Lagos

Reisgids
Lagos inclusief een kloof of ravijn en een strand en ook een grote groep mensen
Geniet op de ongerepte stranden van de zon of bezichtig de bijzondere bezienswaardigheden van dit pittoreske plaatsje.

Bij Lagos liggen enkele van de mooiste stranden van de Algarve. Spreid je badlaken uit op het zachte zand of begeef je in het kristalheldere water om bijvoorbeeld te snorkelen. Het plaatsje heeft dankzij de levendige uitgaansgelegenheden, voortreffelijke restaurants en ontluikende wijngaarden een grote aantrekkingskracht op toeristen. Hoewel de meeste mensen naar Lagos gaan om gewoon plezier te maken, heeft het plaatsje ook een rijke geschiedenis, die je nog terugziet in de straten met kinderkopjes en de mooie pleinen.

Vanaf 1576 was Lagos de hoofdstad van de Algarve, maar al vele eeuwen eerder was het een havenplaats. In 1755 werd Lagos verwoest door een aardbeving, waarna de hoofdstad werd verplaatst en Lagos economisch in verval raakte. Het is nog steeds een vissersplaats en marktcentrum, maar het was te danken aan het toerisme in de jaren60 van de vorige eeuw dat Lagos weer opbloeide.

Bezoek het Museu Municipal om de schilderijen van de uit Faro afkomstige kunstenaar Carlos Filipe Porfírio te bekijken. Het museum bevindt zich in een voormalig klooster uit de 16e eeuw. Er wordt ook een stuk van de Berlijnse Muur tentoongesteld en je ziet er een mozaïek uit de 3e eeuw en allerlei andere voorwerpen.

Bewonder het verbluffende vergulde houtsnijwerk van de Igreja de Santo António. Men begon met de bouw van deze kerk in de 17e eeuw. Het extravagante interieur is bekleed met traditionele azulejo-tegels, geïmporteerd Braziliaans goud en fijn uitgesneden cherubijnen.

Voor de nodige verfrissing neem je een duik in het sprankelende water bij het Praia de Dona Ana. Snorkel in de warme zee of ga mee met een boottocht naar de intrigerende grotten in de omliggende kliffen.

Mis vooral de kliffen van de Ponta da Piedade niet. Deze grillige zandstenen rotsformaties steken op spectaculaire wijze uit zee. De top van de klif is in de lente het mooist, omdat de wilde orchideeën dan in bloei staan en zilverreigers nesten bouwen.

Neem ook een kijkje bij het Castelo dos Governadores, een gedeelte van een paleiscomplex dat in de 13e eeuw door de Moren werd gebouwd. Wanneer je het raam in Manuelstijl in de muur bekijkt, kun je je voorstellen hoe koning Sebastiaan van Portugal hier in 1578 zijn troepen toesprak aan het begin van zijn kruistocht, waar hij nooit meer van zou terugkeren.

Lagos ligt in het zuidwesten van Portugal. Vanaf Lissabon vertrekken er dagelijks treinen en bussen naar Lagos.

Waar overnachten in Lagos

Santo Antonio Church inclusief een zonsondergang en een stad

Stadscentrum van Lagos

4,5/5(2 beoordelingen over de buurt)

Stadscentrum van Lagos staat bekend om zijn historische plekken en bezienswaardigheden zoals Gemeentelijke Markt van Lagos en Eerste Europese slaverijmarkt die je een bezoekje kunt brengen.

Stadscentrum van Lagos
Strand Dona Ana inclusief een strand, algemene kustgezichten en ruige kustlijn

Ameijeira

4,5/5(5 beoordelingen over de buurt)

Als je een stop maakt in Ameijeira, mag je Strand Pinhao en Strand Dona Ana zeker niet overslaan.

Ameijeira
Default Image

Porto de Mós

4/5(1 beoordeling over de buurt)

Als je een stop maakt in Porto de Mós, mag je Praia de Porto de Mós en Praia do Canavial zeker niet overslaan.

Porto de Mós
Default Image

Funchal

Funchal zelf heeft niet erg veel topbezienswaardigheden, maar Boavista Golf en Lagos Marina in de buurt zijn enkele niet te missen plekken.

Funchal