Oberlausitz

Reisgids
Bautzen inclusief een kasteel en een klein stadje of dorpje
Verdiep je in de geschiedenis van deze uitgestrekte regio vol middeleeuwse plaatsjes en bergen tegen te grens van Polen en Tsjechië.

Het heuvelachtige terrein van Oberlausitz of Opper-Lausitz staat vol met schilderachtige dorpjes met historische wijken. In dit omvangrijke gebied vind je vele kerken, fraaie raadhuizen en parken in de buurt van thermale baden en historische kastelen.

Bautzen is de historische hoofdstad van Oberlausitz en herbergt veel van de meest intrigerende schatten uit de regio. Wandel door de Altstadt om een grote variatie aan architectuur te bewonderen. Bezichtig de geelgekleurde gevel en hoge klokkentoren van het Rathaus Bautzen. Ontdek het duistere verleden van de stad bij de Gedenkstätte Bautzen, waar de slachtoffers van een voormalige Stasi-gevangenis worden herdacht.

De grootste stad in deze regio is Görlitz,direct ten oosten van Bautzen tegen de Poolse grens. In deze stad staat het Heiliges Grab, een replica van de gelijknamige kapel in Jeruzalem. Geniet op zonnige dagen van uitstapjes naar het Naturschutz Tierpark Görlitz en het Stadtpark Görlitz. Neem de kinderen mee naar de Parkeisenbahn Görlitz en rijd door het park in het stadscentrum.

Begeef je naar het noordwesten van de regio richting de ontspannen de Körse Therme in Kirschau en de Lausitzbad Spa in Hoyerswerda. In de laatstgenoemde bestemming kun je ook een bezoek brengen aan de Zoo Hoyerswerda en het Stadtmuseum Schloss Hoyerswerda.

Het platteland van Oberlausitz wordt opgesierd door fraaie rotsformaties en uitgestrekte weiden. Reis naar Zittau in het zuiden om het Zittaugebergte te bekijken, dat zich uitstrekt tot over de grens van Tsjechië. De hoogste top in dit gebergte is de Lausche, waar ook een klein wintersportresort te vinden is.

Proef de traditionele gerechten uit deze regio, zoals stopperle-knoedels en teichelmauke, een plaatselijke variatie van rundvlees met aardappelpuree. Het klimaat is in deze uitgestrekte regio afhankelijk van de hoogte en de precieze locatie. Over het algemeen is de winter koud en valt er sneeuw. De rest van het jaar valt er vrij veel regen.

Het grootste deel van deze regio valt binnen de vrijstaat Saksen. Als je wilt vliegen, kun je het beste een ticket naar Dresden boeken, net ten westen van het historische deel van de streek. De dorpen en stadjes zijn gemakkelijk te bereiken met de trein.

Ontdek de bergen en de schitterende architectuur van Duitsland in het uitgestrekte Oberlausitz.

DORMERO Hotel Hoyerswerda
DORMERO Hotel Hoyerswerda
Bautzener Allee 1a, Hoyerswerda, SN
De prijs is € 60 per nacht van 7 jul. tot 8 jul.
€ 60
per nacht
7 jul. - 8 jul.
Verblijf bij dit hotel in Hoyerswerda. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, ontbijt en roomservice. In de buurt vind je trekpleisters als Lausitzhalle en ...
9,2/10 Wonderful! (56 beoordelingen)
"Zimmer und Bad sehr klein."

Beoordeeld op 22 jun. 2024

DORMERO Hotel Hoyerswerda
Cozy vacation cabin in the middle of the Lusatian Lakeland
Cozy vacation cabin in the middle of the Lusatian Lakeland
Lauta, SN
Verblijf bij dit huisje in Lauta. Geniet van voorzieningen als een tuin, een terras en een koffiezetapparaat op de kamer. In de buurt vind je trekpleisters als ...