In Duitsland zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht als gevolg van Covid-19.

RatingenDuitsland

In Ratingen liggen statige gebouwen, interessante musea, groene weiden en uitgestrekte en gezellige parken voor de stedenreiziger in het verschiet.

De stad ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, niet ver van Düsseldorf. In het noorden grenst Ratingen aan Duisburg, Essen en Mülheim. Ten zuidoosten van de stad ligt het heuvelachtige gebied Bergisches Land, waarvan de toppen tot meer dan 500 meter de hoogte in reiken. Midden in de stad vormen de rivieren de Anger en de Schwarzbach met hun groene oevers een heerlijke oase. Tijdens je korte vakantie in Ratingen kun je een avontuurlijke wandeltocht maken door het Naturwaldzelle Hinkesforst, dat ten westen van de wijken Tiefenbroich en Lintorf ligt. Het landschap wordt hier gedomineerd door eikenbomen, esdoorns en iepen die in de negentiende eeuw zijn aangeplant.

Het marktplein van Ratingen met daaraan de gezellige cafés vormt een aangenaam middelpunt in de stad. Drie dagen per week wordt hier een drukbezochte markt gehouden. Direct achter het marktplein liggen twee indrukwekkende torens van de vroeggotische St. Peter und Paulkirche die nog uit de achtste eeuw stammen. Drie van de zeven kerkklokken zijn tijdens de middeleeuwen gegoten. Een van de meest aangenaam klinkende kerkklokken van het gebied rond de Rijn is de Marienglocke. Aan de oevers van de rivier de Angerbach ligt de waterburcht Haus zum Haus. Hier worden bezoekers uitgenodigd het cultureel centrum en restaurant te verkennen. Dit bolwerk dateert uit 1276. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd het bouwwerk uitgebreid. In de voormalige stallen van het complex worden concerten gegeven en je kunt er ook theatervoorstellingen of lezingen bijwonen.

Trek tijdens je verblijf in Ratingen ook beslist wat tijd uit voor een bezoek aan het indrukwekkende Schloss Landsberg in het centrum van de stad. De architectuur van dit gebouw uit de zeventiende en achttiende eeuw is gebaseerd op het kasteel van een graaf uit de dertiende eeuw. De imposante slottoren met een hoogte van 33 meter en de ringmuren dateren ook uit dat tijdperk. Op de begane grond vind je een crypte met daarin de stoffelijke resten van leden van de familie Thyssen, de bekende productiefamilie. Het kasteel ligt te midden van een schitterend aangelegd park in Engelse stijl met prachtige wandelpaden. In het schilderachtige park met coniferen, beuken, kersenbomen en lijsterbessen, in de wijk Schwarzbach, staat het voormalig landgoed Rommeljans. Tijdens je stedentrip kun je een potje golf spelen op de Düsseldorf Golf-Club.

De Textilfabriek Cromford, onderdeel van het LVR Industrial Museum, in het noordoosten van Ratingen, staat tijdens je vakantie garant voor een bijzondere ervaring. Deze plek vormt een treffende herinnering aan de textielfabriek die hier in 1783 werd opgericht, de eerste in continentaal Europa. Het herenhuis van de eigenaar Johann Gottfried Brügelmann en de 'hoge fabriek', zijn voorzien van originele en nog werkende machines voor de productie van garen. Aan de hand van tentoonstellingen kun je meer te weten komen over de omstandigheden waaronder de arbeiders hun werk moesten uitvoeren en de ontberingen die ze hebben moeten doorstaan. Brügelmann noemde zijn fabriek naar de Engelse stad Cromford omdat hier de eerste weefmachine stond. Het principe achter de constructie van dit apparaat werd nauwlettend beschermd, maar Brügelmann wist het stukje techniek toch te ontrafelen. Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje op de website van Expedia en boek een voordelige reis naar Ratingen zodat je deze boeiende stad kunt gaan ontdekken.

Accommodaties in Ratingen

Tiefenbroich, Ratingen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

Tiefenbroich

Tiefenbroich is een niet te missen bestemming door zijn restaurants. Plan tijdens je verblijf een uitje naar ISS Dome en Congress Center Düsseldorf.

Tiefenbroich

Tophotels in Ratingen

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
relexa Hotel Airport Düsseldorf - Ratingen
relexa Hotel Airport Düsseldorf - Ratingen
4 out of 5
Berliner Strasse 95-97, Ratingen, NW
De prijs is € 68 per nacht

Dit hotel ligt in West, op 2,7 km van ISS Dome en binnen 10 km afstand van Messe Düsseldorf en Schloss Kalkum. Ook Düsseldorfer Golfclub en Kaiserpfalz Kaiserswerth ...

3.9/5Good! (434 beoordelingen)

"Just perfect for one night. 1"…"

Beoordeeld op 16 feb. 2019

relexa Hotel Airport Düsseldorf - Ratingen
Leonardo Hotel Düsseldorf Airport Ratingen
Leonardo Hotel Düsseldorf Airport Ratingen
4 out of 5
Broichhofstrasse 3, Ratingen, NW
De prijs is € 53 per nacht

Dit hotel ligt in West, op 2,4 km van ISS Dome en op 4,9 km van Schloss Kalkum. Ook Messe Düsseldorf en Kaiserpfalz Kaiserswerth liggen binnen 10 km ...

4/5Very Good! (289 beoordelingen)

"Uitstekend, niet dicht bij het centrum. Maar per auto heel goed te doen."…"

Beoordeeld op 24 jul. 2020

Leonardo Hotel Düsseldorf Airport Ratingen
Hotel Eule - Adults Only
Hotel Eule - Adults Only
2.5 out of 5
Ernst-Stinshoff-Straße 68, Ratingen, NW

Dit romantische hotel in Ratingen ligt binnen 15 km afstand van Düsseldorfer Golfclub, ISS Dome en Schloss Kalkum. Ook Wildpark Düsseldorf Grafenberg en Kaiserpfalz ...

Hotel Eule - Adults Only

Populaire plekken om te bezoeken in Ratingen

Messe Düsseldorf
Afbeelding van Messe Düsseldorf

Messe Düsseldorf

4/5(34 beoordelingen)

Ontdek wat er tijdens je vakantie in Düsseldorf in het bekende congrescentrum Messe Düsseldorf te doen is. Maak tijdens je vakantie in de omgeving zeker tijd voor een bezoek aan de winkels.

Veltins-Arena
Afbeelding van Veltins-Arena

Veltins-Arena

4/5(5 beoordelingen)

Grijp je kans om tijdens je vakantie in Gelsenkirchen-Ost een van de leuke evenementen in Veltins-Arena te ontdekken. Ervaar hier bijvoorbeeld de lokale theaters of woon een American footballwedstrijd bij.

Düsseldorf-Hafen
Afbeelding van Düsseldorf-Hafen

Düsseldorf-Hafen

4/5(11 beoordelingen)

In de gerenoveerde haven van Düsseldorf vind je moderne architectuur, met prijzen onderscheiden restaurants en mooie uitzichten over de stad.

Steden in de buurt van Ratingen

Foto ‘Mettmann’ van King Otto (CC BY-SA) / bijgesneden versie van origineel

Mettmann

Essen

Essen

Gehry Buildings

Düsseldorf