Legian Beach

Legian Beach inclusief surfen en ook een grote groep mensen
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Panoramische vergezichten, perfecte golven, schitterende zonsondergangen en een vrolijk nachtleven: je vindt het allemaal op deze populaire plek voor surfers en andere vakantievierders op Bali.

Plof neer in een strandstoel of grijp je surfplank om de golven te trotseren aan het idyllische Strand van Legian op Bali.

Het strand is 3 kilometer lang en heeft zacht wit zand. Hoewel het een populair strand is voor zonnebaden en gezelligheid, ligt het ver genoeg van het naburige Kuta om als minder druk te worden ervaren.

Het Strand van Legian is met zijn sterke en krachtige golven, zachte zandbodem, gelijkmatige golven die zowel links als rechts breken en goedkope verhuur van surfplanken een populaire trekpleister voor surfers. Dus als je altijd al had willen leren surfen, is dit een ideale plek om les te nemen bij de plaatselijke surfschool. Ben je echter niet zo'n surfer, dan kun je ook lekker ontspannen op het strand of het water ingaan om te zwemmen.

Het Strand van Legian is een van die ontspannen plekken waar je naar volle tevredenheid de hele dag lekker lui kunt doorbrengen. Als je toch zin hebt om wat actiefs te doen, kun je een wandeling maken naar het Strand van Kuta in het zuiden of het Strand van Seminyak in het noorden. Langs het strand vind je chique resorts en hotels. Daarnaast kun je heerlijke cocktails drinken in de cafés langs het strand of een hapje eten in een van de restaurants.

Kom laat in de middag naar het Strand van Legian om de zonsondergang te bekijken. Neem een Bintang, een plaatselijke biertje, en een handje Indonesische pinda's en ga lekker ontspannen. Na het vallen van de avond komt het strand tot leven met muziek, strandvolleybal en voetbal.

Het Strand van Legian ligt aan het water bij het dorp Legian in het district Zuid-Kuta en is vanaf Ngurah Rai International Airport slechts 20 minuten rijden met de taxi. Als je in Kuta of Seminyak of in de buurt van deze plaatsen verblijft, kun je het beste te voet naar dit strand gaan, vanwege de chaos van het lokale verkeer. Ben je met de brommer, dan kun je een parkeerplaatsje langs het strand zoeken. Er zijn strandstoelen en parasols beschikbaar en het strand van Legian heeft douches en andere openbare voorzieningen.

De beste tijd van het jaar om te surfen is gedurende het droge seizoen, van mei tot oktober, wanneer de wind uit het oosten komt.

Populaire plekken om te bezoeken