Covid-19-notificatie: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Duitsland
Reisgids

Petrikirche inclusief een baai of haven en een stad

Dit centraal-Europese juweel heeft meer te bieden dan bratwurst en bier. Duitsland heeft onder andere wereldsteden, schilderachtige wijngaarden, een charmante kustlijn en een intrigerende geschiedenis te bieden.

Duitsland is een aantrekkelijk Europees land waar geschiedenis en modern vermaak hand in hand gaan. Het grootste land van centraal-Europa heeft de blik op de toekomst gericht zonder dat het verleden wordt vergeten. Rijke tradities overleven in het land van spectaculaire bergketens en waar bier vloeit als water.

Schilderachtige rivieren meanderen door oude plaatsen en handelssteden. Proef heerlijke wijnen aan de oevers van de Rijn, ontdek de culturele aantrekkingskracht van Berlijn, verken de met sneeuw bedekte toppen van de Beierse Alpen en geniet van het fraaie uitzicht aan de Baltische kust.

Er zijn niet veel steden met een rijkere geschiedenis dan Berlijn. Bezoek de sierlijke en historische musea op het Museumsinsel, betuig je respect bij het Holocaustmonument en wandel bij de Spree langs de openluchtgalerie East Side Gallery, die is gemaakt van overblijfselen van de Berlijnse Muur. Bezoek de Fernsehturm voor panoramische uitzichten over de stad. Woon een concert bij van de Berliner Philharmoniker als je van klassieke muziek houdt.

Bezoek de wereldstad Hamburg en leer deze dynamische havenstad kennen. Keulen biedt fantastische romaanse architectuur en een schitterende kathedraal. In veel grote Duitse steden is nog interessante middeleeuwse architectuur te vinden. Daarnaast hebben deze steden doorgaans een enerverend nachtleven te bieden. Koop een bratwurst bij een straatverkoper en drink een pilsener voordat je naar een club gaat om te dansen, speel een potje pool of bezoek een voetbalstadion om een wedstrijd te bekijken.

De noordkust van Duitsland wordt begrensd door de Noordzee en de Oostzee. Geniet van een strandvakantie aan de kust en bezoek het fraaie eiland Rügen.

Reis naar het zuiden om Beieren, het land van het Oktoberfest, besneeuwde bergketens, lederhosen, en het Zwarte Woud te ontdekken. Gebruik het levendige München als uitvalsbasis voor je skivakantie. Ontdek de Romantische Straße, een toeristische route langs charmante kastelen en historische dorpjes. Verken het Rijndal om de beste wijnregio van Duitsland te leren kennen.

In Duitsland vind je internationale luchthavens in verschillende grote steden, zoals Frankfurt, München, Düsseldorf en Berlijn. Gebruik het uitstekende spoorwegennet van Deutsche Bahn of de niet minder indrukwekkende autobahn om de verschillende regio's en steden van Duitsland te leren kennen. Duitsland kent een afwisselend klimaat, maar doorgaans zijn de zomers warm en droog, en valt er 's winters regelmatig sneeuw.

Populaire steden in Duitsland

Museumsinsel inclusief een stad en straten
Berlijn
Staat bekend om Winkelen, Museum en Business
Berlijn, de stad die ooit bekender was vanwege haar scheiding dan vanwege haar fascinerende geschiedenis en architectuur, is nu een onwankelbare eenheid en een zeer moderne wereldstad waar je de unieke Duitse levensstijl kunt beleven in en op de vele musea, openbare pleinen en festivals van de stad.

Redenen voor een bezoekje

 • Kurfürstendamm
 • Zoologischer Garten Berlin
 • Friedrichstrasse
Berlijn bevat moderne architectuur, straten en hoogbouw
Berlijn
Staat bekend om Winkelen, Museum en Business
Ontdek Berlijn, zoals de musea, de architectuur, de theaters en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Kurfürstendamm
 • Zoologischer Garten Berlin
 • Friedrichstrasse
Hamburg inclusief een stad, skyline en historische architectuur
Hamburg
Staat bekend om Vis en zeevruchten, Winkelen en Business
Deze moderne havenstad staat bekend om zijn maritieme tradities, kunstgalerieën en buurten met omgebouwde pakhuizen vol restaurants, cafés en hippe winkeltjes.

Redenen voor een bezoekje

 • Miniatur Wunderland
 • Vismarkt
 • Hamburg Dungeon
Hamburg bevat nachtleven
Hamburg
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
Hamburg ligt op je te wachten. Geniet hier van de musea, de theaters, de monumenten en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Miniatur Wunderland
 • Vismarkt
 • Hamburg Dungeon
Kerk van St. Peter toont religieuze aspecten, een kerk of kathedraal en een stad
München
Staat bekend om Bier, Museum en Kunst
Van de gezellige bierhallen en prachtige paleizen tot de drukke parken en musea heeft de moderne hoofdstad van het Duitse Beieren veel traditionele charme behouden.

Redenen voor een bezoekje

 • Englischer Garten
 • Marienplatz
 • Hofbrauhaus
Frankfurt bevat kunst in de open lucht
Frankfurt
Staat bekend om Business, Sport en Museum
Deze Europese economische hoofdstad aan de rivier de Main heeft musea van wereldklasse, zoete appelwijn en de enige wolkenkrabbers van Duitsland.

Redenen voor een bezoekje

 • Financiële wijk
 • Messe Frankfurt
 • Museumsufer

Populaire plekken om te bezoeken in Duitsland

Duitsland

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: