Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

National Museum of the Filipino People

Bekijk in het National Museum of the Filipino People een collectie die duizenden jaren aan geschiedenis en antropologie van het land omvat, vanaf de vroegste bewoners tot de Spaanse kolonisten en meer.

In het National Museum of the Filipino People wordt duizenden jaren aan geschiedenis samengevat, van de primitieve technieken van de eerste inwoners van de Filipijnen tot de kunst van diverse culturen. De enorme museumcollectie is uitgespreid over vijf permanente tentoonstellingen.

Inspecteer bij de tentoonstelling The Origin stenen gereedschap en aardewerk. Bekijk het schedeldak van de Tabon Man, een van de oudste menselijke overblijfselen die in de Filipijnen is gevonden. De versteende schedel zou hebben toebehoord aan iemand die ongeveer 24.000 jaar voor Christus leefde.

Laat je blik vervolgens vallen op de schat van de San Diego. Dit Spaanse galjoen zonk in 1600 voor de kust van de Baai van Manilla. De schat bestaat uit munten, sierraden, keramiek en een rozenkrans met ivoren kralen. Verder zie je bij deze tentoonstelling de kanonnen van het schip en alledaagse spullen uit de 17e eeuw, zoals kopjes, flessen en grote kruiken waarin etenswaar werd bewaard.

Bij Five Centuries of Maritime Trade kun je de opgedoken vrachten van scheepswrakken van oude koopvaardijschepen bekijken. De voorwerpen laten zien dat er al ver voor de komst van de Spanjaarden een levendige handel was in de regio.

De tentoonstelling Kaban ng Lahi is gewijd aan vroegere begrafenisrituelen. Er zijn onder meer secundaire grafurnen te zien die in diverse grotten zijn gevonden. Secundaire begrafenissen waren rituelen die werden uitgevoerd nadat het lichaam was vergaan. De botten werden behandeld en opnieuw begraven in sierlijke urnen die de vorm van een mens hadden. Op sommige van deze urnen zijn zelfs gelaatstrekken waarneembaar. Het hoogtepunt van deze tentoonstelling is de Manunggul-urn uit 890 à 710 voor Christus.

Kom aan de hand van de uitgebreide collectie pre-Spaanse spullen en muziekinstrumenten meer te weten over de culturele achtergrond van de gemeenschappen die op de Filipijnen leven.

Loop naar de binnenplaats en begeef je naar het Ifugao-huis uit Mayoyao. Het huis bestaat uit één kamer en staat op stelten. Het werd vanuit de provincie Ifugao in gedeelten naar de binnenplaats getransporteerd. Binnen is onder meer keukengerei te zien.

Het museum bevindt zich in Rizal Park en is goed bereikbaar per taxi. Het is elke dag geopend, met uitzondering van maandag. Bij de toegangsprijs is ook de entree van het Planetarium inbegrepen.


Nationaal Museum van de Filipino's Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Nationaal Museum van de Filipino's

Beste hotelaanbiedingen in Nationaal Museum van de Filipino's

Alle 2.042 accommodaties in de buurt van Nationaal Museum van de Filipino's bekijken
Bayview Park Hotel Manila € 70
Bayview Park Hotel Manila

Bayview Park Hotel Manila

1118 Roxas Boulevard, corner United Nations Avenue, Manila, Manila
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Ermita, vlak bij Amerikaanse Ambassade en Rizal Park. Ook Manila Bay en Manila Ocean Park liggen binnen 10 minuten lopen. LRT-station Verenigde Naties ligt op 10 minuten lopen en naar LRT-station Pedro Gil is het 18 minuten lopen.

  Manila Lotus Hotel € 40
  Manila Lotus Hotel

  Manila Lotus Hotel

  1277 A Mabini cor Padre Faura, Manila
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Ermita, binnen 10 minuten lopen van Robinson's Place, Manila Bay en Rizal Park. Ook Amerikaanse Ambassade en Dokterziekenhuis van Manila liggen binnen 10 minuten lopen. LRT-station Verenigde Naties ligt op 11 minuten lopen en naar LRT-station Pedro Gil is het 12 minuten lopen.

   City Garden Suites Manila € 44
   City Garden Suites Manila

   City Garden Suites Manila

   1158 A. Mabini St. Ermita, Manila, Manila
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Ermita, binnen 10 minuten lopen van Rizal Park, Amerikaanse Ambassade en Manila Bay. Ook Dokterziekenhuis van Manila en Robinson's Place liggen binnen 10 minuten lopen. LRT-station Verenigde Naties ligt op 8 minuten lopen en naar LRT-station Pedro Gil is het 15 minuten lopen.

    Time Traveller's Hotel
    Time Traveller's Hotel

    Time Traveller's Hotel

    1184-1188 A. Mabini Street, Ermita, Manila, NCR
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Ermita, binnen 10 minuten lopen van Rizal Park, Amerikaanse Ambassade en Manila Bay. Ook Dokterziekenhuis van Manila en Robinson's Place liggen binnen 10 minuten lopen. LRT-station Verenigde Naties ligt op 8 minuten lopen en naar LRT-station Pedro Gil is het 14 minuten lopen.

     RedDoorz Plus near Robinsons Place Manila € 32
     RedDoorz Plus near Robinsons Place Manila

     RedDoorz Plus near Robinsons Place Manila

     507 Sta. Monica St, Manila, Manila
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit pension ligt in Ermita, binnen 10 minuten lopen van Robinson's Place, Manila Bay en Amerikaanse Ambassade. Ook Rizal Park en BayWalk liggen binnen 15 minuten lopen. LRT-station Pedro Gil ligt op 10 minuten lopen en naar LRT-station Verenigde Naties is het 13 minuten lopen.

      The Bayleaf Intramuros
      The Bayleaf Intramuros

      The Bayleaf Intramuros

      Muralla Corner Victoria Streets, Intramuros, Manila, Manila
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Intramuros, binnen 10 minuten lopen van Stadhuis van Manila, SM City Manila en Kerk van San Agustin. Ook Rizal Park en Kathedraal van Manila liggen binnen 15 minuten lopen. LRT-station Centraal ligt op 9 minuten lopen en naar LRT-station Carriedo is het 16 minuten lopen.

       Best Western Hotel La Corona Manila
       Best Western Hotel La Corona Manila

       Best Western Hotel La Corona Manila

       1166 M.H. Del Pilar St cor. Arquiza St, Ermita, Manila
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Ermita, binnen 10 minuten lopen van Rizal Park, Amerikaanse Ambassade en Manila Bay. Ook Robinson's Place en Dokterziekenhuis van Manila liggen binnen 10 minuten lopen. LRT-station Verenigde Naties ligt op 10 minuten lopen en naar LRT-station Pedro Gil is het 15 minuten lopen.

        Hotel 99 Quiapo € 27
        Hotel 99 Quiapo

        Hotel 99 Quiapo

        361 Bautista corner Hidalgo St, Metro, Luzon, Manila
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in de historische wijk, binnen 3 km afstand van Rizal Park, Manila Ocean Park en Manila Bay. Ook Amerikaanse Ambassade en SM Winkelcentrum van Azië liggen binnen 10 km afstand. LRT-station Carriedo ligt op maar 5 minuten lopen en naar LRT-station Recto is het 9 minuten lopen.