Topactiviteiten in Düsseldorf

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Düsseldorf

Leuke activiteiten in het gezellige Düsseldorf

De sfeervolle Duitse stad Düsseldorf ligt niet van van de Nederlandse grens, waardoor dit een goede bestemming is voor een leuk weekendje weg. Bekijk tijdens je stedentrip bijvoorbeeld het mooie Rathaus, bewonder prachtige kunst in de Kunsthalle Düsseldorf of maak een wandeling door het leuke park Hofgarten. Je kunt bovendien diverse activiteiten ondernemen of op excursie vanuit Dusseldorf gaan. Zo kun je de bijzondere stad Keulen ontdekken, waar je de beroemde Dom van Keulen niet mag missen.

Dingen om te doen in Dusseldorf

Als je veel van de bezienswaardigheden in Dusseldorf wilt bekijken, kun je het beste gebruikmaken van de Düsseldorf-pas. Met deze handige pas krijg je 1 tot 4 dagen onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer en gratis toegang tot diverse bezienswaardigheden. Ook krijg je korting bij verschillende rondleidingen en restaurants. Je kunt onder meer naar de Kunsthalle Düsseldorf gaan of het indrukwekkende Slot Benrath bezoeken. De stad leent zicht daarnaast uitstekend voor een leuke wandeling. Struin bijvoorbeeld over de Rheinuferpromenade langs de Rijn en aanschouw de diverse langsvarende schepen of kies juist voor een wandeling in een leuk park, zoals het Nordpark of het Rheinpark Golzheim. Ben je van plan een van de vluchten naar Düsseldorf te boeken? Dan kun je bovendien toegang kopen tot de Air Berlin Lounge op Düsseldorf Airport (DUT) om voor of na je vlucht even te ontspannen. Je kunt hier in alle rust een boek lezen of genieten van een lekkere maaltijd of een verfrissend drankje.

Dagactiviteiten in Düsseldorf

Er zijn ook verschillende activiteiten buiten Dusseldorf die je kunt ondernemen. Zo kun je vanuit je hotel in Düsseldorf een dag naar de nabijgelegen stad Keulen gaan. Met de KölnCard kun je deze stad uitstekend ontdekken. Deze pas geeft je namelijk gratis toegang tot het openbaar vervoer en tot 50% korting op diverse bezienswaardigheden en attracties. Zo kun je onder meer naar de Dom van Keulen gaan, een gotische kathedraal die uit de 13e eeuw stamt. Andere hoogtepunten die je niet mag missen zijn het Praetorium, het moderne kunstmuseum Museum Ludwig en het Römisch-Germanisches Museum als je graag meer te weten komt over de geschiedenis. Wil je ook genieten van een lekker diner in de stad? Dan kun je gaan dineren bij het Hard Rock Café met versnelde zitplaatstoewijzing. Vanuit Düsseldorf kun je bovendien een andere leuke stad in de omgeving bezoeken. Bewonder bijvoorbeeld de Salvatorkerk in Duisburg of breng een bezoek aan de 19-eeuwse Villa Hügel in Essen. Ook kun je een wandeling gaan maken door het natuurgebied Aaper Wald, dat iets buiten de stad ligt.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Düsseldorf reisgids: tips & info


Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Düsseldorf

Steden in de buurt van Düsseldorf