Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Moulin Rouge

Of je nu helemaal weg bent van de film of een liefhebber bent van opvallende bouwwerken: sla een van de geweldigste shows en bekendste bezienswaardigheden in Parijs beslist niet over.

Dompel jezelf onder in het klatergoud, de mystiek, geschiedenis en extravagantie van de Moulin Rouge. Geniet van een traditioneel menu met Franse gerechten voordat het doek opgaat en een spectaculaire show van muziek en dans begint.

Bezoek de bakermat van de Franse cancan waar je dansgroepen met vrouwen ziet die hun benen omhoog gooien en zwierige rokken dragen. De Moulin Rouge, die 1889 werd geopend door Joseph Oller en Charles Zidler, kreeg de bijnaam 'le premier palais des femmes' oftewel 'het eerste paleis van vrouwen'.

Het theater belichaamde de optimistische belle-époquebeweging die zich in heel Europa verspreidde en was een plek waar mensen van alle rangen en standen elkaar konden ontmoeten en konden genieten van extravagant, gedurfd amusement. Meer recentelijk hebben Ray Charles, Charles Aznavour en Elton John hier opgetreden. De shows later op de avond draaien nog steeds om schaars geklede danseressen. Je kunt kinderen vanaf 6 jaar meenemen naar een voorstelling als je dat wilt.

Je gaat onder de beroemde rode molen, de 'moulin rouge', naar binnen en gaat verder naar de weelderige schouwburgzaal. Neem plaats onder het plafond met golvende strepen en geniet van een meergangendiner bij kaarslicht. Bewonder tijdens het eten de prachtige affiches van eerdere shows, die overal de muren sieren.

Als je je nagerecht op hebt, kun je je aandacht richten op het toneel. Let, terwijl het langzaam drukker wordt, op de schitterende rode fluwelen aankleding en de spiraalvormige goudkeurige motieven aan weerszijden van de voorstellingsruimte.

Als het stil wordt en de lichten worden gedimd, kun je lekker achteroverleunen en genieten van de spectaculaire show die een paar meter vanaf je tafeltje wordt opgevoerd. De shows zijn elke week anders, maar er is altijd dans en zang en de danseressen dragen handgemaakte outfits van veren, glinsterende lovertjes en nepdiamanten.

De Moulin Rouge ligt in Montmartre, in het centrum van Parijs. Hoewel dit de rosse buurt van Parijs is, heerst er vanwege de vrolijke bezoekers laat op de avond een ontspannen en vriendelijke atmosfeer. De Moulin Rouge is elke avond geopend en er word een maaltijd geserveerd voordat de show begint. Koop vooraf ter plekke een kaartje of boek van tevoren via internet om teleurstellingen te voorkomen. Kleed je netjes: je wordt niet toegelaten als je een korte broek of sneakers draagt.


Gids voor Moulin Rouge


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.879 accommodaties in de buurt van Moulin Rouge bekijken
Terrass'' Hotel Montmartre by MH € 151
Terrass'' Hotel Montmartre by MH

Terrass'' Hotel Montmartre by MH

12-14 Rue Joseph de Maistre, Paris
   
  4,6
  / 5, op basis van 863 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit romantische hotel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Abbesses is het 7 minuten lopen.

  B Montmartre € 114
  B Montmartre

  B Montmartre

  6 Rue Lecluse, Paris
    
   4,6
   / 5, op basis van 1.289 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Parc Monceau liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Place de Clichy en Station de Métro Rome liggen op 5 minuten lopen.

   Hôtel Elysées-Opéra € 86
   Hôtel Elysées-Opéra

   Hôtel Elysées-Opéra

   17, rue de Turin, Paris
     
    4,0
    / 5, op basis van 1.003 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Place de Clichy en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Liège en Metrostation Europe liggen op 5 minuten lopen.

    Citadines Montmartre Paris € 83
    Citadines Montmartre Paris

    Citadines Montmartre Paris

    16 Avenue Rachel, Paris
      
     4,0
     / 5, op basis van 953 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Deze residentie ligt in Montmartre, binnen 2 km afstand van Place de Clichy, Galéries Lafayette en Moulin Rouge. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Place de Clichy is het 6 minuten lopen.

     Le Relais Montmartre € 85
     Le Relais Montmartre

     Le Relais Montmartre

     6, rue Constance, Paris
       
      4,6
      / 5, op basis van 555 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit romantische hotel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Pigalle is het 7 minuten lopen.

      Hotel Le Cardinal € 72
      Hotel Le Cardinal

      Hotel Le Cardinal

      3 rue du Cardinal Mercier, Paris
        
       4,3
       / 5, op basis van 146 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Liège ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Place de Clichy is het 6 minuten lopen.

       Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur € 93
       Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur

       Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur

       1-3 Rue Caulaincourt, Paris
         
        4,3
        / 5, op basis van 2.091 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge, Casino de Paris en Le Trianon. Ook Place du Tertre en Basilique du Sacré-Cœur liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Place de Clichy en Metrostation Blanche liggen op 5 minuten lopen.

        Timhotel Opera Blanche Fontaine € 77
        Timhotel Opera Blanche Fontaine

        Timhotel Opera Blanche Fontaine

        34 Rue Pierre Fontaine, Paris
          
         4,2
         / 5, op basis van 803 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Galéries Lafayette. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Pigalle is het 5 minuten lopen.