Vakanties in Malmö

Deze 'Stad der parken' staat bekend om de zeventiende-eeuwse architectuur, kunstmusea en vele gratis concerten die in de zomer worden gehouden.

Bezoek Malmö vanwege zijn kastelen, musea, zomerfestivals, parken en stranden. De op twee na grootste stad van Zweden ligt aan de zuidwestkust en staat bekend als de 'Stad der parken'. Malmö werd in de dertiende eeuw onder de Deense kroon gesticht, maar in 1658 werd de stad eigendom van Zweden.

Je kunt de straten van Malmö gemakkelijk te voet verkennen. Ook kun je een fiets huren en de stad bezichtigen via de 470 kilometer aan fietspaden. Er bevinden zich enkele belangrijke bezienswaardigheden op loopafstand van het oude centrum. Ga naar Stortorget, het oudste openbare plein van de stad, om het zestiende-eeuwse stadhuis te bekijken. Meer historische architectuur zie je op het plein Gustav Adolfs torg. Pak een terrasje op Lilla torg ('het kleine plein') en bewonder de halfhouten huizen uit de zeventiende eeuw.

Parken vormen een belangrijk aspect van de cultuur van Malmö. Hier kun je het beste van genieten in de zomer, wanneer het warm weer is en de stad tot wel 17 uur zonlicht heeft op een dag. Wandel rustig rond en ga picknicken in de winterbestendige tuinen van Kungsparken en Slottsparken. In het Pildammsparken kun je gratis concerten bijwonen en een eeuwenoude watertoren bezichtigen. Jonge kinderen vermaken zich uitstekend in de kinderboerderij en de attracties van het Folkets Park. Bij goed weer ga je naar het Ribersborg-strand. Dit strand is 2,4 kilometer lang en ligt op slechts 25 minuten lopen van het stadscentrum.

In Malmö wordt veel waarde gehecht aan culturele evenementen, waarvan de meeste gratis zijn. In de parken, op de pleinen en langs het water worden bijna 500 openluchtconcerten en -voorstellingen georganiseerd. Sommarscen en het Malmöfestivalen verdienen speciale aandacht. Dit zijn de twee grootste zomerfestivals van de stad. 

Huur een auto en verken de omgeving van Malmö. Na 20 minuten rijden kom je in Lund, waar de Katedralskolan staat, een school uit 1085 die nog steeds in gebruik is. Of neem de trein naar Kopenhagen en reis over de 16 kilometer lange Sontbrug

Er zijn genoeg activiteiten buiten te doen in Malmö, maar ook allerlei binnenactiviteiten, zodat je ook in de wintermaanden genoeg kunt beleven. Bezoek het Malmöhus slott, een fort uit de vijftiende eeuw waar nu het Malmö-museum is gevestigd.


Stadsgids van Malmö


Hotelaanbiedingen Malmö

Bekijk alle hotels in Malmö
1.0 van 5.0
1.5 van 5.0
2.0 van 5.0
2.5 van 5.0
3.0 van 5.0
3.5 van 5.0
4.0 van 5.0
4.5 van 5.0
5.0 van 5.0
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers
De populairste pakketaanbiedingen volgens onze reizigers naar [originCity]

Vlucht + hotel: de beste deals naar Malmö

Bekijk alle pakketten naar Malmö

Topdeals op vliegtickets naar Malmö

Toon alle vluchten naar Malmö

Boek je vakantie naar Malmö