PadborgDenemarken

Als je van snelheid en plezier houdt in combinatie met de spannende geschiedenis van Zuid-Jutland, is een reis naar Padborg dé kans om dit alles te ervaren.

Maak een reisje naar Padborg vlak bij de Deens-Duitse grens, waar de omgeving is doordrenkt van geschiedenis. Deze stad die het eindstation is van een Duits-Deense spoorlijn, is een exportcentrum voor goederen van en naar de rest van Europa.

In het stadje vind je het populaire racecircuit Padborg Park, dat voor iedereen openstaat die de ene na de andere adrenalinestoot wil ervaren. Er valt van alles te beleven met auto's van verschillende klassen en op motorfietsen. Je kunt ook op een ontspannen manier uitstapjes maken door de wandelschoenen aan te trekken en een wandeltocht te maken over de Hærvejen, oftewel de historische legerweg, die in Padborg de grens over gaat. De Hærvejen gaat helemaal naar Viborg en je komt tijdens je wandeling langs historische runenstenen en grafheuvels.

Padborg ligt in de gemeente Aabenraa, waar een overvloed aan cultuur te ontdekken is. Bezoek het Frøslevlejrens Museum en kom te weten wat zich hier in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Dit voormalige interneringskamp werd gebruikt om Deense gevangenen te huisvesten, vooral verzetsmensen. In Frøslevlejren vind je ook het Hjemmeværnsmuseet, waar je aan de hand van tentoonstellingen de geschiedenis van het vrijwilligersleger van Denemarken kunt bestuderen.

Als je in de zomer een bezoek brengt aan Padborg, is het zeker een aanrader om een wandeling of fietstocht te maken over de schitterende Gendarmstien. Dit is een oud gendarmepad dat langs de kust loopt tot Høruphav in het zuiden van het eiland Als. Geniet tijdens je tocht van de schitterende uitzichten overal in het historische grensgebied, waar de hele route is gemarkeerd met bordjes met een blauwe gendarme.

Dankzij het uitstekende openbaarvervoerssysteem van Denemarken is Kopenhagen vanuit Padborg prima bereikbaar. Met de trein ben je in zo'n 3,5 uur onderweg als je een uitstapje wilt maken naar de Deense hoofdstad. In de omgeving van de grensplaats vind je verschillende luxeaccommodaties, maar ook gastvrije, knusse B&B's en pensions.

In Padborg is voor het hele gezin van alles te doen. Sluit je vakantie af met een bezoek aan de winkels aan de grens, waar je voordelig je auto kunt volladen met snoep en chocola. Als dit verleidelijk klinkt, kun je bij Expedia gemakkelijk online je accommodatie boeken. Alvast veel plezier gewenst!

Tophotels in Padborg

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Bov Kro
Bov Kro
3 out of 5
Hærvejen 25, Padborg
De prijs is € 128 per nacht

Dit pension in Padborg ligt en binnen 5 km afstand van Torvegade, Concentratiekamp van Froslev en Grenz-Pavillon Anna Poetzsch. Ook Kobbermolle Museum en Flensburg ...

4.2/5Very Good! (88 beoordelingen)
Hyggeligt

"Rigtig hyggelig kro, i den gamle stil."…"

Beoordeeld op 31 jul. 2019

Bov Kro
Padborg Hotel
Padborg Hotel
2.5 out of 5
2 Oksevej, Padborg
De prijs is € 67 per nacht

Dit hotel in Padborg ligt op 0,9 km van Torvegade en binnen 5 km afstand van Otto Duborg en Concentratiekamp van Froslev. Ook CITTI-PARK Flensburg en Friedhof ...

3.3/5 (11 beoordelingen)
Godt overnatnings sted.

"Godt overnatning sted, når man skal vider😀"…"

Beoordeeld op 18 aug. 2019

Padborg Hotel
Motel Lyren
Motel Lyren
1.5 out of 5
6 Lyren, Padborg
De prijs is € 80 per nacht

Dit hostel in Padborg ligt en binnen 5 km afstand van Torvegade, Flensburg Fjord en Grenz-Pavillon Anna Poetzsch. Ook Kobbermolle Museum en Concentratiekamp ...

3.9/5Very Good! (34 beoordelingen)
Genomresa

"Ett helt OK motell i närheten av motorvägen. Rent och fräscht. Det hörs brus fr motorvägen på natten dock. Perfekt för genomtesa."…"

Beoordeeld op 18 aug. 2019

Motel Lyren

Populaire plekken om te bezoeken in Padborg

Shloss Gluecksburg
Afbeelding van Shloss Gluecksburg

Shloss Gluecksburg

4/5(1 beoordeling)

Je kunt meer ontdekken over de geschiedenis van Gluecksburg tijdens een dagje in Shloss Gluecksburg. Maak ook een wandeling langs de haven als je in de omgeving bent.

Steden in de buurt van Padborg

Foto ‘Handewitt’ van www.fleno.de (CC BY-SA) / bijgesneden versie van origineel

Handewitt