Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Millesgården

Bezoek het voormalige huis van een van Zwedens beroemdste kunstenaarsechtparen. Bekijk de kamers waar ze eens werkten en wandel door de beeldentuin.

Millesgården is een kunstmuseum en beeldenpark op de klippen van het Stockholmse eiland Lidingö. Het is het voormalige huis van de beroemde Zweedse beeldhouwer Carl Milles en zijn vrouw Olga Milles, een portretschilderes. Bezoek de kamers waar het paar werkte, wandel door de beeldentuin en bekijk werken van andere bekende kunstenaars. 

Begin je bezoek in het huis. Carl en Olga Milles woonden en werkten hier in de jaren 1910 en 1920. In de Rode Kamer vind je enkele van Carl Milles’ populairste beelden. Een hiervan is de Snuglitter, een mythologische nimf op de rug van een dolfijn. In de Muziekkamer vind je een marmeren beeld dat aan Donatello wordt toegeschreven, en tevens Duits en Oostenrijks houtsnijwerk. In de Monnikscel zie je de studio waar Olga Milles werkte.

In de terrastuin vind je nog meer beelden, vijvers en fonteinen. Tot de hoogtepunten van het bovenste terras behoren De kleine triton en De dansende meisjes, beide van Carl Milles. Neem ook zeker een kijkje in Klein Oostenrijk, een gedeelte van de tuin met alpenflora en Scandinavische flora. Carl Milles legde dit aan als verrassing voor de verjaardag van zijn vrouw. Vanaf het grote benedenterras heb je uitzicht op het centrum van Stockholm. Hier vind je ook de fontein genaamd Europa en de stier, waarop een verhaal over de Griekse god Zeus is afgebeeld.

Bekijk de officiële website van het museum voor informatie over tijdelijke exposities. Zo was er bijvoorbeeld een interessante expositie over schilders in Normandië, met werk van de Franse kunstenaars Monet en Renoir.

Millesgården bevindt zich op Lidingö, op 15 minuten rijden van het centrum van Stockholm. Er is gratis parkeergelegenheid tegenover het museum, maar de beschikbare plekken zijn snel gevuld. Je kunt ook de bus nemen naar Torsviks Torg, gevolgd door een korte wandeling naar het museum.

Het museum is in de zomer elke dag geopend en in de winter van dinsdag tot en met zondag. Op 24 en 25 december is het museum gesloten. De toegang is gratis voor bezoekers onder de 19 jaar. In juli worden er rondleidingen gehouden. Voor een Engelssprekende gids geldt een toeslag. Kijk voor meer informatie op de officiële website van het museum.


Millesgarden Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Millesgarden

Alle 553 accommodaties in de buurt van Millesgarden bekijken
Scandic Foresta € 106
Scandic Foresta

Scandic Foresta

Herserudsvägen 22, Box 1023, Lidingo
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Lidingo ligt op 0,2 km van Millesgarden en binnen 5 km afstand van Värtahamnen (haven) en Olympisch stadion van Stockholm. Ook Stockholm Frihamnen Terminal en Royal College of Music liggen binnen 5 km afstand. Tramhalte Torsvik ligt op 7 minuten lopen en naar Tramhalte Baggeby is het 10 minuten lopen.

  Scandic Ariadne € 77
  Scandic Ariadne

  Scandic Ariadne

  Södra Kajen 37, Stockholm
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Stockholm ligt aan het water, en binnen 3 km afstand van Värtahamnen (haven) en Olympisch stadion van Stockholm. Ook Vasamuseum en Tivoli Grona Lund liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Gärdet ligt op 10 minuten lopen en naar Metrostation Ropsten is het 21 minuten lopen.

   Lidingö Arena Hotell € 74
   Lidingö Arena Hotell

   Lidingö Arena Hotell

   Stockholmsvägen 35, Lidingo
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt bij de zee, op 0,9 km van Millesgarden en binnen 5 km afstand van Värtahamnen (haven) en Olympisch stadion van Stockholm. Ook Stockholm Frihamnen Terminal en Royal College of Music liggen binnen 5 km afstand. Tramhalte Torsvik ligt op 9 minuten lopen en naar Tramhalte Baggeby is het 15 minuten lopen.

    Scandic Park € 112
    Scandic Park

    Scandic Park

    Karlavägen 43, Stockholm
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Östermalm, binnen 2 km afstand van Stureplan, Koninklijke Opera en Nationaal museum (Nationalmuseum). Ook Medeltidsmuseum en Stockholms Slott liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Stadium ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Tekniska högskolan is het 10 minuten lopen.

     Pop House Hotel € 56
     Pop House Hotel

     Pop House Hotel

     Djurgardsvagen 68, Stockholm
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt vlak bij de promenade, binnen 10 minuten lopen van Skansen en Vasamuseum. Ook Nationaal museum (Nationalmuseum) en Koninklijke Opera liggen binnen 3 km afstand. Tramhalte Liljevalchs/Gröna ligt op maar 2 minuten lopen en naar Tramhalte Skansen is het 4 minuten lopen.

      At Six € 165
      At Six

      At Six

      Brunkebergstorg 6, Stockholm, Stockholms Laen
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Norrmalm, binnen 10 minuten lopen van Koninklijke Opera en Stockholms Slott. Ook Nationaal museum (Nationalmuseum) en Stureplan liggen binnen 15 minuten lopen. Tramhalte Sergels Torg ligt op maar 3 minuten lopen en naar Tramhalte Kungsträdgården is het 6 minuten lopen.

       Spacious Villa Close to Nature, Water and Stockholm City
       Spacious Villa Close to Nature, Water and Stockholm City

       Spacious Villa Close to Nature, Water and Stockholm City

       bergsvagen 35, Lidingo, Stockholm
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Deze villa in Lidingo ligt op 2,2 km van Millesgarden en op 4 km van Värtahamnen (haven). Ook Vasamuseum en Het ABBA-museum liggen binnen 10 km afstand. Tramhalte Torsvik ligt op 23 minuten lopen en naar Tramhalte Baggeby is het 26 minuten lopen.

        Scandic Anglais € 108
        Scandic Anglais

        Scandic Anglais

        Humlegårdsgatan 23, Stockholm
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Östermalm, binnen 10 minuten lopen van Stureplan en Konserthuset. Ook Koninklijke Opera en Olympisch stadion van Stockholm liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Östermalmstorg ligt op 6 minuten lopen en naar Tramhalte Kungsträdgården is het 8 minuten lopen.