Zweden

Reisgids
Zweden
Ontdek Zweden, een pittoresk Scandinavisch land dat bekend staat om zijn arctische wildernis, eilanden, stranden en diverse steden.

Het Noord-Europese land is het grootste van Scandinavië. Zoek de zonnige stranden op, trotseer het ruige arctische landschap en geniet van de bijzondere eigenschappen en attracties van zijn grote steden.

De hoofdstad van het land, Stockholm, ligt verspreid over 14 eilanden. Bezoek het middeleeuwse centrum van de stad, dat lokaal Gamla Stan genoemd wordt. Slenter door de nauwe steegjes vol historische gebouwen, winkeltjes en cafés totdat je aankomt bij het Koninklijk Paleis. Dagelijks kun je hier de wisseling van de wacht bekijken. Bewonder daarnaast de prachtige vertrekken, waaronder enkele musea.

Bezoek Skansen, een openluchtmuseum met 150 historische gebouwen uit verschillende delen van het land. Een van de interessantste historische attracties is het goed bewaard gebleven 17e-eeuwse oorlogsschip de Vasa in het Vasa Museum.

De op een na grootste stad van Zweden is Göteborg. Kom meer te weten over zijn achtergrond als belangrijke scheepsbouwlocatie in het Sjöfartsmuseet, een museum waar je ook een aquarium kunt bewonderen. Andere populaire musea hier zijn het Världskulturmuseerna (museum voor wereldculturen) en het Göteborgs konstmuseum. Ga een paar uurtjes shoppen in Nordstan, een van de grootste winkelcentra van Scandinavië. Ga varen op of dineren aan het schilderachtige water van de stad.

Geniet in Malmö van het 14e-eeuwse kasteel Malmöhus en de grachten. Bezoek een naaktsauna, ga zonnebaden of zwem in de zee bij het Kallbadhuset van Varberg, al ruim een eeuw een populaire plek.

In de winter vind je hier veel sneeuw, ijs en de duisternis van Lapland, ruim boven de noordpoolcirkel. Je kunt er dan prima wandelen, langlaufen of de omgeving met een sneeuwscooter verkennen. Ontdek het ijzige landschap met een groep husky's en probeer eens te ijskarten op een bevroren meer! Bewonder het Noorderlicht en verblijf in kamers die van ijs en sneeuw zijn gemaakt in het ICEHOTEL in Jukkasjärvi.

In de zomer kun je vooral aan de westkust van kilometers strand genieten. Neem een duik in het water of kies voor een andere sport op de duizenden meren van het land.

Tijdens je bezoek aan Zweden zijn de eilanden zeker aan te raden. Zo heeft Zweden maar liefst 30.000 eilanden. Bezoek op Gotland de Lummelundagrottan en de stacks in de zee. En kijk naar bewijs van prehistorische menselijke nederzettingen op Öland.

Populaire steden in Zweden

Stockholm bevat historische architectuur, varen en een jachthaven
Stockholm
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Historisch
Stockholm is uniek.De prachtige groene stad bestaat uit 14 eilandjes die door 57 bruggen worden verbonden. Dit is een onverwacht paradijs voor zwemmers en fietsers.

Redenen voor een bezoekje

  • Stockholms Slott
  • Fotografiska
  • Stadhuis van Stockholm
Skansen Kronan inclusief een park, een stad en vergezichten
Göteborg
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
Deze relaxte stad met haar brede straten en waterwegen, fascinerende maritieme geschiedenis, smörgåsbord met zeevis en schaaldieren, en vele parken en musea is de moeite waard om te bezoeken.

Redenen voor een bezoekje

  • Amusementspark Liseberg
  • Göteborgs Stadsmuseum
  • Universeum
Malmö toont rotsachtige kustlijn, een kuststadje en zwemmen
Malmö
Staat bekend om Winkelen, Historisch en Cafés
Deze 'Stad der parken' staat bekend om de zeventiende-eeuwse architectuur, kunstmusea en vele gratis concerten die in de zomer worden gehouden.

Redenen voor een bezoekje

  • Stadhuis van Malmo
  • Lilla Torg
  • HSB Turning Torso
Are inclusief sneeuw, een rivier of beek en een zonsondergang
Are
Staat bekend om Langlaufen, Zwemmen en Meren
Bezoek een van de populairste skiresorts van Zweden met fantastische pistes en het hele jaar door geweldige buitenactiviteiten.

Redenen voor een bezoekje

  • Wintersportplaats Åre
Uppsala
Uppsala
Staat bekend om Universiteiten, Kathedralen en Historisch
Ben je gek van musea, een universiteitssfeer en kasteel? Ga dan naar Uppsala!
Helsingborg bevat een baai of haven, cruises en een stad
Helsingborg
Staat bekend om (Veer)boten, Havens en Jachthavens
Kijk op een middeleeuwse toren uit over de omgeving, bezoek prachtige tuinen en loop met je voeten in het water aan een strand met een tropisch thema. Het kan allemaal in deze eeuwenoude kuststad.

Zweden

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: