Topactiviteiten in Keulen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Hohenzollernbrücke bevat een rivier of beek, nachtleven en een kerk of kathedraal

Ontdek de vele leuke activiteiten in Keulen

Keulen, gelegen aan de rivier de Rijn, heeft de reputatie een van de meest liberale steden van Duitsland te zijn. Het wordt gedomineerd door de enorme gotische kathedraal, waarvan de dubbele torens hoog boven de stad uittorenen. Dit is een van de meest bezochte attracties van Duitsland. Keulen kent diverse bijzondere musea en kunstgalerieën. Met een mix van oude architectuur die dateert uit de Romeinse tijd tot in de middeleeuwen is er aan bezienswaardigheden in Keulen bovendien geen gebrek.

Dingen om te zien in Keulen

Een bezoek aan de beroemde Dom van Keulen mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze Duitse stad. Dit gotische meesterwerk staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De bouw begon in de 13e eeuw maar was pas in 1880 voltooid. Je kunt vanuit je hotel in Keulen een wandeling maken over de Hohenzollern-brug waar je overal liefdesslotjes tegenkomt. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Museum Ludwig en voor fijnproevers is er het Chocolademuseum. 's Avonds is het leuk om de bierhallen van de Altstadt te gaan verkennen of de gezellige alternatieve bars rond het Rudolfplatz en de Belgische wijk. Als je in weinig tijd extra veel van de stad wilt zien, is het een goed idee om de KölnCard - Stadspas aan te schaffen. Je krijgt met deze kaart 24 of 48 uur lang gratis toegang tot het openbaar vervoer en tot wel 50% korting op diverse musea. Ook tickets voor boottochten of andere excursies in Keulen kun je met de KölnCard soms goedkoper aanschaffen.

Dingen om te doen in Keulen

Aan activiteiten is in Keulen geen gebrek. Als je de stad in februari bezoekt, kun je je opmaken voor het Keulse carnaval. Dit is het bekendste feest van de stad. In juli kun je de Gay Pride bezoeken waar de liberale sfeer die in de stad hangt nog eens extra gevierd wordt. Ook in de winter komt de stad tot leven met traditionele Duitse kerstmarkten, waarvan de meest bekende op de Neumarkt is. Als je zin ​​hebt in ontspanning, kun je de dag doorbrengen in de thermen. Als je op zoekt bent naar een uniek uitje voor 's avonds, kun je bijvoorbeeld dineren bij het Hard Rock Cafe met versnelde zitplaatstoewijzing. Misschien heb je tijdens het eten wel uitzicht op de unieke muziekmemorabilia die dit café herbergt, zoals een gitaar van Eric Clapton. Als je wilt weten hoe je gemakkelijk in Keulen komt, kun je alvast een kijkje nemen bij de vluchten naar Keulen.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Keulen reisgids: tips & info


Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Keulen