Topactiviteiten in Barcelona

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Barcelona

Ontdek Barcelona met een van deze mooie activiteiten

Barcelona, gelegen in de Spaanse regio Catalonië, is een betoverende stad om te bezoeken. Je kunt er genieten van schitterende kunst en cultuur, architectuur bewonderen tijdens een stadswandeling en heerlijk dineren. Om de stad in je op te nemen kun je de heuveltop Montjuïc beklimmen voor een panoramisch uitzicht. In Barcelona kun je kennismaken met de werken van grote kunstenaars als Gaudí, Dalí, Picasso en Miró. Chique cafés, hippe bars en unieke winkels zullen allemaal om je aandacht wedijveren als je keer op keer over de fascinerende Las Ramblas loopt. Er zijn genoeg activiteiten in Barcelona voor het hele gezin.

Buurten van Barcelona

Onderneem bijvoorbeeld een excursie in Barcelona waarbij je in een dag een van de bijzondere wijken leert kennen. De oude stad, of Ciutat Vella, ligt aan de kust van de Middellandse Zee en is een plek waar veel van de bezienswaardigheden en activiteiten van de stad te vinden zijn. Hier vind je onder meer de Barri Gòtic met zijn middeleeuwse charmes en architectuur, de beroemde Ramblas en het Marinemuseum. Je kunt bij ons een wandeltour door de Barri Gòtic boeken waarbij je onderweg stopt om heerlijke tapas te eten. In de wijk Eixample maak je kennis met de elegante architectuur van Gaudí en andere grote kunstenaars dankzij gebouwen als het Casa Milà en de tempel Expiatori. Aan de zuidrand van Barcelona, in Sants-Montjuïc, kun je genieten van een panoramisch uitzicht en een schat aan musea en monumenten. Je kunt al van tevoren tickets kopen voor de kabelbaan die je naar de top brengt.

Ontdek de bezienswaardigheden van Barcelona

In de Sagrada Família, het nog onvoltooide meesterwerk van Gaudí, kun je gerust een paar uur doorbrengen. Als je niet te lang in de rij wilt staan, kan het een goed idee zijn om tickets voor toegang zonder wachtrij tot de Sagrada Família te kopen. Een uitstapje naar Parc Güell in Gràcia laat zien dat de fantastische architectuur van Gaudí ook is ontworpen voor het dagelijkse Catalaanse leven. Wanneer je geen enkel hoogtepunt van Gaudí wilt missen, kun je deelnemen aan een speciale Gaudí-tour. De magische fontein op Plaça d'Espanya biedt in de avonduren een onvergetelijke muziek- en lichtshow. Als je veel op een dag wilt zien, kan het handig zijn om te kiezen voor Hola Barcelona, een kaart voor onbeperkt vervoer door Barcelona.

Dingen om te doen in Barcelona in de avond en nacht

Als je vlucht naar Barcelona pas in de avonduren aankomt, hoef je zeker niet meteen je bed in. De stad komt 's nachts echt tot leven. Het is makkelijk om in de buurt van je hotel in Barcelona een fijne tapasbar te vinden om tot in de late uurtjes te dineren en te borrelen. Je kunt ook meegaan met een tour langs de bekendste tapasbars van de stad of een bezoek aan een tapasrestaurant combineren met een flamencoshow. Er zijn bovendien genoeg muziekcafés en clubs die tot diep in de nacht open zijn en waar je kunt genieten van een keur aan muziekstijlen.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten