Autoverhuur in Portugal

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Portugal

Als je van geschiedenis en cultuur houdt, is Portugal de perfecte vakantiebestemming. Bezichtig bijvoorbeeld het 12e-eeuwse klooster Mosteiro de Alcobaça of het door Unesco erkende Quinta da Regaleira. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige wijnstreken. Regel via Expedia een huurauto om langs de wijngaarden van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te rijden.

Een auto huren in Portugal

Een huurauto hoeft in Portugal helemaal niet duur te zijn. Kijk dus snel naar het aanbod op onze site. Wil je bij ons online een huurauto in Portugal reserveren? Bedenk dan eerst waar je de auto wilt ophalen. Zo heb je als je een auto huurt in Lissabon andere opties dan wanneer je een auto huurt voor een reis door de Algarve. Je kunt je vakantie of zakenreis ook zo plannen dat je de auto bijvoorbeeld ophaalt in Lissabon, maar terugbrengt in Faro, want veel autoverhuurbedrijven bieden deze optie. Onder de verhuurders die in Portugal werkzaam zijn, vind je veel internationale namen plus een aantal Portugese bedrijven. Vul de huurperiode in en selecteer de verhuurder in het overzicht dat daarna wordt weergegeven. Vind je de verhuurder niet zo belangrijk, maar kijk je liever naar het model? Geen probleem. Het aanbod is ingedeeld in autotypen, dus filter bijvoorbeeld op een compact model voor een romantische trip met je partner of een midsize auto als je met het hele gezin op stap gaat. Wacht niet te lang met reserveren, zodat je zeker weet dat je favoriete model nog beschikbaar is. Bijna alle auto's zijn uitgerust met airco, wat met name in de zomer geen overbodige luxe is. Controleer wel even of airco staat vermeld bij het model dat je wilt reserveren.

Rijden in Portugal

De Portugese hoofdwegen zijn vaak in goede staat, maar houd er rekening mee dat sommige daarvan tolwegen zijn. Wees alert op het rijgedrag van de andere weggebruikers en parkeer niet op plekken waar dat verboden is, zoals bij een gele streep langs het trottoir. Zoek ook andere verkeersregels op, bijvoorbeeld dat kleine, jonge kinderen niet voorin mogen zitten, en probeer je wat Portugese woordjes als 'desvio' (omleiding) of 'curva perigosa' (gevaarlijke bocht) eigen te maken. Maar vergeet vooral niet om te genieten van de kurk- en olijfbomen in het glooiende Alentejo of de onherbergzame natuur van de Beiras waar je doorheen rijdt. Je komt in schitterende gebieden die je zonder huurauto had moeten missen.


Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Portugal wil annuleren?
Onze klantenservice beschikt over alle informatie over dit onderwerp. In bijna alle gevallen is een terugbetaling mogelijk, als je de boeking ten minste zes uur van tevoren annuleert. Het kan geen kwaad om de voorwaarden te lezen, omdat er ook een paar uitzonderingen zijn.
Welke auto's kan ik huren in Portugal?
Volle straten en krappe parkeerplekken zijn geen enkel probleem voor economy auto’s, de meest geboekte huurauto’s in Portugal. Pak de sleutels en start de motor van een van deze wagens en manoeuvreer je door het verkeer met souplesse. Aangezien ze voordelig, betrouwbaar en zuinig in het verbruik zijn, laten deze kleine auto’s nauwelijks iets te wensen over. Maar je kunt Portugal verkennen in vrijwel elk soort huurauto. Compacte, midsize en premium modellen behoren tot je opties.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Portugal bij Expedia?
Expedia maakt het heel makkelijk om tarieven, aanbiedingen en verhuurbedrijven te vergelijken en ervaringen te bekijken. Combineer jouw huurwagen voor Portugal met je boekingen van vluchten en hotels om optimaal te besparen.
Wat is de minimumleeftijd om een auto in Portugal te kunnen huren?
Er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar om achter het stuur te kunnen kruipen van een huurauto in Portugal. Weet dat jonge bestuurders mogelijk beperkt zijn tot het huren van specifieke autotypes, zoals economy en compacte auto’s. Verder geldt er soms een hogere minimumleeftijd voor speciale en luxe voertuigen. Veel van de autoverhuurders rekenen bovendien een toeslag voor jonge bestuurders. Kijk de regels zorgvuldig na voordat je boekt en houd rekening met mogelijke extra kosten.
Wat heb je nodig om een auto te huren in Portugal?
Je hebt meestal alleen maar een geldig rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam nodig wanneer je de auto ophaalt. Als je geen verzekering bij het autoverhuurbedrijf wilt afsluiten, wordt soms ook gevraagd of je een bewijs kunt laten zien van een autoverzekering die elders is afgesloten. Regels zoals deze zijn vaak verschillend per leverancier, dus kijk deze zeker even na voordat je boekt.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Portugal?
Dat kan, en het geweldige nieuws is dat aanbieders hun prijzen vaak verlagen als je voor een langere huurperiode kiest. Ontdek onze autoverhuurdeals voor de lange termijn in Portugal en ga ervandoor met een uitstekende aanbieding.
Waar kan ik een auto huren in Portugal als ik jonger dan 25 ben?
Als je als jonge bestuurder een auto hoopt te huren in Portugal, is het aan te raden om de algemene voorwaarden van de verhuurbedrijven waar je in geïnteresseerd bent goed door te nemen. Sommige van hen verhuren wel aan bestuurders van onder de 25, andere niet. Je betaalt mogelijk een toeslag als je tussen de 21 en 24 jaar oud bent. Om ongewenste verrassingen bij het verhuurkantoor te vermijden, is het goed om te controleren of er extra kosten worden berekend.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia