Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Een auto huren in Porto

In het noordwesten van Portugal ligt Porto, een stad waarvan naam is afgeleid van de locatie, portus, ofwel haven. De haven is echter pas het begin van de vele bezienswaardigheden die je hier kunt bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de Maria Pia-brug, concertgebouw Casa da Música of neem een kijkje bij het Serralves-museum voor de moderne kunst. Daarnaast kun je als je van te voren online een auto huurt tijdens je verblijf in Porto gemakkelijk de omgeving verkennen. Zie jij het al voor je? Raampje naar beneden, zonnebril op en rijden maar!

Huur een auto in Porto

Voor het huren van een auto kun je bij het vliegveld van Porto of aan de oostkant van het stadscentrum terecht. Op beide locaties bieden verschillende bekende autoverhuurbedrijven talloze autotypes aan. Als je zorgeloos en voorbereid op vakantie wilt, kun je gemakkelijk van tevoren online een auto huren. Zo land je op het vliegveld van Porto en kun je vanaf daar direct in je eigen huurauto stappen. Rij naar je hotel om je koffers af te zetten en geniet de rest van de middag aan het strand. Porto heeft namelijk prachtige stranden om op te zonnebaden. Ook is het hier ideaal om te surfen dankzij de hoge golfen van de Atlantische Oceaan. Laat die vakantie maar beginnen! Let vooraf wel even op of je voldoende bent verzekerd en of er bepaalde regels gelden bij autoverhuur, zoals een minimum leeftijd en minimaal jaren rijervaring.

De omgeving van Porto met de auto verkennen

In de stad biedt de metro een parkeerservice vergelijkbaar met onze P+R-regeling. Zet je auto voordelig bij een van de metrostations buiten het centrum, en voor je het weet ben je in de stad! De kwaliteit van de wegen in Portugal is over het algemeen goed, dus niets weerhoud je ervan om ook de regio te verkennen. Bij tankstations wordt over het algemeen zowel contant geld als een creditcard geaccepteerd. Rij bijvoorbeeld een dagje langs de kust en verken kustplaatsen zoals Póvoa de Varzim en het prachtige Matosinhos. Of trek meer landinwaarts voor een kijkje bij Amarante. De stad ligt op ongeveer drie kwartier rijden van de stad en bestaat waarschijnlijk al sinds 400 jaar voor Christus. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, de zon, het strand en de interessante bezienswaardigheden maken Porto tot een heerlijke vakantiebestemming.

Ontdek Porto

Ontdek Porto met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.