Nedersaksen

Duitsland
Bremen bevat een vijver en moderne architectuur

Bekijk het stadhuis en de dom van de belangrijkste stad in de deelstaat Vrije Hanzestad Bremen en reis naar de monding van de rivier de Weser om een rijke maritieme traditie te ervaren.

De Vrije Hanzestad Bremen is opgesplitst in twee aparte delen en is een levendig en aantrekkelijk gebied aan de rivier de Weser. De deelstaat staat bekend om de multiculturele metropool Bremen en het interessante historische havenstadje Bremerhaven. Bezoek deze aantrekkelijke steden voor een inkijkje in de regionale cultuur.

Dwaal door de schilderachtige steegjes van het historische centrum van Bremen. Bewonder de gotische façade van het Stadhuis van Bremen en loop door de indrukwekkende zuilengang. Kijk omhoog naar de twee gelijke torens van de Dom van Bremen in het hart van de stad. Deze plek in het centrum is na zonsondergang een genot voor ogen en oren, wanneer de bars en clubs tot leven komen.

Ontspan je in een trendy café in de wijk Das Viertel en ga winkelen bij exclusieve winkels. Woon een toneelvoorstelling in het luisterrijke Theater am Goetheplatz bij. Een van de meest populaire hubs in de stad is de rivier de Weser, waar activiteiten als drakenbootraces en zeilen plaatsvinden. Ga naar het schilderachtige Bürgerpark en bekijk de indrukwekkende landschapstuinen, meren en het bos.

Rijd 65 kilometer naar het noorden om de kustplaats Bremerhaven te bereiken. Verken de Museumshafen en ga aan boord van schepen waarop je je in het verleden waant. Krijg hier in het Deutsches Schifffahrtsmuseum een indruk van zeemansgebruiken. Andere hoogtepunten van de stad zijn de Fiedlers Fischmarkt, het voetpad over de Weserdeich Bremerhaven en de Zoo am Meer.

Verken ook de naburige steden in dit gebied aan de Noordzee. Populaire bezienswaardigheden zijn Burg Bederkesa en de Vuurtoren op het eiland Borkum.

De deelstaat Vrije Hanzestad Bremen bestaat uit twee afzonderlijke enclaves die worden omringd door de deelstaat Nedersaksen. De Vrije Hanzestad Bremen is de kleinste Duitse deelstaat en ligt in de noordwestelijke hoek van het land. Neem een bus of trein naar deze stad die je met de fiets of de tram kunt doorkruisen.

Populaire steden in Nedersaksen

Bremen toont historisch erfgoed en ook een klein groepje mensen
Bremen
Staat bekend om Historisch, Business en Uitzicht op de rivier
Kunstgaleries en antiquiteiten geven bezoekers een inzicht in deze historische Noord Duitse havenstad.

Redenen voor een bezoekje

 • Universiteit van Bremen
 • Universum Bremen
 • Bürgerpark Bremen
Neues Rathaus inclusief historische architectuur en een meer of poel
Hannover
Staat bekend om Business, Museums en Festivals
Hannover is de hoofdstad van deelstaat Nedersaksen, een van de ergst getroffen gebieden tijdens de Tweede Wereldoorlog, en tegenwoordig een groot centrum in Noord-Duitsland.

Redenen voor een bezoekje

 • Universiteit van Hannover
 • Dierentuin Hannover
 • Swiss Life Hall
Goslar bevat een stad, historisch erfgoed en een fontein
Goslar
Staat bekend om Historisch, Bergen en Museums
Goslar, een rustige middeleeuwse stad in het hart van de deelstaat Nedersaksen, ligt afgelegen aan de voet van de Harz, maar bevindt zich slechts een paar uur ten westen van Berlijn.

Redenen voor een bezoekje

 • Keizerpalts Goslar
 • Goslarer Rathaus
 • Museum und Besucherbergwerk Rammelsberg
Celle inclusief een stad, nachtleven en historische architectuur
Celle
Staat bekend om Historisch, Kastelen en Museums
Deze charmante stad aan de oever van de rivier herbergt een kasteel in renaissance- en barokstijl en oude vakwerkhuizen.

Redenen voor een bezoekje

 • Schloss Celle
 • Stadtkirche St. Marien
Langeoog toont een zandstrand
Langeoog
Staat bekend om Jachthavens, Monumenten en Museums
Laat je niet misleiden door de afmetingen: dankzij kilometers aan schone stranden en een idyllisch dorp zul je in de ban raken van het kleine Duitse waddeneiland Langeoog.
Norderney
Norderney
Staat bekend om Museums, Theaters en Natuurparken
Norderney ligt op je te wachten. Geniet hier van de musea, de theaters, de monumenten en meer!