Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Kopenhagen

Zie alle 9 activiteiten in Kopenhagen

Topactiviteiten in het veelzijdige Kopenhagen

Gelegen aan de oostkust van Denemarken ligt de hoofdstad Kopenhagen. In de stad wonen iets meer dan een half miljoen mensen wat Kopenhagen de kleinste Scandinavische hoofdstad maakt. Toch is Kopenhagen een veelzijdige stad die voor iedereen wel te bieden heeft. Er zijn een hoop dingen om te doen in Kopenhagen zoals een bezoek aan de interessante hippiewijk Christiana. Ook een dagje naar een van de oudste pretparken van Europa

Tivoli is een aanrader tijdens je bezoek aan de stad.

Hippe buurten in Kopenhagen

Christiania is van oorsprong een krakersinitiatief maar is tegenwoordig een zo goed als zelfstandige zelfregulerende gemeenschap. Je vindt hier prachtige vaak zelfgebouwde huisjes kunstinstallaties en beeldhouwwerken. Nørrebro is een andere wijk waar je heen wilt als je van eten houdt. Het is een multiculturele wijk en dat zie je terug in de verschillende restaurants die er te vinden zijn. Thais Turks Italiaans culinaire liefhebbers kunnen hier alle verschillende smaken proeven. Het stadsdeel Vesterbro stond vroeger bekend om zijn red light district maar is tegenwoordig een broedplaats voor jonge hippe ondernemers. Er zijn talloze cafés koffietentjes en boetiekjes waar de gemiddelde jonge reiziger zich thuis zal voelen.

Sprookjesachtige plekken in Kopenhagen

Kopenhagen heeft een sprookjesachtig imago. Hans Christian Andersen een van de beroemdste sprookjesschrijvers van Europa woonde er lange tijd. De gekleurde huisjes die aan de haven van Nyhavn liggen spreken tot de verbeelding. Daarnaast vind je in de binnenstad van Kopenhagen een van de meeste bijzondere bezienswaardigheden van Kopenhagen: Tivoli een van de oudste pretparken van Europa. Tivoli is het drukst bezochte attractiepark in Denemarken waardoor er vaak een lange wachtrij staat om binnen te kopen. Koop hier tickets voor toegang zonder wachtrij tot Tivoli Gardens zodat je er zeker van bent dat je dit prachtige park niet hoeft te missen tijdens je reis naar Kopenhagen. Breng ook eens een bezoekje aan paleis Amalienborg en misschien spot je een lid van de koninklijke familie. Elke dag vindt er een wisseling van de wacht plaats wat een indrukwekkend festijn is.

Fietsstad Kopenhagen

Nederlanders zijn maar al te trots op het feit dat Nederland een fietsland zijn maar het zal niet lang meer duren voor Denemarken deze positie zal innemen. Een dagelijkse activiteit in Kopenhagen is fietsen. De stad is ontzettend fietsvriendelijk en Kopenhagen is constant bezig met innoveren om het fietsverkeer nog veiliger te maken. Zo zijn er grote fietspaden gaat het stoplicht sneller op groen voor fietsers en zijn er bijna twee keer zo weinig ongelukken met fietsers dan in Amsterdam. Een excursie in Kopenhagen op de fiets is dus een uitermate geschikte manier om de stad te verkennen. Met een Fietstour Copenhagen Highlights fiets je samen met een gids langs alle belangrijke bezienswaardigheden. De gidsen zijn allemaal locals die de verborgen juweeltjes van de stad kennen. Wil je de hele reis in een keer geregeld hebben? Bekijk hier dan de vluchten naar Kopenhagen en ons aanbod van hotels in Kopenhagen.

Kaart

Waar overnachten in Kopenhagen

Centrum van Kopenhagen

Het centrum van Kopenhagen herbergt een enorme verscheidenheid aan bezienswaardigheden, winkels, toprestaurants en de typische sfeer die de hoofdstad van Denemarken kenmerkt.

CultuurKasteelDineren

Nyhavn - Amalienborg

Met zijn charmante huizen, prachtige zeilboten, een haven en de levendige sfeer ligt de keuze voor Nyhavn voor de hand als je wilt ontspannen met lekker eten en/of een koud biertje.

FietsenDinerenWinkelen

Amager

Het winkelaanbod, de architectuur en de cafés zijn enkele opmerkelijke kenmerken van Amager. Stop tijdens je bezoek bij Fields Shopping Centre of Koncerthuset. Neem de metro bij Station Sundby of Station DR Byen om je in de omgeving te verplaatsen.

BusinessWinkelenArchitectuur

Vesterbro

In Vesterbro vind je hippe cafés, stukjes natuur en een bruisend nachtleven. In dit karakteristieke stukje Kopenhagen vind je alles wat je creatieve hart begeert.

WinkelenBusinessGezinsvriendelijk

Nørrebro

Nørrebro, de oude arbeidersbuurt van Kopenhagen, is nu een hip, levendig en multicultureel gebied, waar je het beste van het moderne Kopenhagen kunt ervaren.

FietsenRomantischBloemen

Christianshavn

Geniet van een heerlijk weekend in Christianshavn, bewonder de fraaie omgeving, de kleine boten en kleurrijke huizen, en zie hoe de tradities van het verleden samengaan met het moderne stadsleven.

DinerenWinkelenBusiness