kinderen niet voorin mogen zitten, en probeer je wat Portugese woordjes als 'desvio' (omleiding) of 'curva perigosa' (gevaarlijke bocht) eigen te maken. Maar vergeet vooral niet om te genieten van de kurk- en olijfbomen in het glooiende Alentejo of de onherbergzame natuur van de Beiras waar je doorheen rijdt. Je komt in schitterende gebieden die je zonder huurauto had moeten missen.

Veelgestelde vragen