Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Watertoren van Mannheim

De kleurrijke waterstralen van de plaatselijke fontein lenen zich uitstekend voor een fraaie foto met de kenmerkende watertoren van Mannheim op de achtergrond.

Het barokke ontwerp en de centrale ligging hebben de watertoren van Mannheim tot icoon van de stad gemaakt. Je vindt dit opvallende meesterwerk te midden van de fonteinen en bloemperken in de prachtige tuinen van Friedrichsplatz. Beklim de traptreden naar de voet van de toren voor een fraai uitzicht op deze bijzondere tuinen.

Deze populaire ontmoetingsplek is de ideale locatie om met vrienden af te spreken en wat foto's te maken van de 60 meter hoge toren die is gebouwd rond een watertank met een omtrek van 16 meter. Het cilindrische bouwwerk van de toren is gemaakt van donkergeel zandsteen. De toren is versierd met beelden van mythische figuren als sfinxen en Amphritrite, de godin van de zee. De fontein voor de toren is omringd met bronzen nimfen.

In de fontein springt het water in een kruislings patroon van het ene naar het andere beeld. 's Avonds worden de waterstralen verlicht en zorgen ze voor een betoverend schouwspel. Neem plaats op het gras om optimaal te genieten van de bloeiende bloemen die in een kring rond de fontein zijn geplant. Of strijk neer met een goed boek op een bankje aan een van de slingerende paadjes in het park.

Je zou bijna vergeten dat deze toren, die dateert van het eind van de 19e eeuw, in het verleden een belangrijke functie had. Het diende destijds als reservoir voor het drinkwater van de stad. Tegenwoordig doet de watertoren enkel nog dienst als monument. In de Tweede Wereldoorlog werd het bouwwerk deels vernietigd, maar inmiddels is het weer in ere hersteld, net als de rest van de Friedrichsplatz.

Let op: de fonteinshows vinden plaats in de zomermaanden en de kleurendisplays voornamelijk op avonden in het weekend. Toegang tot het park en de watertoren is gratis.

De watertoren van Mannheim staat in het noordwestelijk deel van het Friedrichsplatz-park in het centrum van de stad. Om er te komen, kun je de tram of de bus nemen naar de halte Wasserturm. In de buurt kun je ook andere bezienswaardigheden bezoeken als de Kunsthalle Mannheim, het Schatzkistl-theater en het congrescentrum Rosengarten.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Mannheim Watertoren

Alle 541 accommodaties in de buurt van Mannheim Watertoren bekijken
Dorint Kongresshotel Mannheim € 79
Dorint Kongresshotel Mannheim

Dorint Kongresshotel Mannheim

Friedrichsring 6, Mannheim, BW
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in het centrum van Mannheim, binnen 5 minuten lopen van Nationaltheater Mannheim, Mannheim Watertoren en Congress Center Rosengarten Mannheim. Ook Friedrichsplatz (plein) en Universität Mannheim liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Mannheim ligt op 12 minuten lopen en naar Station Mannheim Handelshafen is het 24 minuten lopen.

  Maritim Hotel Mannheim € 62
  Maritim Hotel Mannheim

  Maritim Hotel Mannheim

  Friedrichsplatz 2, Mannheim, BW
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Mannheim, op 0,1 km van Mannheim Watertoren en op 4,8 km van SAP Arena. Ook Friedrichsplatz (plein) en Congress Center Rosengarten Mannheim liggen binnen 5 minuten lopen. Centraal Station Mannheim ligt op 8 minuten lopen en naar Station Mannheim Handelshafen is het 24 minuten lopen.

   Leonardo Royal Hotel Mannheim € 53
   Leonardo Royal Hotel Mannheim

   Leonardo Royal Hotel Mannheim

   Augustaanlage 4-8, Mannheim, BW
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in het centrum van Mannheim, op 0,2 km van Congress Center Rosengarten Mannheim en op 4,5 km van SAP Arena. Ook Friedrichsplatz (plein) en Mannheim Watertoren liggen binnen 5 minuten lopen. Centraal Station Mannheim ligt op 12 minuten lopen en naar Station Mannheim Handelshafen is het 28 minuten lopen.

    IntercityHotel Mannheim € 76
    IntercityHotel Mannheim

    IntercityHotel Mannheim

    Schlossgartenstr. 1, Ecke L13, Mannheim, BW
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Mannheim, op 0,1 km van Universität Mannheim en op 5 km van SAP Arena. Ook Mannheim-paleis en Mannheim Watertoren liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Mannheim ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Ludwigshafen Mitte is het 18 minuten lopen.

     Best Western Leoso Hotel Ludwigshafen € 76
     Best Western Leoso Hotel Ludwigshafen

     Best Western Leoso Hotel Ludwigshafen

     Pasadena Allee 4, Ludwigshafen, BW
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in het centrum van Ludwigshafen, binnen 2 km afstand van Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz en Südweststadion. Ook Mannheim-paleis en Universität Mannheim liggen binnen 3 km afstand. Centraal station Ludwigshafen (Rh) ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ludwigshafen Mitte is het 20 minuten lopen.

      Mercure Hotel Mannheim am Friedensplatz € 52
      Mercure Hotel Mannheim am Friedensplatz

      Mercure Hotel Mannheim am Friedensplatz

      Am Friedensplatz 1, Mannheim, BW
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in het centrum van Mannheim, op 0,2 km van Luisenpark en op 3,4 km van SAP Arena. Ook Planetarium Mannheim en Technoseum liggen binnen 5 minuten lopen. Centraal Station Mannheim ligt op 28 minuten lopen.

       Radisson Blu Hotel, Mannheim € 80
       Radisson Blu Hotel, Mannheim

       Radisson Blu Hotel, Mannheim

       Quadrant Q7, 27, Mannheim
         
        4.5 van 5.0 Sterren

        Dit in luxe stijl hotel ligt in Stadscentrum van Mannheim, binnen 5 minuten lopen van Mannheim Watertoren en Congress Center Rosengarten Mannheim. Ook Friedrichsplatz (plein) en Nationaltheater Mannheim liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Mannheim ligt op 12 minuten lopen en naar Station Mannheim Handelshafen is het 20 minuten lopen.

        Marooms Suite Quadrate Mannheim
        Marooms Suite Quadrate Mannheim

        Marooms Suite Quadrate Mannheim

        25 R7, Mannheim, Baden-Wuerttemberg
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Stadscentrum van Mannheim, Mannheim.

         Nationaltheater Mannheim (0,2 km) • Mannheim Watertoren (0,3 km) • Congress Center Rosengarten Mannheim (0,3 km) • Friedrichsplatz (plein) (0,4 km) • Neckarstrand (0,7 km)