Celle

Reisgids
Foto verstrekt door TourismusMarketing Niedersachsen GmbH
Deze charmante stad aan de oever van de rivier herbergt een kasteel in renaissance- en barokstijl en oude vakwerkhuizen.

Celle begon ongeveer duizend jaar geleden als kleine vissersplaats, maar in de veertiende eeuw werd begonnen met de bouw van het slot. Tegenwoordig is het vanwege de sprookjesachtige architectuur een populaire bestemming voor toeristen uit binnen- en buitenland.

Bezoek het Celler Schloss om de charmante architectuur in barok- en renaissancestijl te bewonderen. Wandel ook door de grote landschapstuin rond het paleis. In het kasteel bevindt zich het Schlosstheater Celle, een van de oudste theaters van dit type in Duitsland.

De Altstadt, het oude deel van de stad, bevindt zich hier op een afstand van vijf minuten lopen. Loop door het voetgangersgebied met de straten met zestiende- en zeventiende-eeuwse vakwerkhuizen. Deze huizen hebben de Tweede Wereldoorlog grotendeels ongeschonden doorstaan en staan bekend om de gegraveerde balken. Het Hoppener Haus uit 1532 is een van de oudste en beroemdste vakwerkhuizen. In de Altstadt kun je ook een van de vele winkeltjes met lokale souvenirs, restaurants en cafés bezoeken.

In Celle zijn verschillende musea waarin de rijke geschiedenis van Celle wordt belicht. In het Celler Garnison-Museum, nabij het centrum, kom je meer te weten over de militaire geschiedenis van Celle. Voor antropologische tentoonstellingen ga je naar het Bomann Museum, waar je kunt zien hoe mensen in vorige eeuwen leefden in deze regio. Voor een les over de handelsgeschiedenis van Celle kun je in het Deutsche Stickmuster Museum terecht.

Afhankelijk van het jaargetijde waarin je Celle bezoekt, ben je er mogelijk ook tijdens een van de vele festivals in de stad. In juli vindt in het centrum de Celler Weinmarkt plaats waar je lokale wijnen en kazen kunt proeven en tegelijk naar livemuziek kunt luisteren. De populaire Celler Weihnachtsmarkt vindt plaats in december, wanneer bij meer dan 100 kraampjes traditionele souvenirs en Duits eten en drinken te krijgen zijn.

Celle ligt in de deelstaat Nedersaksen aan de rivier de Aller. Hamburg, Hannover en Braunschweig zijn per trein te bereiken. Voor een wat meer ontspannen manier van reizen kun je aan boord van het Wappen von Celle stappen, een pleziervaartuig dat vertrekt uit de haven van de stad. Je kunt cruises inclusief eten en drinken boeken en je kunt de boot ook huren voor privéfeestjes.

Waar overnachten in Celle

Default Image

Klein Hehlen

In Klein Hehlen zelf zul je niet heel veel bezienswaardigheden vinden, maar als je net dat beetje verdergaat, word je beloond met geweldige activiteiten en bezienswaardigheden, zoals Schloss Celle en Kunstmuseum Celle.

Klein Hehlen
Default Image

Boye

Boye zelf heeft niet erg veel topbezienswaardigheden, maar Schloss Celle en Kunstmuseum Celle in de buurt zijn enkele niet te missen plekken.

Boye