Covid-19-notificatie: de reisvereisten wijzigen voortdurend, waaronder de vereiste voor een Covid-19-test voorafgaand aan je reis en quarantaine bij aankomst.

Noordrijn-Westfalen

Duitsland
Dortmund

In Noordrijn-Westfalen, de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland, kun je tijdens je vakantie indrukwekkende gebouwen bewonderen, een schitterend natuurgebied verkennen en een bezoek brengen aan boeiende musea en kunstgaleries.

Noordrijn-Westfalen is een deelstaat waar je zowel bruisende steden als bijzondere natuurgebieden vindt. Je kunt er gebouwen uit de middeleeuwen bewonderen en in een van de oudste Duitse steden kunstgaleries bezoeken. Noordrijn-Westfalen is een regio die in de Romeinse en Duitse geschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld.

De stad CDG|180001|Düsseldorf] is een belangrijk centrum op het gebied van mode, kunst en winkelen. De hoofdstad van Noordrijn-Westfalen biedt tevens een bruisend nachtleven, uitstekende restaurants en enkele van de beste musea in de regio. Ga naar Classic Remise Düsseldorf om klassieke auto's bekijken of ga eens kijken bij de Königsallee, een stadsboulevard, om daar langs het mooie kanaal te winkelen in designerwinkels.

Ga naar Keulen als je tijdens je vakantie indrukwekkende gebouwen uit de middeleeuwen wilt bezichtigen. Deze stad is niet alleen de grootste stad in Noordrijn-Westfalen, maar ook een van de grootste in heel Duitsland. Ieder jaar wordt hier het Kölner Karneval gevierd, een straatcarnaval met lekker eten, vuurwerk en leuke optochten. Neem eens een kijkje in de Kölner Dom, een rooms-katholieke kathedraal uit het midden van de dertiende eeuw.

Breng tijdens je vakantie in Noordrijn-Westfalen ook een bezoek aan de levendige universiteitsstadMünster. Münster is een geweldige stad om activiteiten in de buitenlucht te ondernemen, zoals wandelen, rotsklimmen, zeilen, paardrijden en mountainbiken. Deze stad staat vooral bekend om de Dom van Münster, een opvallende kerk uit de dertiende eeuw, en de Aasee, een prachtig kunstmatig meer.

Ten zuidwesten van Münster ligt het kuuroord Aken. Hier kun je een kijkje nemen bij de beroemde Dom van Aken, een rooms-katholieke kathedraal uit de achtste eeuw. Dit is een van de oudste kathedralen van Noord-Europa. Trek ook wat tijd uit om een rondleiding te volgen door het Stadhuis van Aken, een gebouw uit de veertiende eeuw dat is voorzien van gotische en barokke elementen.

Als je er liever in de natuur op uit wilt trekken, kun je een bezoek plannen aan het Naturpark Rheinland om de dichtbegroeide bossen, vulkanen en rivieren en meren te verkennen. Dit uitgestrekte natuurgebied is ook een geweldige plek om watersporten te ondernemen, te wandelen, vogels te spotten, of te mountainbiken. Bij verschillende bezoekerscentra in het park kun je informatie krijgen over de belangrijkste gebieden en activiteiten in het Naturpark Rheinland.

Zoek je toch liever weer de stad op, overweeg dan ook eens de andere steden in deze deelstaat te bezoeken, bijvoorbeeld Dortmund en Essen. Voor een verblijf in het teken van boetiekhotels, galeries, wijnbars en restaurants is Düsseldorf een goede keuze. Keulen en Aken zijn geweldige steden om middeleeuwse gebouwen te bewonderen en meer over de geschiedenis van de regio te weten te komen.

Maar waar je ook voor kiest, een bezoek aan Duitsland is niet compleet zonder dat je een kijkje in een van de prachtige steden in Noordrijn-Westfalen hebt genomen.

Populaire steden in Noordrijn-Westfalen

Hohenzollernbrücke bevat een rivier of beek, nachtleven en een kerk of kathedraal
Keulen
Staat bekend om Winkelen, Kathedraal en Business
Ontdek deze liberale en gastvrije stad, een knooppunt op het gebied van kunst en cultuur in het Duitse Rijnland.

Redenen voor een bezoekje

 • Kölner Dom
 • Chocolademuseum
 • Alter Markt
Düsseldorf
Düsseldorf
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
Deze stad aan de Rijn staat vooral bekend om zijn biercultuur, musea, architectuur, de mooie promenade langs de rivier en de vele festivals.

Redenen voor een bezoekje

 • Düsseldorf-Hafen
 • Rijntoren
 • Savoy Theater
Marktplein van Bonn toont nachtleven
Bonn
Staat bekend om Business, Museum en Kasteel
Ontdek het muzikale en historische erfgoed van deze voormalige hoofdstad van Bondsrepubliek Duitsland.

Redenen voor een bezoekje

 • Beethoven-Haus
 • Universität Bonn
 • Opera Bonn
Dortmund
Dortmund
Staat bekend om Winkelen, Sport en Business
Deze bruisende stad staat bekend als het groene metropool van het westelijke gelegen Duitse Westfalen. Ook zijn haar kwaliteitsbrouwerijen en voetbalclub beroemd.

Redenen voor een bezoekje

 • Konzerthaus Dortmund
 • Westfalenpark Dortmund
 • Museum Ostwall
Noordrijn-Westfalen bevat historische architectuur
Aken
Staat bekend om Business, Bos en Kaas
Ontdek het romantische Aken, zoals de UNESCO-werelderfgoedlocatie, het platteland, de spa's en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Aachener Dom
 • Aachener Rathaus
Essen
Essen
Staat bekend om Winkelen, Business en Theater
In het hart van het Ruhrgebied, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, ligt een van de grotere steden van Duitsland: Essen. De stad werd in 2010 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa.

Redenen voor een bezoekje

 • Deutsches Bergbaumuseum