Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Opéra Royal de Wallonie

Bezoek een voorstelling van een de beste operagezelschappen van het land in het prachtige neoclassicistische theater van Luik.

Ga voor een avond vol klassieke muziek en cultuur met Opéra Royal de Wallonie, een prestigieus operagezelschap dat regelmatig over de hele wereld optreedt. De voorstellingen kun je bijwonen in het Théâtre Royal de Liège, een prachtig, historisch gebouw dat het verkennen zeker de moeite waard is.

Het Théâtre Royal de Liège werd in 1820 geopend en is gebouwd met materiaal afkomstig van een aantal voormalige kerken van de stad. De zuilen aan de voorkant van het gebouw zijn bijvoorbeeld overgenomen van het klooster Chartreux, terwijl delen van de voormalige Sint-Lambertuskathedraal elders in het gebouw zijn verwerkt. 

Sinds de oprichting van het gezelschap in 1967 heeft Luik het theater uitgeleend aan het Opéra Royal de Wallonie. Het is een van de drie belangrijke operagebouwen die in België staan. Tussen 2009 en 2012 is het theater uitgebreid gerenoveerd. Vandaag de dag kun je de manier bewonderen waarop moderne licht- en geluidstechnologie subtiel in de historische architectuur van het gebouw is verwerkt.

Het Opéra Royal de Wallonie staat erom bekend dat het een diverse groep topartiesten aantrekt uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Het programma staat vaak in het teken van klassieke 19e-eeuwse opera's, waaronder het werk van beroemde componisten zoals Puccini, Massenet en Verdi. Daarnaast spelen ze opera's van 18e-eeuwse componisten, zoals Gluck, Grétry, Galuppi of Cherubini. 

Het theater is regelmatig de locatie van filmvoorstellingen, concerten, niet-traditionele operaevenementen en conferenties. Deze zijn over het algemeen gratis te bezoeken, dus kijk zeker even na wat er tijdens je bezoek georganiseerd wordt. 

Kies voor een rondleiding door het theater en leer over zijn rijke achtergrond. Door de capaciteit van ruim duizend mensen is de hoofdzaal een van de grootste in Europa. Geniet van het elegante reliëf langs de rijen met zitplaatsen en de prachtige plafondschilderingen. 

Opera's zijn over het algemeen in de avond, maar soms worden er ook middagvoorstellingen georganiseerd. Kies voor een rondleiding met gids van het gebouw die het hele jaar door georganiseerd worden door het Office du Tourisme van Luik. 

Het theater van de Opéra Royal de Wallonie ligt op loopafstand van de stations Liège-Guillemins en Gare du Palais. Voor de parkeerplaatsen in de buurt gelden speciale prijzen voor theaterbezoekers.


Beste hotelaanbiedingen in Koninklijke Opera van Wallonië

Alle 228 accommodaties in de buurt van Koninklijke Opera van Wallonië bekijken
Smartflats City - Saint-Gangulphe € 99
Smartflats City - Saint-Gangulphe

Smartflats City - Saint-Gangulphe

Rue Saint-Gangulphe 21, Luik
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit appartement ligt in het centrum van Luik, binnen 5 minuten lopen van Koninklijke Opera van Wallonië, Paleis van de Prins-bisschoppen en Universiteit van Luik. Sint-Lambertusplein ligt op 0,4 km. Station Luik-Paleis ligt op 7 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 13 minuten lopen.

  ibis Styles Liege Guillemins (Opening March 2020) € 64
  ibis Styles Liege Guillemins (Opening March 2020)

  ibis Styles Liege Guillemins (Opening March 2020)

  Rue Des Guillemins 135, Luik
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Guillemins, binnen 15 minuten lopen van Parc de la Boverie en Conferentiecentrum van Luik. Ook Liege Aquarium-Muséum en Kathedraal van Luik liggen binnen 2 km afstand. Station Luik-Guillemins ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 23 minuten lopen.

   Van der Valk Hotel Liège Congrès € 84
   Van der Valk Hotel Liège Congrès

   Van der Valk Hotel Liège Congrès

   Esplanade de l'Europe 2B, Luik
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in het centrum van Luik, vlak bij Parc de la Boverie en Conferentiecentrum van Luik. Ook Liege Aquarium-Muséum en Théâtre de Liège liggen binnen 2 km afstand. Station Luik-Guillemins ligt op 16 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 22 minuten lopen.

    Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa € 104
    Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

    Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

    Mont Saint Martin 9-11, Luik
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Luik ligt vlak bij de luchthaven, binnen 5 minuten lopen van Koninklijke Opera van Wallonië, Féronstrée en Sint-Lambertusplein. Ook Museum voor de Waalse Kunst en Théâtre de Liège liggen binnen 10 minuten lopen. Station Luik-Paleis ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten lopen.

     Appart-Hotel Léopold Liège Centre € 74
     Appart-Hotel Léopold Liège Centre

     Appart-Hotel Léopold Liège Centre

     Rue de l'Epée 2, Luik
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in het centrum van Luik, vlak bij Féronstrée, Stadhuis van Luik en Museum voor de Waalse Kunst. Ook Paleis van de Prins-bisschoppen en Sint-Lambertusplein liggen binnen 5 minuten lopen. Station Luik-Paleis ligt op 6 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 16 minuten lopen.

      pentahotel Liège € 89
      pentahotel Liège

      pentahotel Liège

      100, Boulevard de la Sauvenière, Luik
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Saint-Laurent, binnen 10 minuten lopen van Le Carré, Koninklijke Opera van Wallonië en Kathedraal van Luik. Ook Paleis van de Prins-bisschoppen en Musée Grétry liggen binnen 2 km afstand. Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse ligt op 6 minuten lopen en naar Station Luik-Paleis is het 8 minuten lopen.

       ibis Liège Centre Opéra € 70
       ibis Liège Centre Opéra

       ibis Liège Centre Opéra

       41 Place De La Republique Francaise, Luik
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Saint-Laurent, vlak bij Koninklijke Opera van Wallonië en Féronstrée. Ook Sint-Lambertusplein en Paleis van de Prins-bisschoppen liggen binnen 5 minuten lopen. Station Luik-Paleis ligt op 5 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 11 minuten lopen.

        Smartflats Design - Opera € 104
        Smartflats Design - Opera

        Smartflats Design - Opera

        Rue de l'Universite 2-6, Luik
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in het centrum van Luik, binnen 5 minuten lopen van Koninklijke Opera van Wallonië, Universiteit van Luik en Kathedraal van Luik. Sint-Lambertusplein ligt op 0,4 km. Station Luik-Paleis ligt op 6 minuten lopen en naar Station Liège-Jonfosse / Luik-Jonfosse is het 12 minuten lopen.