Voordeligste vluchten naar Funchal

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Beoordelingen van geverifieerde klanten

Aug 27, 2019

Gewoon prettige vlucht, geheel naar verwachting.

Jun 9, 2019

Goed en leuk personeel

Jan 8, 2019

Top

Kom naar Funchal en ontdek een hele andere kant van Portugal op het bloemeneiland Madeira. Door het uitzonderlijk milde klimaat kleurt het eiland het hele jaar door groen en is het hier dus altijd goed vertoeven voor wandelaars, fotografen en natuurliefhebbers. De hoofdstad Funchal is een van de mooiste steden van Portugal. De stad is prima te voet te verkennen en minder drukbezocht dan Portugese steden op het Europese vasteland. Er zijn meerdere bijzondere botanische tuinen om te bezoeken in Funchal, maar een wandeling door het pittoreske centrum is eigenlijk al genoeg om deze stad voorgoed in je hart te sluiten.

Vliegen naar Funchal

Madeira Airport (FNC), dat inmiddels officieel bekend staat onder de naam Cristiano Ronaldo Madeira International Airport, ligt op zo'n 20 kilometer afstand van Funchal. Een aantal keer per week vertrekken er rechtstreekse vluchten vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS) naar Funchal. In het hoogseizoen neemt dit aantal toe doordat er meer vluchten worden aangeboden door prijsvechters. Ook vanaf Brussels Airport (BRU) vertrekken met enige regelmaat directe vluchten naar Funchal. Zowel vanaf Brussel, als vanaf Amsterdam ben je zo'n 4 à 4,5 uur onderweg met een rechtstreekse vlucht. Kun je geen directe vlucht vinden, dan is het aan te raden om een vlucht te boeken met overstap op Humberto Delgado Airport (LIS) in Lissabon of Francisco Sá Carneiro Airport (OPO) in Porto. Hoewel de overstaptijden erg uiteenlopen op deze luchthavens, ben je met een beetje goede planning slechts 1,5 uur langer onderweg. Houd er tijdens het boeken wel rekening mee dat het in Funchal 1 uur vroeger is dan in Nederland. Welke optie je ook kiest, een landing op het vliegveld van Funchal is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. Hoewel de landingsbaan niet meer zo kort is als in vroeger tijden, is de door talloze kolommen ondersteunde landingsstrip langs de kust nog altijd uniek in de wereld.

Voorzieningen op de luchthaven van Funchal

Je tijd doorbrengen op het vliegveld van Funchal is geen straf met alle handige voorzieningen op de luchthaven. Zo kun je onbeperkt gebruikmaken van gratis wifi, nog snel een flesje Madeira-wijn inslaan in de taxfreeshop of even de tijd nemen voor een lekker hapje eten of een drankje. Het winkelaanbod loopt uiteen van juweliers tot sportwinkels, snoepwinkels, bloemisten en kledingwinkels. Rond de luchthaven vind je meerdere parkeerplaatsen en wie niet te ver wil lopen, kan zelfs op de luchthaven zelf parkeren. Geld wisselen is niet nodig, aangezien je op Madeira gewoon met de euro kunt betalen.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Funchal

Vanaf de luchthaven van Funchal vertrekken dagelijks meerdere shuttlebussen die je voordelig naar je hotel aan het strand in Madeira of naar het centrum van de stad kunnen brengen. Als betaalbaar alternatief voor de shuttleservice kun je gebruikmaken van een van de regionale bussen die bij het vliegveld stoppen. Bij de aankomsthal vertrekken naast shuttlebussen ook taxi's. Een auto huren in Funchal is tevens een prima manier om het eiland te verkennen. Op de luchthaven zijn meerdere bekende autoverhuurbedrijven gevestigd.

Informatie over vluchten naar Funchal

Luchthaven van aankomst Cristiano Ronaldo
IATA-code aankomstluchthaven FNC
Naam aankomststad Funchal

Populaire vluchten naar Funchal

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.