Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Sontbrug

Reis van Zweden naar Denemarken via deze bekroonde brug en tunnel, de langste brug voor weg- en spoorverkeer in Europa.

De Sontbrug werd in 2000 opengesteld als eerste doorgaande reisverbinding over de Sont. Het is de grootste gecombineerde brug voor weg- en spoorverkeer van Europa. Bezoek deze bekroonde brug en tunnel en geniet van de architectuur terwijl je in minder dan 30 minuten van Zweden naar Denemarken reist.

Het hoofdgedeelte van de brug loopt vanaf de westkust van Zweden acht kilometer naar het kunstmatige eiland Peberholm. Opvallend is dat de vierbaansweg boven het dubbele spoor loopt. Let ook op de vier 204 meter hoge pylonen die de hoofdoverspanning van de brug ondersteunen, een van de meest gefotografeerde kenmerken van de brug.

Eenmaal aangekomen bij Peberholm loopt de brug vier kilometer over het eiland heen en verdwijnt dan in een tunnel met één verdieping van ongeveer dezelfde lengte. Deze tunnel leidt naar Amager aan de oostkust van Denemarken. Vanuit Zweden gezien lijkt het alsof de brug in het water verdwijnt en niet meer boven komt. Op Peberholm leven kluten en 300 andere soorten zeevogels en planten, maar het eiland is niet toegankelijk voor toeristen.

Langs de Zweedse kust zijn verschillende restaurants gevestigd met uitzicht op de brug. Op ongeveer 10 kilometer afstand van het stadscentrum van Malmö vind je een klein parkeerterrein met een pier waarvandaan je mooie foto’s kunt maken. Ook heb je een mooi uitzicht vanaf het Ribersborg-strand even ten westen van het stadscentrum.

Met de auto ben je vanuit het centrum in ongeveer 15 minuten bij de brug. De tol voor auto's is hoog, maar met de trein is het niet al te duur om de brug over te gaan. Vanaf station Malmö Centraal duurt de treinreis naar station Hovedbanegård in Kopenhagen 40 minuten. Bezoek de officiële website van de Øresundsbron (zoals de brug officieel heet) voor meer informatie over de tolbedragen.

De Sontbrug is het hele jaar door 24 uur per dag geopend. Vergeet niet je paspoort mee te nemen wanneer je de brug overgaat. Controles zijn zeldzaam, maar er kan om je paspoort worden gevraagd bij het tolpoortje wanneer je Zweden binnengaat. Paspoortcontroles aan de Deense kant komen bijna niet voor.


Sontbrug Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Sontbrug

Alle 102 accommodaties in de buurt van Sontbrug bekijken
First Camp Malmö € 68
First Camp Malmö

First Camp Malmö

Strandgatan 101, Malmö
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke vakantiepark in Malmö bevindt zich in Väster, binnen 2 km afstand van Sibbarps Kallbadhus en Sontbrug. Ook Ribersborgs Kallbadhus en Aq-va-kul liggen binnen 10 km afstand.

  Havshotellet € 92
  Havshotellet

  Havshotellet

  Strandgatan 50, Limhamn, Malmö
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Väster ligt aan het strand, naast een golfbaan en binnen 5 km afstand van Sibbarps Kallbadhus, Sontbrug en Ribersborgs Kallbadhus. Ook Kronprinsen en Technologie- en Maritiem Museum liggen binnen 10 km afstand.

   Zomervakantie in Strandhem!
   Zomervakantie in Strandhem!

   Zomervakantie in Strandhem!

   Gladiolusvägen 21, Bunkeflo, Skåne County
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke vakantiehuis in Bunkeflo bevindt zich in Väster, binnen 5 km afstand van Sontbrug en Sibbarps Kallbadhus. Ook Ribersborgs Kallbadhus en Emporia liggen binnen 10 km afstand.

    Oud Huisje in een Prachtige zee en Natuurgebied € 141
    Oud Huisje in een Prachtige zee en Natuurgebied

    Oud Huisje in een Prachtige zee en Natuurgebied

    Clarkiavägen, Bunkeflo, Skåne County
      
     0.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische vakantiehuis ligt in Väster, op 4,8 km van Sibbarps Kallbadhus en binnen 10 km afstand van Malmö Arena (stadion) en Emporia. Ook Swedbankstadion en Ribersborgs Kallbadhus liggen binnen 10 km afstand.

     Het Poolhouse van Klagshamn € 152
     Het Poolhouse van Klagshamn

     Het Poolhouse van Klagshamn

     1 Hörnvägen, Bunkeflo, Skåne County
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit vakantiehuis ligt in Väster, binnen 10 km afstand van Sibbarps Kallbadhus, Malmö Arena (stadion) en Emporia. Ook Swedbankstadion en Ribersborgs Kallbadhus liggen binnen 10 km afstand.

      Best Western Malmö Arena Hotel € 71
      Best Western Malmö Arena Hotel

      Best Western Malmö Arena Hotel

      Hyllie Boulevard 12, Malmö
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Väster, vlak bij Emporia en Malmö Arena (stadion). Ook Swedbankstadion en Malmo Isstadion liggen binnen 3 km afstand. Station Malmö-Hyllie ligt op maar 5 minuten lopen.

       Quality Hotel View € 72
       Quality Hotel View

       Quality Hotel View

       Hyllie Stationstorg 29, Malmö
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Väster, binnen 2 km afstand van Emporia en Malmö Arena (stadion). Ook Malmo Isstadion en Swedbankstadion liggen binnen 5 km afstand. Station Malmö-Hyllie ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Malmö Syd Svågertorp is het 28 minuten lopen.

        Klassieke Schone Kamer in het Centrum van Hyllie Malmö
        Klassieke Schone Kamer in het Centrum van Hyllie Malmö

        Klassieke Schone Kamer in het Centrum van Hyllie Malmö

        Norra tennisgrand 29, 74, Malmö, Skåne County
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit vakantiehuis ligt in Väster, binnen 10 minuten lopen van Emporia en Malmö Arena (stadion). Ook Malmöhus (kasteel van Malmö) en Lilla Torg liggen binnen 5 km afstand. Station Malmö-Hyllie ligt op 10 minuten lopen.