Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Park Güell

Kijk uit over de stad vanaf een door Gaudí ontworpen terras in dit park in het noorden van de stad.

De beste manier om je in Barcelona te oriënteren is om uit te kijken op de stad vanaf het hoge park in Gràcia, ten noorden van het centrum. Park Güell is ontworpen door Gaudí en is aangelegd tussen 1900 en 1914. De fantastische uitzichten vanaf de top van de heuvel zijn beroemd, net als de vele eigenaardigheden, zoals de peperkoekhuizen, de overdekte wandelpaden en het terras met mozaïektegels.

Het park van 15 hectare was oorspronkelijk bedoeld als huizencomplex voor de aristocraten van de stad. Er werden uiteindelijk echter maar twee huizen gebouwd. Gaudí woonde in een van deze huizen. Het is momenteel voor publiek toegankelijk als Casa Museu Gaudí. Voor een klein bedrag kun je door het huis lopen, dat vol staat met door de architect ontworpen meubels. Je komt er meer te weten over zijn leven en zijn werk.

De ingang van het park bevindt zich onder aan de heuvel. De poorthuizen zijn moeilijk te missen, want deze zien eruit als enorme peperkoekhuisjes.

Onder aan de trap staat een drakenfontein. Bij het mozaïekstandbeeld kun je een mooie foto maken. Als je vervolgens de trap op gaat, kom je bij het mozaïekterras uit. Gaudí ontwierp het terras in zijn kenmerkende stijl, met felle kleuren en kromme lijnen. Het terras heeft de vorm van een zeeslang. Kijk uit over de stad. Het is hier druk, vooral bij zonsondergang. 's Winters is het minder druk.

De rest van het park is gevuld met struikgewas en wandelpaden. Rust even uit op een van de door de beroemde architect ontworpen bankjes.

Het park is elke dag open vanaf 10.00 uur. De sluitingstijden verschillen gedurende het jaar. De toegang is gratis.

Vanaf het dichtstbijzijnde metrostation is het 20 minuten (heuvelopwaarts) lopen naar de ingang van het park. Een minder vermoeiende manier is om met de bus te komen.


Park Güell Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Park Güell

Alle 3.188 accommodaties in de buurt van Park Güell bekijken
Catalonia Park Güell € 90
Catalonia Park Güell

Catalonia Park Güell

Pg. Mare de Déu del Coll, 10, Barcelona, Barcelona
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Gracia, binnen 15 minuten lopen van Hospital Quiron Barcelona, Park Güell en Huis van Gaudi. Ook CosmoCaixa en Hospital Vall d'Hebron liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Penitents ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Vallcarca is het 6 minuten lopen.

  Hotel Sagrada Familia € 124
  Hotel Sagrada Familia

  Hotel Sagrada Familia

  Carrer de Corsega 541, Barcelona, Barcelona
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Eixample, binnen 10 minuten lopen van Sagrada Família en Hospital de Sant Pau. Ook Casa Mila en Passeig de Gràcia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sagrada Familia ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Sant Pau | Dos de Maig is het 8 minuten lopen.

   Factory House Hostel
   Factory House Hostel

   Factory House Hostel

   Carrer de Molist 5, Barcelona, Barcelona
     
    2.0 van 5.0 Sterren

    Dit hostel ligt in Gracia, binnen 10 minuten lopen van Huis van Gaudi en Park Güell. Ook Sagrada Família en Casa Mila liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Alfons X ligt op 11 minuten lopen en naar Metrostation Joanic is het 13 minuten lopen.

    Hotel Travessera € 79
    Hotel Travessera

    Hotel Travessera

    C/ Travessera De Dalt 121-123, Barcelona, Barcelona
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Gracia, binnen 10 minuten lopen van Sala Beckett, Gaudí Experiencia en Jardines del Príncipe de Gerona. Ook Huis van Gaudi en Park Güell liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Alfons X ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Joanic is het 10 minuten lopen.

     Casa Vilaró
     Casa Vilaró

     Casa Vilaró

     Avinguda Coll del Portell, 67, Gracia, Barcelona
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke pension in Barcelona ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Huis van Gaudi en Park Güell. Ook CosmoCaixa en Casa Mila liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vallcarca ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Lesseps is het 9 minuten lopen.

      House Vilaro Park Guell Charmant Zwembad en 15 Minuten van Plaza Catalunya
      House Vilaro Park Guell Charmant Zwembad en 15 Minuten van Plaza Catalunya

      House Vilaro Park Guell Charmant Zwembad en 15 Minuten van Plaza Catalunya

      67 Av. del Coll del Portell, Barcelona, Catalonië
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Deze gezinsvriendelijke villa in Barcelona ligt bij de zee, binnen 10 minuten lopen van Huis van Gaudi en Park Güell. Ook CosmoCaixa en Casa Mila liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vallcarca ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Lesseps is het 9 minuten lopen.

       Hotel Ronda Lesseps € 85
       Hotel Ronda Lesseps

       Hotel Ronda Lesseps

       Carrer Ballester,77-81, Barcelona, Barcelona
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Gracia, binnen 15 minuten lopen van Casa Vicens, Park Güell en Huis van Gaudi. Ook CosmoCaixa en Passeig de Gràcia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Lesseps ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Vallcarca is het 6 minuten lopen.

        Gracia / Parc Guell / Gran DE Gracia / Carreteras LAS Aguas
        Gracia / Parc Guell / Gran DE Gracia / Carreteras LAS Aguas

        Gracia / Parc Guell / Gran DE Gracia / Carreteras LAS Aguas

        29, Carrer Del Repartidor, Bajo primera, Barcelona, Catalonië
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke appartement in Barcelona bevindt zich in Gracia, binnen 10 minuten lopen van Huis van Gaudi en Park Güell. Ook CosmoCaixa en Passeig de Gràcia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vallcarca ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Lesseps is het 9 minuten lopen.