Goedkope vluchten naar Barcelona

Voordeligste vluchten naar Barcelona

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 34 voor enkele vluchten en € 64 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Transavia
Transavia
Transavia
Transavia
Transavia
Brussels Airlines
Transavia
Brussels Airlines
Transavia
Transavia

Over Barcelona

Met Expedia ben je voor je het weet in Barcelona om Casa Milà te bezichtigen, meesterwerken van Picasso te bewonderen of een strandwandeling te maken. Je vliegt in ruim twee uur naar de luchthaven van Barcelona: Barcelona El Prat. Ook is het mogelijk om via Girona-Costa Brava of Reus Airport te reizen, maar die liggen een stuk verder van de stad vandaan.

Barcelona El Prat Airport ligt circa 14 kilometer ten zuiden van de stad. Het is de grootste luchthaven van Catalonië en de op een na grootste van Spanje. Van alle drie de aanvliegroutes is het vanaf deze luchthaven verreweg het gemakkelijkst om in de stad Barcelona te komen. Je kunt de trein, de Aerobus, de nachtbus of natuurlijk een taxi nemen. De trein is goedkoop en de reis duurt 18 minuten, afhankelijk van bij welk station je wilt uitstappen. Bij veel stations kun je overstappen op de metro om bij je bestemming te komen. De trein vertrekt ongeveer twee keer per uur en je kunt kaartjes kopen bij de automaat. De Aerobus kost ietsje meer, maar nog steeds maar iets meer dan 5 euro, en deze rijdt vaker dan de trein. Er rijden ook nachtbussen, die er wel wat langer over doen om in het centrum te komen. Een taxi brengt je in circa 25 minuten naar het centrum en kost ruim 30 euro. Het vliegveld zelf heeft twee terminals en er zijn verscheidene gelegenheden om een kop koffie te drinken, tapas te eten, kleding of souvenirs te kopen en nog veel meer. In Terminal 1 bevindt zich zelfs een hotel, de zogenaamde 'Air Rooms'; in de omgeving liggen nog meer hotels, zoals het Tryp Barcelona Aeropuerto Hotel.

De luchthaven Girona-Costa Brava ligt vrij ver van Barcelona vandaan, op ongeveer 100 kilometer afstand. Door de noordelijke ligging wordt deze luchthaven ook gebruikt door reizigers die Zuid-Frankrijk als bestemming hebben. Vanaf Girona-Costa Brava is de makkelijkste en snelste optie een bus te nemen die naar Estació Nord in Barcelona rijdt; deze rit duurt een uur en tien minuten en de vertrektijden zijn afgestemd op de aankomsttijden van vluchten. Op zondag vertrekt de laatste bus naar Barcelona al om 19.15 uur. Als je met de trein wilt, zul je eerst met de taxi naar station Riudellots of met de taxi of bus naar Girona moeten reizen. Het is ook mogelijk om zelf een auto te huren bij een van de vier autoverhuurbedrijven.

Reus Airport is een kleine luchthaven, die minder vaak als aanvliegroute voor Barcelona wordt gebruikt. Reus ligt ruim 100 kilometer van Barcelona vandaan, dus met de bus ben je al gauw anderhalf uur onderweg om bij het grootste station van Barcelona te komen. Vanaf het centrum van Reus kun je ook de trein nemen naar Barcelona.

Er vertrekken elke dag vele vliegtuigen uit Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht en Groningen naar het warme zuiden. Met Expedia zoek je de beste prijs en de gemakkelijkste reisroute, zodat je zorgeloos kunt genieten van het uitzicht in Park Guëll, een spannende voetbalwedstrijd in Camp Nou of een van de vele andere bezienswaardigheden die Barcelona rijk is.

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Barcelona

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 34 voor enkele vluchten en € 64 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Transavia
Brussels Airlines