Belangrijk: Voor deze bestemming gelden mogelijk COVID-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

ZwedenEuropa

Ontdek Zweden, een pittoresk Scandinavisch land dat bekend staat om zijn arctische wildernis, eilanden, stranden en diverse steden.

Het Noord-Europese land is het grootste van Scandinavië. Zoek de zonnige stranden op, trotseer het ruige arctische landschap en geniet van de bijzondere eigenschappen en attracties van zijn grote steden.

De hoofdstad van het land, Stockholm, ligt verspreid over 14 eilanden. Bezoek het middeleeuwse centrum van de stad, dat lokaal Gamla Stan genoemd wordt. Slenter door de nauwe steegjes vol historische gebouwen, winkeltjes en cafés totdat je aankomt bij het Koninklijk Paleis. Dagelijks kun je hier de wisseling van de wacht bekijken. Bewonder daarnaast de prachtige vertrekken, waaronder enkele musea.

Bezoek Skansen, een openluchtmuseum met 150 historische gebouwen uit verschillende delen van het land. Een van de interessantste historische attracties is het goed bewaard gebleven 17e-eeuwse oorlogsschip de Vasa in het Vasa Museum.

De op een na grootste stad van Zweden is Göteborg. Kom meer te weten over zijn achtergrond als belangrijke scheepsbouwlocatie in het Sjöfartsmuseet, een museum waar je ook een aquarium kunt bewonderen. Andere populaire musea hier zijn het Världskulturmuseerna (museum voor wereldculturen) en het Göteborgs konstmuseum. Ga een paar uurtjes shoppen in Nordstan, een van de grootste winkelcentra van Scandinavië. Ga varen op of dineren aan het schilderachtige water van de stad.

Geniet in Malmö van het 14e-eeuwse kasteel Malmöhus en de grachten. Bezoek een naaktsauna, ga zonnebaden of zwem in de zee bij het Kallbadhuset van Varberg, al ruim een eeuw een populaire plek.

In de winter vind je hier veel sneeuw, ijs en de duisternis van Lapland, ruim boven de noordpoolcirkel. Je kunt er dan prima wandelen, langlaufen of de omgeving met een sneeuwscooter verkennen. Ontdek het ijzige landschap met een groep husky's en probeer eens te ijskarten op een bevroren meer! Bewonder het Noorderlicht en verblijf in kamers die van ijs en sneeuw zijn gemaakt in het ICEHOTEL in Jukkasjärvi.

In de zomer kun je vooral aan de westkust van kilometers strand genieten. Neem een duik in het water of kies voor een andere sport op de duizenden meren van het land.

Tijdens je bezoek aan Zweden zijn de eilanden zeker aan te raden. Zo heeft Zweden maar liefst 30.000 eilanden. Bezoek op Gotland de Lummelundagrottan en de stacks in de zee. En kijk naar bewijs van prehistorische menselijke nederzettingen op Öland.

Populaire steden in Zweden

Tivoli Grona Lund toont attracties en ook een grote groep mensen
Stockholm
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Historische gebouwen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Het ABBA-museum
  Het ABBA-museum
 • Vitabergsparken Park
  Vitabergsparken Park
 • Vasamuseum
  Vasamuseum
Göteborg inclusief nachtleven, een fontein en een standbeeld of beeldhouwwerk
Göteborg
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Amusementspark Liseberg
  Amusementspark Liseberg
 • Universeum
  Universeum
 • Standbeeld van Poseidon
  Standbeeld van Poseidon
Malmöhus inclusief kunst, historisch erfgoed en interieur
Malmö
Staat bekend om Winkelen, Historische gebouwen en Cafés

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Stadhuis van Malmo
  Stadhuis van Malmo
 • Lilla Torg
  Lilla Torg
 • Folkets Park
  Folkets Park
Are inclusief sneeuw, een rivier of beek en een zonsondergang
Are
Staat bekend om Skiën, Zwemmen en Meren

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Wintersportplaats Åre
  Wintersportplaats Åre
Helsingborg bevat een baai of haven
Helsingborg
Staat bekend om Veerboot, Havens en Jachthavens

…"

Uppsala
Staat bekend om Universiteiten, Kathedraal en Historische gebouwen

…"