Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

De ronde toren

Bezoek één van Europa's oudste nog werkende sterrenwachten, die nu ook een cultureel centrum is en een goed uitkijkpunt om Kopenhagen van bovenaf te zien.

Boven het autovrije winkelcentrum van Kopenhagen doemt een iconische 17e-eeuwse observatorium op dat Rundetaarn (Ronde toren) wordt genoemd. Klim naar de top om te genieten van het 360 graden-uitzicht over de stad of kijk naar de sterren met aspirant astronomen. Er is ook een galerie, concertzaal en zelfs een pittoreske kerk in het Ronde Toren complex.

De ronde toren, die rond 1600 gebouwd is onder toezicht van Christian IV, is nog steeds één van de meest opmerkelijke architectuurwerken in de stad. Het was ooit een astronomisch onderzoekscentrum voor de Universiteit van Kopenhagen, maar is nu een cultureel centrum waar iedereen van kan genieten.

Een spiraalvormige gang loopt rondom de centrale kolom naar de top, een prachtig voorbeeld van de geavanceerde architectuur van die tijd. Loop naar de top en stop op diverse rustplaatsen om exposities te bekijken en om op adem te komen.

Halverwege is de bibliotheek, een cultureel centrum. Bekijk hedendaagse kunstexposities, wetenschappelijke wonderen en werken van lokale studenten. Het is ook een concertzaal. Profiteer van de wekelijkse mogelijkheid om naar de de lokale jazz-, klassieke of volksmuziek te luisteren in deze bijzondere omgeving.

Aan het einde van de spiraalvormige gang is het observatiedek, dat 34 meter boven het straatniveau ligt. Bestel een drankje bij de kiosk, neem plaats op een bankje en observeer vanaf deze idyllische plek de bedrijvigheid in de verte . 

Een smalle, steile trap leidt naar het observatorium. Op een zomerse zondagmiddag kun je hier meestal komen om naar de zon te kijken door een zonnetelescoop. Aspirant-astronomen kunnen ook op bepaalde avonden de sterrenwacht bezoeken om naar de sterren te kijken en te leren over verre constellaties. Ga voor meer informatie naar de website van de toren.

De ronde toren is gelegen in het centrum van Kopenhagen en is het best bereikbaar met de fiets of te voet. Het Nørreport metrostation is vlakbij en in de straten rondom het station is er beperkte betaalde parkeergelegenheid. De ronde toren is van maart tot oktober dagelijks open, met extra openingstijden in de avond tijdens de zomer. Voor de toegang tot de toren moet een bescheiden entreeprijs worden betaald. Let op: er is geen lift.


Gids voor Ronde toren


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 364 accommodaties in de buurt van Ronde toren bekijken
Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade € 94
Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Bernstorffsgade 35, Kopenhagen
   
  2.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Tivolituinen en Stadhuisplein liggen binnen 15 minuten lopen. Centraal Station Kopenhagen ligt op 10 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 12 minuten lopen.

  Tivoli Hotel € 160
  Tivoli Hotel

  Tivoli Hotel

  Arni Magnussons Gade 2, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Kopenhagen ligt vlak bij de promenade, binnen 2 km afstand van Deens Design Centre, Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Tivolituinen en Stadhuisplein liggen binnen 2 km afstand. Station Dybbølsbro ligt op 8 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 18 minuten lopen.

   The Square € 153
   The Square

   The Square

   Rådhuspladsen 14, Kopenhagen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Circusgebouw Wallmans, Stadhuisplein en Tivolituinen. Ook Strøget en Nationaal Museum van Denemarken liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vesterport ligt op maar 4 minuten lopen en naar Centraal Station Kopenhagen is het 6 minuten lopen.

    Imperial Hotel € 151
    Imperial Hotel

    Imperial Hotel

    Vester Farimagsgade 9, Kopenhagen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Circusgebouw Wallmans en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Ny Carlsberg Glyptotek liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vesterport ligt op maar 2 minuten lopen en naar Centraal Station Kopenhagen is het 5 minuten lopen.

     Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen € 113
     Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

     Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

     Amager Boulevard 70, Kopenhagen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Kopenhagen ligt vlak bij de luchthaven, binnen 15 minuten lopen van Vor Frelsers-kerk en Ny Carlsberg Glyptotek. Ook Nationaal Museum van Denemarken en Stadhuisplein liggen binnen 2 km afstand. Station Islands Brygge ligt op 7 minuten lopen en naar Station Christianshavn is het 13 minuten lopen.

      Urban House Copenhagen by MEININGER € 97
      Urban House Copenhagen by MEININGER

      Urban House Copenhagen by MEININGER

      Colbjørnsensgade 11, Kopenhagen
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit hostel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Planetarium Tycho Brahe en Tivolituinen. Ook Stadhuisplein en Ny Carlsberg Glyptotek liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.

       CABINN Copenhagen
       CABINN Copenhagen

       CABINN Copenhagen

       Arni Magnussons Gade 1, Kopenhagen
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 2 km afstand van Deens Design Centre, Ny Carlsberg Glyptotek en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Tivolituinen en Stadhuisplein liggen binnen 2 km afstand. Centraal Station Kopenhagen ligt op 16 minuten lopen en naar Station Nørreport is het 29 minuten lopen.

        citizenM Copenhagen Radhuspladsen € 141
        citizenM Copenhagen Radhuspladsen

        citizenM Copenhagen Radhuspladsen

        H. C. Andersens Boulevard 12, Kopenhagen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Tivolituinen, Strøget en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Christiansborg-paleis en Botanische tuin liggen binnen 2 km afstand. Station Vesterport ligt op maar 4 minuten lopen en naar Centraal Station Kopenhagen is het 7 minuten lopen.