Topactiviteiten in Lagos

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Lagos inclusief een kloof of ravijn en een strand en ook een grote groep mensen

Leuke activiteiten in het gezellige Lagos

De pittoreske stad Lagos ligt aan de zonnige Portugese Algarve en herbergt diverse mooie monumenten. Bezoek bijvoorbeeld de kerk Igreja de Santo António of het kasteel Castelo dos Governadores. Ook kun je heerlijk zonnen op het strand, zoals Praia do Camilo, of een leuke activiteit in Lagos en omgeving ondernemen. Ga bijvoorbeeld een dag naar Lissabon, waar je goed kunt shoppen, of geniet van een bezoek aan de Spaanse stad Sevilla.

Dingen om te doen in Lagos

Je treft diverse historische bezienswaardigheden in Lagos aan, voornamelijk in het oude centrum. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het middeleeuwse kasteel Castelo de Lagos of ontdek de lokale geschiedenis in het museum Museu Municipal Dr José Formosinho. Het is bovendien mogelijk om vanuit Lagos de zee op te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een leuke catamarantocht of probeer dolfijnen te spotten tijdens een andere tour. Verder zijn er niet ver van het centrum diverse stranden te vinden, zoals Praia da Batata. Als je graag op een centrale locatie in een comfortabele accommodatie wilt overnachten, kun je het beste kijken op de pagina met hotels in Lagos om een fijn verblijf te vinden.

Uitstapjes in de omgeving van Lagos

Je kunt daarnaast diverse excursies vanuit Lagos ondernemen. Ga bijvoorbeeld mee met de sightseeing- en shoppingtour vanuit de Algarve, die je naar de Portugese hoofdstad Lissabon voert. Dankzij de gids zul je veel te weten komen over de interessante historie en cultuur van deze levendige stad. Je hebt ook vrije tijd om zelf de bezienswaardigheden te bekijken, zoals het Castelo de São Jorge, het klooster Mosteiro dos Jerónimos en de Santa Justa-lift. Ook kun je besluiten te genieten van een lokale maaltijd op het terras of om te gaan shoppen. Als je liever de natuur intrekt, kun je een jeepsafari boeken. Hierbij ontdek je de mooie landschappen en pittoreske dorpen van de Algarve, zoals Alte en Zebro. Verder kun je een sightseeing-tour door Monchique boeken.

Een excursie naar Spanje

Het is bovendien mogelijk om vanuit Lagos een dag naar Spanje te gaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dagexcursie naar Sevilla vanuit de Algarve. Deze stad heeft een groot historisch centrum met veel bijzondere monumenten. Je verkent onder andere het weelderige park Parque de María Luisa en de sfeervolle wijk Barrio de Santa Cruz. Mis verder het indrukwekkende Plaza de España en de imposante Catedral de Sevilla niet. Een ander hoogtepunt is het Koninklijk Paleis van Sevilla, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wil je een leuke en diverse vakantie naar Lagos boeken om deze leuke activiteiten te ondernemen? Dan kun je naar de pagina met vluchten naar Lagos gaan om een goede reis te selecteren.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.