Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Grote Markt

Deze voormalige voedingsmarkt, dat deel uitmaakt van UNESCO's Werelderfgoedlijst, is nog steeds een populaire bestemming voor liefhebbers van de Belgische keuken.

De Grote Markt van Brussel is een van de oudste en best bewaarde historische plekjes van de Belgische hoofdstad, met gebouwen die dateren uit de 12e eeuw. Tegenwoordig zijn de kraampjes uit het straatbeeld verdwenen, maar de plein ademt nog altijd de rijke geschiedenis van de stad uit. Bewonder het plein en leer meer over de geschiedenis van Brabant in dit centraal gelegen plekje.

De Grote Markt was in een ver verleden de plek bij uitstek om je voedingswaren (vooral brood) aan te schaffen. Mensen in en uit de omgeving van Brussel kwamen hier samen om hun verse groenten, fruit en ingrediënten aan te prijzen of te kopen. Alle 4 zijden van het plein zijn goed bewaard gebleven en vertegenwoordigen 3 architecturele periodes, met het stadhuis als blikvanger. De Grote Markt is de meest prestigieuze attractie van Brussel en werd in 1998 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Bezoek het plein en aanschouw enkele van de belangrijkste gebouwen van de stad. De gotische torenspits van het stadhuis rijst 96 meter boven het plein uit en is vanaf de meeste plaatsen in het stadscentrum te bespeuren. Het nabijgelegen Broodhuis is een goed voorbeeld van de Brusselse neogothiek, met zijn fijne torenspitsen en gedetailleerde standbeelden. De gebouwen die rond het plein staan vertonen de architecturele eigenschappen uit de Louis XV-stijl, gothiek en barok. 

Hoewel de eetkraampjes er al lang niet meer staan, draait de omgeving rond het plein nog altijd om voeding. De straatjes rond het plein werden genoemd naar de eetwaren die er op het plein verkocht werden. Voorbeelden zijn de Vlees- en Broodstraat of de Haringstraat. Langs het plein vind je verschillende traditionele Belgische restaurantjes, hoewel het prestige van het plein wordt weerspiegeld in de prijzen. Proef misschien van de Turkse en Mediterraanse gerechten in de nabijgelegen straatjes, voor een iets meer betaalbare ervaring.

De Grote Markt bevindt zich in het hart van Brussel, en is te bereiken met de auto of metro. In de omgeving vind je enkele betaalde parkeerplaatsen, maar deze zijn snel in deze populaire buurt bezet. De Grote Markt is dagelijks geopend en gratis toegankelijk.


La Grand Place Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in La Grand Place

Alle 963 accommodaties in de buurt van La Grand Place bekijken
Warwick Brussels € 103
Warwick Brussels

Warwick Brussels

Rue Duquesnoy 5-7, Brussel
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Stichting Jacques Brel, La Grand Place en Manneken Pis. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Warandepark liggen binnen 10 minuten lopen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten lopen.

  Bedford Hotel & Congress Centre € 61
  Bedford Hotel & Congress Centre

  Bedford Hotel & Congress Centre

  Rue Du Midi 135, Brussel
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Benedenstad, binnen 10 minuten lopen van Manneken Pis en La Grand Place. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Warandepark liggen binnen 2 km afstand. Station Anneessens ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bourse-Beurs is het 6 minuten lopen.

   MEININGER Hotels Bruxelles City Center € 66
   MEININGER Hotels Bruxelles City Center

   MEININGER Hotels Bruxelles City Center

   Quai du Hainaut 33, Brussel
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in het centrum van Brussel, binnen 2 km afstand van MIMA, La Grand Place en Manneken Pis. Ook Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal en Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België liggen binnen 3 km afstand. Station Graaf van Vlaanderen ligt op 5 minuten lopen en naar Station Sint Katelijne is het 10 minuten lopen.

    Rocco Forte Hotel Amigo € 299
    Rocco Forte Hotel Amigo

    Rocco Forte Hotel Amigo

    Rue de L'Amigo 1-3, Brussel
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville), La Grand Place en Manneken Pis. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal liggen binnen 15 minuten lopen. Station Bourse-Beurs ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Anneessens is het 6 minuten lopen.

     Hotel Hubert Grand-Place € 109
     Hotel Hubert Grand-Place

     Hotel Hubert Grand-Place

     Rue d'Arenberg 18, Brussel
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Benedenstad, binnen 10 minuten lopen van Beenhouwersstraat, La Grand Place en Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal. Ook Manneken Pis en Warandepark liggen binnen 10 minuten lopen. Station De Brouckere en Station Brussel-Centraal liggen op 5 minuten lopen.

      Hilton Brussels Grand Place € 168
      Hilton Brussels Grand Place

      Hilton Brussels Grand Place

      Carrefour De L'europe, 3, Brussel
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit romantische hotel ligt in Bovenstad, vlak bij Moof-museum, Square Brussels Meeting Centre en Kunstberg. Ook Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en BOZAR Paleis voor Schone Kunsten liggen binnen 5 minuten lopen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Parc is het 6 minuten lopen.

       9HOTEL CENTRAL € 129
       9HOTEL CENTRAL

       9HOTEL CENTRAL

       Rue des Colonies, 10, Brussel
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Bovenstad, binnen 10 minuten lopen van Sint-Michielskathedraal, La Grand Place en Warandepark. Ook Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België en Koninklijk paleis van Brussel liggen binnen 10 minuten lopen. Station Parc en Station Brussel-Centraal liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Résidence Le Quinze € 73
        Hotel Résidence Le Quinze

        Hotel Résidence Le Quinze

        Grand-place 15, Brussel
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) en La Grand Place. Ook Manneken Pis en Koninklijk museum voor Schone Kunsten van België liggen binnen 10 minuten lopen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Bourse-Beurs is het 5 minuten lopen.