In Denemarken zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht, waaronder zelfquarantaine, als gevolg van Covid-19.

DenemarkenEuropa

In dit moderne, maar toch eeuwenoude Scandinavische land gaan mode en haute cuisine hand in hand met Vikingerfgoed en de oudste monarchie in Europa.

De sprookjesschrijver Hans Christian Andersen kwam uit Denemarken. Het land heeft een mythische sfeer met Vikingerfgoed, voorname kastelen van de oudste monarchie van Europa en een gevarieerd landschap met donkere bossen en mysterieuze eilanden. Een kosmopolitische moderne cultuur die gericht is op haute cuisine, innovatieve ontwerpen en exclusieve mode: zo gevarieerd is het huidige Denemarken.

Denemarken is te op te delen in drie grote stukken: Jutland, het vasteland dat aan Duitsland grenst, Funen, het middelste eiland, en Seeland, het oostelijke eiland met de hoofdstad Kopenhagen.

Breng een paar dagen door in Kopenhagen, waar je van eersteklas eten en mode kunt genieten. Ga winkelen in Strøget, de grote, verkeersvrije boulevard en centrum voor exclusieve mode. Reserveer een tafel in een van de excellente restaurants in Kopenhagen. Probeer bijvoorbeeld Noma, dat vaak het beste restaurant ter wereld wordt genoemd.

Kopenhagen is het hart van de Deense monarchie, die tot de dag van vandaag heeft standgehouden. De Deense koninklijke familie, van wie de banden teruggaan naar 10e-eeuwse Vikingkoningen, wordt beschouwd als de oudste koninklijke familie in Europa. Bezoek de vele kastelen en paleizen die hun oorsprong vinden in de beginjaren van de monarchie. Tegenwoordig verblijft de Deense koningin 's winters in het Kopenhaagse paleis Amalienborg, een 18e-eeuws complex met een enorm plein waar je dagelijks de wisseling van de wacht kunt bijwonen. In het noorden van Seeland liggen het paleis Fredensborg, waar de koningin in het voor- en najaar verblijft, en Kronborg Slot, een militaire kazerne die heeft gediend als setting voor het toneelstuk Hamlet van Shakespeare.

Verlaat Seeland om het ongelofelijke mooie landschap van Denemarken te bekijken. Bezoek Møns Klint, torenhoge kalkrotsen op een eiland ten zuiden van Seeland. Begeef je naar Jutland, waar stranden en duinen langs de gehele westkust aan de Noordzee liggen. Søndervig is hier een populair strand en de Waddenzee is een enorm kustgebied dat laagtij kent en dat wordt bevolkt door miljoenen vogels. Maak een ritje naar Skagen, het meest noordelijke punt van Denemarken.

Vlieg naar de internationale luchthaven buiten Kopenhagen. Wanneer je eenmaal in Denemarken bent, kun je op het uitgebreide netwerk van treinen, bussen en veerboten vertrouwen om van A naar B te reizen. Ga in de zomer om van de stranden te genieten of breng een bezoek in de winter om de koninklijke kastelen onder een laag sneeuw bedekt te zien.

Populaire steden in Denemarken

Kopenhagen bevat moderne architectuur en een zonsondergang
Kopenhagen
Staat bekend om Fietsen, Museums en Theaters

…"

Redenen voor een bezoekje
  • Operagebouw Kopenhagen
  • Nyhavn
  • Paleis Amalienborg
Stadhuis van Århus toont fietsen
Århus
Staat bekend om Museums, Livemuziek en Theaters

…"

Redenen voor een bezoekje
  • Stadhuis van Århus
  • Kathedraal van Århus
  • Onze Lieve Vrouwekerk
Vejle toont een rivier of beek, een brug en een zonsondergang
Vejle
Staat bekend om Havens, Theaters en Kerken

…"

Redenen voor een bezoekje
  • Strand van Fredericia
Viborg
Staat bekend om Meren, Museums en Natuurparken

…"

Redenen voor een bezoekje
  • Dom van Viborg
Odense
Odense
Staat bekend om Museums, Cultuur en Monumenten

…"

Redenen voor een bezoekje
  • Sint-Knudkerk
Svendborg
Svendborg
Staat bekend om Eilanden, Tours en Museums

…"

Denemarken

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: