Reisadvies

Houd rekening met reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) en houd updates van de Wereldgezondheidsorganisatie in de gaten. Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

Noordrijn-WestfalenDuitsland

In Noordrijn-Westfalen, de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland, kun je tijdens je vakantie indrukwekkende gebouwen bewonderen, een schitterend natuurgebied verkennen en een bezoek brengen aan boeiende musea en kunstgaleries.

Noordrijn-Westfalen is een deelstaat waar je zowel bruisende steden als bijzondere natuurgebieden vindt. Je kunt er gebouwen uit de middeleeuwen bewonderen en in een van de oudste Duitse steden kunstgaleries bezoeken. Noordrijn-Westfalen is een regio die in de Romeinse en Duitse geschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld.

De stad CDG|180001|Düsseldorf] is een belangrijk centrum op het gebied van mode, kunst en winkelen. De hoofdstad van Noordrijn-Westfalen biedt tevens een bruisend nachtleven, uitstekende restaurants en enkele van de beste musea in de regio. Ga naar Classic Remise Düsseldorf om klassieke auto's bekijken of ga eens kijken bij de Königsallee, een stadsboulevard, om daar langs het mooie kanaal te winkelen in designerwinkels.

Ga naar Keulen als je tijdens je vakantie indrukwekkende gebouwen uit de middeleeuwen wilt bezichtigen. Deze stad is niet alleen de grootste stad in Noordrijn-Westfalen, maar ook een van de grootste in heel Duitsland. Ieder jaar wordt hier het Kölner Karneval gevierd, een straatcarnaval met lekker eten, vuurwerk en leuke optochten. Neem eens een kijkje in de Kölner Dom, een rooms-katholieke kathedraal uit het midden van de dertiende eeuw.

Breng tijdens je vakantie in Noordrijn-Westfalen ook een bezoek aan de levendige universiteitsstadMünster. Münster is een geweldige stad om activiteiten in de buitenlucht te ondernemen, zoals wandelen, rotsklimmen, zeilen, paardrijden en mountainbiken. Deze stad staat vooral bekend om de Dom van Münster, een opvallende kerk uit de dertiende eeuw, en de Aasee, een prachtig kunstmatig meer.

Ten zuidwesten van Münster ligt het kuuroord Aken. Hier kun je een kijkje nemen bij de beroemde Dom van Aken, een rooms-katholieke kathedraal uit de achtste eeuw. Dit is een van de oudste kathedralen van Noord-Europa. Trek ook wat tijd uit om een rondleiding te volgen door het Stadhuis van Aken, een gebouw uit de veertiende eeuw dat is voorzien van gotische en barokke elementen.

Als je er liever in de natuur op uit wilt trekken, kun je een bezoek plannen aan het Naturpark Rheinland om de dichtbegroeide bossen, vulkanen en rivieren en meren te verkennen. Dit uitgestrekte natuurgebied is ook een geweldige plek om watersporten te ondernemen, te wandelen, vogels te spotten, of te mountainbiken. Bij verschillende bezoekerscentra in het park kun je informatie krijgen over de belangrijkste gebieden en activiteiten in het Naturpark Rheinland.

Zoek je toch liever weer de stad op, overweeg dan ook eens de andere steden in deze deelstaat te bezoeken, bijvoorbeeld Dortmund en Essen. Voor een verblijf in het teken van boetiekhotels, galeries, wijnbars en restaurants is Düsseldorf een goede keuze. Keulen en Aken zijn geweldige steden om middeleeuwse gebouwen te bewonderen en meer over de geschiedenis van de regio te weten te komen.

Maar waar je ook voor kiest, een bezoek aan Duitsland is niet compleet zonder dat je een kijkje in een van de prachtige steden in Noordrijn-Westfalen hebt genomen.

Populaire steden in Noordrijn-Westfalen

Kölner Dom
Keulen
Staat bekend om Winkelen, Kathedraal en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Cologne Cathedral
  Cologne Cathedral
 • Chocolate Museum
  Chocolate Museum
 • Museum Ludwig
  Museum Ludwig
Gehry Buildings
Düsseldorf
Staat bekend om Winkelen, Business en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Duesseldorf-Hafen
  Duesseldorf-Hafen
 • Rhine Tower
  Rhine Tower
 • Neuer Zollhof
  Neuer Zollhof
Bonn
Bonn
Staat bekend om Business, Historische gebouwen en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • University of Bonn
  University of Bonn
 • Beethoven House
  Beethoven House
 • Beethoven Monument
  Beethoven Monument
Dortmund
Dortmund
Staat bekend om Winkelen, Sport en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Dortmund Concert Hall
  Dortmund Concert Hall
 • Westfalenpark Dortmund
  Westfalenpark Dortmund
 • St. Reinold's Church
  St. Reinold's Church
Noordrijn-Westfalen bevat historische architectuur
Aken
Staat bekend om Business, Kaas en Romantisch

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Aachen Cathedral
  Aachen Cathedral
 • Theater Aachen
  Theater Aachen
 • Aachen Town Hall
  Aachen Town Hall
Essen
Essen
Staat bekend om Winkelen, Business en Theaters

…"

Redenen voor een bezoekje

 • German Mining Museum
  German Mining Museum