Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Park Güell

Kijk uit over de stad vanaf een door Gaudí ontworpen terras in dit park in het noorden van de stad.

De beste manier om je in Barcelona te oriënteren is om uit te kijken op de stad vanaf het hoge park in Gràcia, ten noorden van het centrum. Park Güell is ontworpen door Gaudí en is aangelegd tussen 1900 en 1914. De fantastische uitzichten vanaf de top van de heuvel zijn beroemd, net als de vele eigenaardigheden, zoals de peperkoekhuizen, de overdekte wandelpaden en het terras met mozaïektegels.

Het park van 15 hectare was oorspronkelijk bedoeld als huizencomplex voor de aristocraten van de stad. Er werden uiteindelijk echter maar twee huizen gebouwd. Gaudí woonde in een van deze huizen. Het is momenteel voor publiek toegankelijk als Casa Museu Gaudí. Voor een klein bedrag kun je door het huis lopen, dat vol staat met door de architect ontworpen meubels. Je komt er meer te weten over zijn leven en zijn werk.

De ingang van het park bevindt zich onder aan de heuvel. De poorthuizen zijn moeilijk te missen, want deze zien eruit als enorme peperkoekhuisjes.

Onder aan de trap staat een drakenfontein. Bij het mozaïekstandbeeld kun je een mooie foto maken. Als je vervolgens de trap op gaat, kom je bij het mozaïekterras uit. Gaudí ontwierp het terras in zijn kenmerkende stijl, met felle kleuren en kromme lijnen. Het terras heeft de vorm van een zeeslang. Kijk uit over de stad. Het is hier druk, vooral bij zonsondergang. 's Winters is het minder druk.

De rest van het park is gevuld met struikgewas en wandelpaden. Rust even uit op een van de door de beroemde architect ontworpen bankjes.

Het park is elke dag open vanaf 10.00 uur. De sluitingstijden verschillen gedurende het jaar. De toegang is gratis.

Vanaf het dichtstbijzijnde metrostation is het 20 minuten (heuvelopwaarts) lopen naar de ingang van het park. Een minder vermoeiende manier is om met de bus te komen.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Park Güell

Alle 4.262 accommodaties in de buurt van Park Güell bekijken
Hotel Colón Barcelona € 145
Hotel Colón Barcelona

Hotel Colón Barcelona

Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

  Catalonia Park Güell € 43
  Catalonia Park Güell

  Catalonia Park Güell

  Pg. Mare de Déu del Coll, 10, Barcelona, Barcelona
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Gracia, binnen 15 minuten lopen van Hospital Quiron Barcelona, Park Güell en Huis van Gaudi. Ook Casa Mila en Hospital Vall d'Hebron liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Penitents ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Vallcarca is het 6 minuten lopen.

   Metropolitan Sagrada Familia – Adults Only € 86
   Metropolitan Sagrada Familia – Adults Only

   Metropolitan Sagrada Familia – Adults Only

   Provenza 410, Barcelona
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Deze wellness residentie ligt in Eixample, binnen 15 minuten lopen van Sagrada Família, Casa Mila en Hospital de Sant Pau. Ook Casa Batlló en Passeig de Gràcia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Verdaguer ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Sagrada Familia is het 6 minuten lopen.

    Factory Hostels Barcelona
    Factory Hostels Barcelona

    Factory Hostels Barcelona

    Carrer de Molist 5, Barcelona, Barcelona
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit hostel ligt in Gracia, binnen 10 minuten lopen van Huis van Gaudi en Park Güell. Ook Sagrada Família en Casa Mila liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Alfons X ligt op 11 minuten lopen en naar Metrostation Joanic is het 13 minuten lopen.

     Casa Vilaró
     Casa Vilaró

     Casa Vilaró

     Avinguda Coll del Portell, 67, Gracia, Barcelona
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke pension in Barcelona ligt vlak bij de luchthaven, binnen 3 km afstand van Park Güell, Casa Mila en Sagrada Família. Ook Casa Batlló en Plaça de Catalunya liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Vallcarca ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Lesseps is het 9 minuten lopen.

      Hotel Sagrada Familia € 45
      Hotel Sagrada Familia

      Hotel Sagrada Familia

      Carrer de Corsega 541, Barcelona, Barcelona
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Eixample, binnen 10 minuten lopen van Sagrada Família en Hospital de Sant Pau. Ook Casa Mila en Passeig de Gràcia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sagrada Familia ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Sant Pau | Dos de Maig is het 8 minuten lopen.

       Casa Vilaro Park Guell Charmant Huis met Zwembad en op 15 Minuten van Plaza Cataluña
       Casa Vilaro Park Guell Charmant Huis met Zwembad en op 15 Minuten van Plaza Cataluña

       Casa Vilaro Park Guell Charmant Huis met Zwembad en op 15 Minuten van Plaza Cataluña

       67 Av. del Coll del Portell, Barcelona, Catalonië
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Deze gezinsvriendelijke villa in Barcelona ligt bij de zee, binnen 10 minuten lopen van Huis van Gaudi en Park Güell. Ook Casa Mila en Sagrada Família liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vallcarca ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Lesseps is het 9 minuten lopen.

        Private Attic Room Next to Parc Guell With sea Views - Casa Portell
        Private Attic Room Next to Parc Guell With sea Views - Casa Portell

        Private Attic Room Next to Parc Guell With sea Views - Casa Portell

        59B Avinguda del Coll del Portell, Barcelona, Catalonië
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Gracia, binnen 10 minuten lopen van Huis van Gaudi en Park Güell. Ook Casa Mila en Sagrada Família liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Lesseps ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Vallcarca is het 9 minuten lopen.