Autoverhuur in Portugal

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Populaire steden in Portugal

Als je van geschiedenis en cultuur houdt, is Portugal de perfecte vakantiebestemming. Bezichtig bijvoorbeeld het 12e-eeuwse klooster Mosteiro de Alcobaça of het door Unesco erkende Quinta da Regaleira. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige wijnstreken. Regel via Expedia een huurauto om langs de wijngaarden van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te rijden.

Een auto huren in Portugal

Een huurauto hoeft in Portugal helemaal niet duur te zijn. Kijk dus snel naar het aanbod op onze site. Wil je bij ons online een huurauto in Portugal reserveren? Bedenk dan eerst waar je de auto wilt ophalen. Zo heb je als je een auto huurt in Lissabon andere opties dan wanneer je een auto huurt voor een reis door de Algarve. Je kunt je vakantie of zakenreis ook zo plannen dat je de auto bijvoorbeeld ophaalt in Lissabon, maar terugbrengt in Faro, want veel autoverhuurbedrijven bieden deze optie. Onder de verhuurders die in Portugal werkzaam zijn, vind je veel internationale namen plus een aantal Portugese bedrijven. Vul de huurperiode in en selecteer de verhuurder in het overzicht dat daarna wordt weergegeven. Vind je de verhuurder niet zo belangrijk, maar kijk je liever naar het model? Geen probleem. Het aanbod is ingedeeld in autotypen, dus filter bijvoorbeeld op een compact model voor een romantische trip met je partner of een midsize auto als je met het hele gezin op stap gaat. Wacht niet te lang met reserveren, zodat je zeker weet dat je favoriete model nog beschikbaar is. Bijna alle auto's zijn uitgerust met airco, wat met name in de zomer geen overbodige luxe is. Controleer wel even of airco staat vermeld bij het model dat je wilt reserveren.

Rijden in Portugal

De Portugese hoofdwegen zijn vaak in goede staat, maar houd er rekening mee dat sommige daarvan tolwegen zijn. Wees alert op het rijgedrag van de andere weggebruikers en parkeer niet op plekken waar dat verboden is, zoals bij een gele streep langs het trottoir. Zoek ook andere verkeersregels op, bijvoorbeeld dat kleine, jonge kinderen niet voorin mogen zitten, en probeer je wat Portugese woordjes als 'desvio' (omleiding) of 'curva perigosa' (gevaarlijke bocht) eigen te maken. Maar vergeet vooral niet om te genieten van de kurk- en olijfbomen in het glooiende Alentejo of de onherbergzame natuur van de Beiras waar je doorheen rijdt. Je komt in schitterende gebieden die je zonder huurauto had moeten missen.

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Portugal wil annuleren?
Het annuleren van een voorafbetaalde reservering kan meestal kosteloos en met terugbetaling indien dit minimaal zes uur voor de ophaaltijd wordt doorgegeven. Dit is echter niet altijd het geval. Het is daarom altijd een goed idee om je reserveringsbevestiging en het annuleringsbeleid van het autoverhuurbedrijf te bekijken. Kun je het antwoord hier niet vinden? Ga dan naar onze klantenservice.
Welke soorten auto's kan ik huren in Portugal?
Drukke wegen en kleine parkeerplekken vormen geen enkel obstakel voor economy auto’s, de meest geboekte huurauto’s in Portugal. Pak de sleutels en start de motor van een van deze wagens en manoeuvreer je door het drukke verkeer met het grootste gemak. Aangezien ze voordelig, betrouwbaar en energiezuinig zijn, laten deze kleine auto’s weinig te wensen over. Maar je kunt Portugal prima verkennen in vrijwel elk type auto. Compacte modellen, SUV’s en fullsize wagens behoren bijvoorbeeld ook tot de opties.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Portugal via Expedia?
Het is heel simpel om een geweldige deal te vinden bij Expedia. Je hoeft enkel een auto te selecteren die aan je wensen voldoet, je reisdatums en ophaal- en inleverlocatie in te vullen en je kunt aanbiedingen vergelijken bij de bekende autoverhuuraanbieders. Bespaar nog meer wanneer je je huurautoreservering voor Portugal combineert met vluchten en hotels.
Wat is de minimumleeftijd om een auto te kunnen huren in Portugal?
Iedereen met een geldig rijbewijs die 18 of ouder is, kan een voertuig huren in Portugal. Hoewel enkele verhuurbedrijven bestuurders jonger dan 18 toestaan, dienen deze vaak een toeslag te betalen. Bekijk wat de exacte regels zijn en hoeveel het precies kost voordat je de auto reserveert. Bovendien zijn er vaak beperkingen op het type auto dat jonge bestuurders kunnen huren. Zo geldt er vaak een hogere minimumleeftijd voor speciale voertuigen.
Wat heb je nodig om een auto in Portugal te huren?
De meeste verhuurders vereisen twee dingen: je rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam. Als je liever niet gebruikmaakt van de verzekering van de autoverhuurder, dan heb je vaak ook een bewijsstuk dat je die elders hebt afgesloten nodig. Lees de regels goed door, zodat je weet wat je mee moet nemen bij het ophalen van de auto.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Portugal?
Dat kan, en het fantastische nieuws is dat bedrijven vaak lagere tarieven rekenen voor langere huurperiodes. Verken onze autoverhuurdeals voor de lange termijn in Portugal en rijd weg met een geweldige aanbieding.
Waar vind ik een huurauto in Portugal als ik jonger dan 25 ben?
Het is verstandig om het leeftijdsbeleid van de autoverhuurbedrijven in Portugal waar je interesse in hebt op te zoeken. Als je jonger dan 25 bent, moet je er rekening mee houden dat sommige bedrijven extra toeslagen rekenen. Het is fijn om dit van tevoren te weten, zodat je je budget hierop kunt aanpassen. Elk autoverhuurbedrijf heeft haar eigen regels voor jongere bestuurders, dus zorg ervoor dat je dit goed controleert.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia