Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Montparnasse

Deze historische heuvelachtige buurt vol cafés en bars was ooit de ontmoetingsplaats van veel grote kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw.

Ontdek musea en galerieën, verken het ondergrondse netwerk van tunnels en bekijk openbare begraafplaatsen in Montparnasse. Koop er exclusieve kleding, goede biologisch wijnen en mooie, ambachtelijk gemaakte huishoudelijke artikelen. Vanaf de Tour Montparnasse heb je vanaf de panoramaverdieping spectaculaire uitzichten over Parijs.

Bezoek Les Catacombes de Paris, een netwerk van tunnels dat onder het grootste deel van Parijs loopt. Dit enorme netwerk is circa 300 kilometer lang en je vindt er eeuwenoude openbare ondergrondse begraafplaatsen. Kijk rond in de catacomben en zie beenderen van circa 6 miljoen mensen die tegen de muren zijn opgestapeld. De beenderen werden aan het eind van de 18e en in het midden van de 19e eeuw naar deze voormalige kalksteengroeven verplaatst om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

Ontspan je in een van de vele bars en cafés in Montparnasse. Wandel door de Rue de la Gaïté, waar je leuke cafés met terrassen vindt. Ga naar een bioscoopbar en bezoek de gelegenheden die werden bezocht door beroemde kunstenaars, onder wie Man Ray en Jean Cocteau. In het begin van de 20e eeuw werd Montparnasse beschouwd als het centrum van het creatieve en intellectuele leven van Parijs.

Ontdek de Fondation Cartier, een museum voor hedendaagse kunst. Volg een rondleiding in dit museum en geniet van de tijdelijke tentoonstellingen. Dit unieke kunstcentrum is ontworpen als een ruimte waar kunstenaars en het publiek interactief kunnen communiceren. Met onder meer workshops voor kinderen, is de Fondation Cartier perfect voor de hele familie. Het museum ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van het centrum van Montparnasse.

Wandel over de begraafplaats van Montparnasse, de Cimetière du Montparnasse, en bekijk de graven van beroemde kunstenaars en schrijvers, onder wie de dichter Charles Baudelaire en de toneelschrijver Samuel Beckett. De begraafplaats werd geopend in het begin van de 19e eeuw en beslaat circa 20 hectare. Wandel in de schaduw van de vele bomen op de begraafplaats en bewonder de grafzerken.

Montparnasse ligt aan de linkeroever van de rivier de Seine. De wijk staat bekend als een vrij rustig deel van Parijs, hoewel deze ook bekend is vanwege de cultuur en bezienswaardigheden. In Montparnasse zijn ook minder dure accommodaties te vinden in het geval je een beperkt budget hebt. Via een aantal lijnen van de Parijse metro kom je bij het grote metrostation Montparnasse–Bienvenüe.

Wanneer je Montparnasse gaat verkennen, is een bezoekje aan een van de vele crêperies zeker de moeite waard. Hier kun je de heerlijkste zoete crêpes van Parijs eten.


Montparnasse Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Montparnasse

Alle 5.093 accommodaties in Montparnasse bekijken
Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani € 65
Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

Hôtel Vacances Bleues Villa Modigliani

13 rue Delambre, Paris
   
  4,1
  / 5, op basis van 848 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Tour Montparnasse. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vavin en Station de Métro Edgar Quinet liggen op 5 minuten lopen.

  Lenox Montparnasse Hotel € 81
  Lenox Montparnasse Hotel

  Lenox Montparnasse Hotel

  15 Rue Delambre, Paris
    
   4,3
   / 5, op basis van 1.793 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Rue de la Gaite en Tour Montparnasse. Ook Les Invalides en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vavin en Station de Métro Edgar Quinet liggen op 5 minuten lopen.

   Holiday Inn Paris Gare Montparnasse € 82
   Holiday Inn Paris Gare Montparnasse

   Holiday Inn Paris Gare Montparnasse

   79-81 Avenue Du Maine, Paris
     
    3,6
    / 5, op basis van 436 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. Ook Eiffeltoren en Galéries Lafayette liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Gaite ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 5 minuten lopen.

    Hôtel de la Gaîté € 65
    Hôtel de la Gaîté

    Hôtel de la Gaîté

    7 Rue Vandamme, Paris
      
     3,3
     / 5, op basis van 250 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gaite ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 3 minuten lopen.

     Mercure Paris Gare Montparnasse € 114
     Mercure Paris Gare Montparnasse

     Mercure Paris Gare Montparnasse

     20 Rue De La Gaite, Paris
       
      4,1
      / 5, op basis van 922 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. Ook Jardin du Luxembourg en Musée du Louvre liggen binnen 3 km afstand. Station de Métro Edgar Quinet en Metrostation Gaite liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel De La Paix Montparnasse € 85
      Hotel De La Paix Montparnasse

      Hotel De La Paix Montparnasse

      225 Boulevard Raspail, Paris
        
       4,2
       / 5, op basis van 742 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Tour Montparnasse. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Raspail ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Vavin is het 4 minuten lopen.

       Timhotel Odessa Montparnasse € 70
       Timhotel Odessa Montparnasse

       Timhotel Odessa Montparnasse

       8 rue d'Odessa, Paris
         
        3,6
        / 5, op basis van 266 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Montparnasse, binnen 15 minuten lopen van Tour Montparnasse en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Montparnasse - Bienvenue ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Edgar Quinet is het 2 minuten lopen.

        Hôtel Le Royal € 97
        Hôtel Le Royal

        Hôtel Le Royal

        212 Boulevard Raspail, Paris
          
         4,4
         / 5, op basis van 211 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain en Tour Montparnasse. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vavin en Metrostation Raspail liggen op 5 minuten lopen.