Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Grote Markt

Deze voormalige voedingsmarkt, dat deel uitmaakt van UNESCO's Werelderfgoedlijst, is nog steeds een populaire bestemming voor liefhebbers van de Belgische keuken.

De Grote Markt van Brussel is een van de oudste en best bewaarde historische plekjes van de Belgische hoofdstad, met gebouwen die dateren uit de 12e eeuw. Tegenwoordig zijn de kraampjes uit het straatbeeld verdwenen, maar de plein ademt nog altijd de rijke geschiedenis van de stad uit. Bewonder het plein en leer meer over de geschiedenis van Brabant in dit centraal gelegen plekje.

De Grote Markt was in een ver verleden de plek bij uitstek om je voedingswaren (vooral brood) aan te schaffen. Mensen in en uit de omgeving van Brussel kwamen hier samen om hun verse groenten, fruit en ingrediënten aan te prijzen of te kopen. Alle 4 zijden van het plein zijn goed bewaard gebleven en vertegenwoordigen 3 architecturele periodes, met het stadhuis als blikvanger. De Grote Markt is de meest prestigieuze attractie van Brussel en werd in 1998 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Bezoek het plein en aanschouw enkele van de belangrijkste gebouwen van de stad. De gotische torenspits van het stadhuis rijst 96 meter boven het plein uit en is vanaf de meeste plaatsen in het stadscentrum te bespeuren. Het nabijgelegen Broodhuis is een goed voorbeeld van de Brusselse neogothiek, met zijn fijne torenspitsen en gedetailleerde standbeelden. De gebouwen die rond het plein staan vertonen de architecturele eigenschappen uit de Louis XV-stijl, gothiek en barok. 

Hoewel de eetkraampjes er al lang niet meer staan, draait de omgeving rond het plein nog altijd om voeding. De straatjes rond het plein werden genoemd naar de eetwaren die er op het plein verkocht werden. Voorbeelden zijn de Vlees- en Broodstraat of de Haringstraat. Langs het plein vind je verschillende traditionele Belgische restaurantjes, hoewel het prestige van het plein wordt weerspiegeld in de prijzen. Proef misschien van de Turkse en Mediterraanse gerechten in de nabijgelegen straatjes, voor een iets meer betaalbare ervaring.

De Grote Markt bevindt zich in het hart van Brussel, en is te bereiken met de auto of metro. In de omgeving vind je enkele betaalde parkeerplaatsen, maar deze zijn snel in deze populaire buurt bezet. De Grote Markt is dagelijks geopend en gratis toegankelijk.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in La Grand Place

Alle 596 accommodaties in de buurt van La Grand Place bekijken
Warwick Brussels € 110
Warwick Brussels

Warwick Brussels

Rue Duquesnoy 5-7, Brussel
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Brussel ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Stichting Jacques Brel, La Grand Place en Manneken Pis. Ook Muziekinstrumentenmuseum - Old England-gebouw en Sint-Michielskathedraal liggen binnen 10 minuten lopen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bourse-Beurs is het 7 minuten lopen.

  Bedford Hotel & Congress Centre € 61
  Bedford Hotel & Congress Centre

  Bedford Hotel & Congress Centre

  Rue Du Midi 135, Brussel
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Benedenstad, binnen 10 minuten lopen van Manneken Pis en La Grand Place. Ook Kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel en Sint-Michielskathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Station Anneessens ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bourse-Beurs is het 6 minuten lopen.

   Hilton Brussels Grand Place € 147
   Hilton Brussels Grand Place

   Hilton Brussels Grand Place

   Carrefour De L'europe, 3, Brussel
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Quartier du Centre - Centrumwijk, vlak bij Moof-museum, Square Brussels Meeting Centre en Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook Kunstberg en BOZAR Paleis voor Schone Kunsten liggen binnen 5 minuten lopen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Parc is het 6 minuten lopen.

    Hotel Hubert Grand-Place € 95
    Hotel Hubert Grand-Place

    Hotel Hubert Grand-Place

    Rue d'Arenberg 18, Brussel
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Beenhouwersstraat en Sint-Michielskathedraal. Ook La Grand Place en Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal liggen binnen 10 minuten lopen. Station De Brouckere en Station Brussel-Centraal liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Metropole € 101
     Hotel Metropole

     Hotel Metropole

     31 Place de Brouckere, Brussel
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Benedenstad, binnen 10 minuten lopen Rue Neuve, Jeanneke Pis en Sint-Katelijneplein. Ook La Grand Place en Manneken Pis liggen binnen 15 minuten lopen. Station De Brouckere ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bourse-Beurs is het 6 minuten lopen.

      The Hotel € 112
      The Hotel

      The Hotel

      38 Boulevard de Waterloo, Brussel
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Quartier du Sablon - Zavelwijk, binnen 10 minuten lopen Egmontpaleis, Kleine Zavel en Rechtbank van Brussel. Ook Kerk van Onze-Lieve-Vrouw ten Zavel en Grote Zavel liggen binnen 10 minuten lopen. Station Louise-Louiza ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Porte de Namur-Naamsepoort is het 6 minuten lopen.

       ibis Brussels off Grand Place € 85
       ibis Brussels off Grand Place

       ibis Brussels off Grand Place

       Rue du Marché aux Herbes 100, Brussel
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Benedenstad, vlak bij Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en La Grand Place. Ook Stadhuis van Brussel (Hotel de Ville) en Jeanneke Pis liggen binnen 5 minuten lopen. Station Brussel-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Bourse-Beurs is het 6 minuten lopen.

        Hotel Retro € 55
        Hotel Retro

        Hotel Retro

        Chaussee de Haecht, 3, Brussel
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel in Brussel ligt binnen 15 minuten lopen van Karel Rogierplein, Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal en Sint-Michielskathedraal. Ook Muziekinstrumentenmuseum - Old England-gebouw en La Grand Place liggen binnen 2 km afstand. Station Kruidtuin ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Madou is het 9 minuten lopen.