Covid-19-notificatie: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Huur een auto in Duitsland

Ik heb een kortingscode

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

In de grote steden van Duitsland kom je in aanraking met de rijke geschiedenis van het land. In Berlijn kun je de Rijksdag of de Berliner Dom bezoeken en in München mag je de Frauenkirche en Neues Rathaus niet missen. Duitsland staat natuurlijk ook bekend om de gezelligheid, het heerlijke eten en schitterende natuur. De spannende kronkelweggetjes in prachtige natuurgebieden als de Harz en het Zwarte Woud verken je natuurlijk het beste met je online geboekte auto.

Een auto huren in Duitsland

Als je ter plekke een auto besluit te huren, kun je nog wel eens voor verrassingen komen te staan: een auto vinden kan lastig en tijdrovend zijn. Je kunt veel tijd besparen door online een auto te reserveren en bovendien weet je dan zeker dat je een auto krijgt die bij je past. Op Expedia.nl kun je eenvoudig je bestemming intypen of selecteren en de dichtstbijzijnde ophaallocatie zoeken. Doorgaans vind je op vliegvelden meerdere autoverhuurders, waaronder budgetbedrijven. In grote steden vind je vaak ook meerdere bedrijven midden in het centrum, bijvoorbeeld in de buurt van een treinstation.

Dankzij de handige zoekfuncties kun je eenvoudig bepalen wat voor soort auto je wilt en over welke opties deze moet beschikken. Als je met z'n tweetjes eropuit trekt, kun je bijvoorbeeld een mini-, economy- of compact model kiezen. Voor een grote groep is een ruime auto of een personenbus geschikter. Daarnaast kun je kiezen of je een schakelauto of een automaat wilt, of je airco in de auto wilt en of de auto over extra opties moet beschikken, zoals kinderzitjes, sneeuwkettingen en gps. Verder kun je het aanbod filteren op prijsklasse en verhuurder.

Rijden in Duitsland

Duitsland staat bekend om het uitgebreide en goede wegennetwerk, je kunt het land dan ook het beste met de auto verkennen. Houd er wel rekening mee dat er enkele regels gelden als je in Duitsland rijdt. Bij onze oosterburen is het gebruik van flitspaalsignalering verboden (zet dit altijd uit op je navigatiesysteem), zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden en is de snelheid voor personenauto's vaak onbeperkt op snelwegen. Houd er ook rekening mee dat veel Duitse steden een 'Umweltzone' (milieuzone) hebben waar je alleen met een 'Umweltplakette' (milieusticker) op je auto in mag. Als je van plan bent om een stad te bezoeken, is het handig om hiernaar te informeren. De milieusticker is echter niet verplicht op snelwegen, zelfs als deze door de milieuzone lopen.