Faro District

Algarve
Lagos inclusief een baai of haven
Verken de stranden en kastelen van het zuidelijkste district van Portugal, een gebied vol luxe resorts dat in het hoogseizoen opleeft.

Met oude kerken, kastelen boven op heuvels, een schilderachtig platteland en prachtige stranden aan de Atlantische Oceaan is Faro een bestemming die voor elk wat wils biedt. Strek je uit op het goudgele zand, bezoek een kapel die bekleed is met menselijke beenderen en verken de dorpen aan de kust.

De stad Faro, de hoofdstad van het district, is een ideaal startpunt om de regio te verkennen. Reis vanaf de stad naar de badplaatsen, stranden en baaien van de Algarve, maar sla ook de kust rondom de stad niet over, want deze heeft uitmuntende stranden, waaronder het Praia de Faro en het brede goudgele strand van de Ilha de Faro. Andere populaire strandbestemmingen in de regio zijn de steden Tavira en Lagos.

Hoewel veel mensen Faro bezoeken vanwege de ligging aan de kust en de circa 300zonnedagen per jaar, hebben ook de culturele bezienswaardigheden een grote aantrekkingskracht. Loop door het compacte oude centrum van Faro met zijn straten met kinderkopjes. Kijk rond in de Sé de Faro, de kathedraal die in de 13e eeuw werd gebouwd op de plek van een moskee. In het nabijgelegen Museu Municipal de Faro zijn voorwerpen uit de prehistorie en Romeinse busten en schilderijen te bewonderen. Een van de bijzonderste bezienswaardigheden van de stad is de Capela dos Ossos. Deze kapel is versierd met de botten van meer dan duizend menselijke geraamtes.

Cultuur vind je ook in andere delen van het district Faro. Breng een bezoek aan het middeleeuwse kasteel in Alcoutim, de kerken en kastelen van Loulé en het oude centrum van Monchique. In de omgeving van deze plaats in het binnenland vind je verscheidene wandelpaden.

Faro staat bekend om de levendige uitgaansgelegenheden, vooral in de zomer, wanneer er veel meer mensen in de regio zijn. Probeer de lokale gerechten en dans tot in de nacht in een van de vele restaurants en bars van Faro.

Vanuit Amsterdam kun je met een rechtstreekse vlucht naar de internationale luchthaven van Faro vliegen of eventueel met overstap in Lissabon. Uit andere delen van het land zijn er bus- en treinverbindingen met Faro. Om niets te missen van de historische locaties, het landschap en de geweldige stranden kun je het beste een auto huren.

Populaire steden in Faro District

Albufeira toont landschappen en een strand en ook een man
Albufeira
Staat bekend om Stranden, Dineren en Bars
Ga lekker zonnebaden op de stranden, verken het oude centrum en geniet van heerlijke visgerechten in een van de populairste vakantiebestemmingen van Portugal.

Redenen voor een bezoekje

  • Albufeira Old Town Square
  • Jachthaven van Albufeira
  • Arrifes Beach
Lagos bevat een kuststadje, zwemmen en vergezichten
Lagos
Staat bekend om Stranden, Jachthavens en Gezinsvriendelijk
Geniet op de ongerepte stranden van de zon of bezichtig de bijzondere bezienswaardigheden van dit pittoreske plaatsje.

Redenen voor een bezoekje

  • Lagos Marina
  • Praia do Camilo