New Brunswick

Canada
New Brunswick bevat een vuurtoren
Wees getuige van de ontzagwekkende kracht van de hoogste getijden ter wereld en maak kennis met een van de bekendste Franstalige bevolkingsgroepen van Canada in de provincie New Brunswick, gelegen aan de Atlantische Oceaan.

New Brunswick is een Canadese provincie waarvan het landschap is gevormd door machtige getijdenkrachten en waar de cultuur een unieke koloniale geschiedenis heeft. Bezichtig de kust van de Fundybaai, waar de grootste getijdeverschillen op aarde zijn. Rijd naar de Atlantische kust om op het Acadian Peninsula pittoreske vissersdorpen te bezichtigen en kennis te maken met de trotse Franstalige inwoners.

De meeste populaire bezienswaardigheden van de regio liggen aan de kust. De grootste stad van New Brunswick is Saint John, gelegen aan de Fundybaai. Het district met pakhuizen van rood baksteen rondom Market Square maakt de haven van deze stad tot een van de mooiste van New Brunswick. Neem een kijkje in het Loyalist House om meer te leren over de roerige stichting van Saint John. De stad werd eind 18e eeuw gesticht door Britse Loyalisten die de zojuist onafhankelijk geworden Verenigde Staten ontvluchtten.

Saint John is een van de beste locaties om met eigen ogen de kracht van de Fundybaai te zien. Deze Atlantische baai heeft de grootste getijdenverschillen ter wereld. De waterspiegel stijgt op sommige plekken wel 15meter. In Saint John resulteert dit in de Reversing Rapids, waar de Saint John-rivier bij vloed van stroomrichting verandert. Verder naar het oosten hebben de Hopewell Rocks door de getijden van de Fundybaai merkwaardige vormen gekregen, waaronder bogen en topzware bloempotvormen. Bij laagtij komt 2kilometer van de oceaanbodem aan het oppervlak, zodat je er tussen vreemd gevormde zandsteenrotsen kunt wandelen.

Rijd in noordelijke richting langs de Atlantische kust van New Brunswick. Je passeert piepkleine vissersdorpen met hoge vuurtorens langs de kliffen. Begeef je naar het Acadian Peninsula, waar de afstammelingen wonen van een groep Franse immigranten die zich als eerste vestigde in deze streek. In de kleine havenplaatsjes Shippagan en Lamèque zie je de vlag van Acadië nog wapperen. Deze vlag heeft de Franse kleuren rood, wit en blauw plus een gouden ster. Rijd naar het uiteinde van het schiereiland, waar je Miscou Island bereikt. Een van de hoogtepunten daar is de rood-witte vuurtoren.

Vlieg naar Moncton in het zuidoosten van de provincie om New Brunswick te gaan verkennen. Of neem vanuit de VS of een aangrenzende provincie een ferry naar een van de schitterende kusten van New Brunswick.

Populaire steden in New Brunswick

Saint John bevat een stad en een jachthaven
Saint John
Staat bekend om Winkelen, Wandelen en Havens
De Fundy City biedt een mix van Brits koloniaal erfgoed, de levendige sfeer van een havenstad en verbazingwekkende natuurlijke locaties die werden gevormd door 's werelds hoogste getijden.

Redenen voor een bezoekje

  • Reversing Falls
  • Saint John City Market
Moncton
Moncton
Staat bekend om Theaters, Live muziek en Entertainment
Dit historische spoorwegknooppunt ligt aan een rivieroever in de buurt van de baai van Fundy en beschikt over Victoriaanse architectuur, een populaire dierentuin en een mysterieuze optische illusie.

Redenen voor een bezoekje

  • Magnetic Hill
  • Magnetic Hill Zoo
Fredericton bevat een tuin
Fredericton
Staat bekend om Wandelen, Historisch en Museums
Verken de grote overheidsgebouwen, oude militaire kazernes en torenhoge kerken die deel uitmaken van de skyline van New Brunswicks hoofdstad aan het water.
St. Andrews bevat straten
St. Andrews
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Rustgevend en Wandelen
Ervaar het relaxte St. Andrews. Geniet hier van de aanwezigheid van walvissen, de tuinen, de musea en meer!
Miramichi
Miramichi
Staat bekend om Rivieren, Gezinsvriendelijk en Budget
Kom naar Miramichi en ontdek de rivier, de bossen en de zonsopgangen!
Dieppe inclusief vredige uitzichten, fietsen en hiken of wandelen
Dieppe
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Winkelen en Excursies
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de bossen en de rivier in Dieppe.