Reisadvies

Houd rekening met reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) en houd updates van de Wereldgezondheidsorganisatie in de gaten. Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

DuitslandEuropa

Dit centraal-Europese juweel heeft meer te bieden dan bratwurst en bier. Duitsland heeft onder andere wereldsteden, schilderachtige wijngaarden, een charmante kustlijn en een intrigerende geschiedenis te bieden.

Duitsland is een aantrekkelijk Europees land waar geschiedenis en modern vermaak hand in hand gaan. Het grootste land van centraal-Europa heeft de blik op de toekomst gericht zonder dat het verleden wordt vergeten. Rijke tradities overleven in het land van spectaculaire bergketens en waar bier vloeit als water.

Schilderachtige rivieren meanderen door oude plaatsen en handelssteden. Proef heerlijke wijnen aan de oevers van de Rijn, ontdek de culturele aantrekkingskracht van Berlijn, verken de met sneeuw bedekte toppen van de Beierse Alpen en geniet van het fraaie uitzicht aan de Baltische kust.

Er zijn niet veel steden met een rijkere geschiedenis dan Berlijn. Bezoek de sierlijke en historische musea op het Museumsinsel, betuig je respect bij het Holocaustmonument en wandel bij de Spree langs de openluchtgalerie East Side Gallery, die is gemaakt van overblijfselen van de Berlijnse Muur. Bezoek de Fernsehturm voor panoramische uitzichten over de stad. Woon een concert bij van de Berliner Philharmoniker als je van klassieke muziek houdt.

Bezoek de wereldstad Hamburg en leer deze dynamische havenstad kennen. Keulen biedt fantastische romaanse architectuur en een schitterende kathedraal. In veel grote Duitse steden is nog interessante middeleeuwse architectuur te vinden. Daarnaast hebben deze steden doorgaans een enerverend nachtleven te bieden. Koop een bratwurst bij een straatverkoper en drink een pilsener voordat je naar een club gaat om te dansen, speel een potje pool of bezoek een voetbalstadion om een wedstrijd te bekijken.

De noordkust van Duitsland wordt begrensd door de Noordzee en de Oostzee. Geniet van een strandvakantie aan de kust en bezoek het fraaie eiland Rügen.

Reis naar het zuiden om Beieren, het land van het Oktoberfest, besneeuwde bergketens, lederhosen, en het Zwarte Woud te ontdekken. Gebruik het levendige München als uitvalsbasis voor je skivakantie. Ontdek de Romantische Straße, een toeristische route langs charmante kastelen en historische dorpjes. Verken het Rijndal om de beste wijnregio van Duitsland te leren kennen.

In Duitsland vind je internationale luchthavens in verschillende grote steden, zoals Frankfurt, München, Düsseldorf en Berlijn. Gebruik het uitstekende spoorwegennet van Deutsche Bahn of de niet minder indrukwekkende autobahn om de verschillende regio's en steden van Duitsland te leren kennen. Duitsland kent een afwisselend klimaat, maar doorgaans zijn de zomers warm en droog, en valt er 's winters regelmatig sneeuw.

Populaire steden in Duitsland

Friedrichstrasse inclusief kunst in de open lucht
Berlijn
Staat bekend om Winkelen, Museums en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Berlin Zoological Garden
  Berlin Zoological Garden
 • Potsdamer Platz
  Potsdamer Platz
 • Kaiser Wilhelm Memorial Church
  Kaiser Wilhelm Memorial Church
Miniatur Wunderland inclusief attracties en interieur
Hamburg
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Miniatur Wunderland
  Miniatur Wunderland
 • Hamburg Dungeon
  Hamburg Dungeon
 • Fish Market
  Fish Market
München inclusief interieur en ook een man
München
Staat bekend om Bier, Museums en Cultuur

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Marienplatz
  Marienplatz
 • English Garden
  English Garden
 • Hofbrauhaus
  Hofbrauhaus
Frankfurt bevat kunst in de open lucht
Frankfurt
Staat bekend om Business, Sport en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Alte Oper
  Alte Oper
 • Romerberg
  Romerberg
 • Römer
  Römer
Frauenkirche bevat een stad
Dresden
Staat bekend om Historische gebouwen, Winkelen en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Semper Opera House
  Semper Opera House
 • Church of Our Lady
  Church of Our Lady
 • Zwinger Palace
  Zwinger Palace
Kölner Dom
Keulen
Staat bekend om Winkelen, Kathedraal en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Cologne Cathedral
  Cologne Cathedral
 • Chocolate Museum
  Chocolate Museum
 • Museum Ludwig
  Museum Ludwig

Populaire bezienswaardigheden in Duitsland

Slot Neuschwanstein
Afbeelding van Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein

Ga naar Tannheimer Tal en Zugspitze. Dit zijn slechts twee geweldige bezienswaardigheden in Slot Neuschwanstein, een historische stad die ook geliefd is door de skipistes.

Brandenburger Tor
Afbeelding van Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Dit symbool voor de Duitse hereniging is samen met de Arc de Triomphe in Parijs het meest iconische en op het gevoel werkende monument van Europa.

Kölner Dom
Afbeelding van Kölner Dom

Kölner Dom

Vergaap je aan de gotische architectuur en het reliekschrijn van de Drie Koningen in een van de grootste kerken ter wereld.

Rijksdaggebouw
Afbeelding van Rijksdaggebouw

Rijksdaggebouw

In brand gestoken door Hitler, gebombardeerd door Groot-Brittannië en bestormd door de Russen: de zetel van de Duitse machthebbers heeft heel wat te verduren gekregen voordat het gebouw in ere werd hersteld en symbool werd van een herenigd en vooruitstrevend Duitsland.

Kasteel van Hohenschwangau
Afbeelding van Kasteel van Hohenschwangau

Kasteel van Hohenschwangau

Ga naar Slot Neuschwanstein en Tannheimer Tal. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Kasteel van Hohenschwangau, een historische stad.

Schloss Linderhof
Afbeelding van Schloss Linderhof

Schloss Linderhof

Breng een bezoek aan Wintersportplaats Garmisch-Partenkirchen en Slot Neuschwanstein. Dit zijn slechts twee van de populaire bezienswaardigheden in Schloss Linderhof.