Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Massachusetts State House

Duik in de geschiedenis of zie de overheid in actie in dit gedurfde, elegante monument voor de politieke waarden van deze trotse historische staat. 

Onder Amerikaanse steden beschikt Boston over een ongekend lang en trots politiek verleden. Het Massachusetts State House past als gebouw goed bij dit verleden. Het State House staat op een terrein van 2,7 hectare op Beacon Hill met uitzicht op Boston Common. Bewonder de indrukwekkende voorgevel en de kenmerkende gouden koepel die het gebouw de autoriteit geven die past bij de diepgewortelde toewijding aan vrijheid en democratie van de staat Massachusetts.

Dit Massachusetts State House werd gebouwd in de jaren negentig van de achttiende eeuw. Het werd ontworpen door de vermaarde autodidactische architect Charles Bulfinch, die ook de parlementsgebouwen voor Connecticut en Maine heeft gebouwd. Bewonder de fraaie bakstenen voorgevel van het gebouw, die elegant contrasteert met de zuilengang met witte Korinthische zuilen. Een ander beeldbepalend onderdeel van het State House is de vergulde koepel. 

Al je goed kijkt, zie je op de koepel een vergulde dennenappel staan, een symbool dat verwijst naar de economische afhankelijkheid van de staat van de bossen in de achttiende eeuw. De vergulde koepel was oorspronkelijk van hout en koper gemaakt. In de Tweede Wereldoorlog werd een donkere laag verf op de koepel aangebracht om niet de aandacht te trekken van vijandelijke bommenwerpers. Tegenwoordig is de koepel verguld met 23-karaats bladgoud, een bijzonder indrukwekkend gezicht in de middagzon. In dit gebied graasden ooit de koeien van de legendarische patriot John Hancock. Sam Adams en Paul Revere hebben het fundament van het gebouw gelegd en Revere heeft zelfs de coating van koper op de koepel aangebracht. 

Tegenwoordig is het Massachusetts State House een uitstekende plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van het gebouw en de rol die het heeft gespeeld in het politieke leven van Boston. Volg een gratis rondleiding bij een van de zeer goed geïnformeerde 'Dorische docenten' van het State House om meer te weten te komen over de marmeren vloeren, kunstwerken, historische beelden en verschillende iconen. Mis niet de fraaie muurschilderingen met oorlogsthema's van Edward Brodney. Tijdens de rondleiding kun je ook een kijkje nemen in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, wat helemaal spannend is wanneer er net een debat plaatsvindt.

Het Massachusetts State House bevindt zich op loopafstand van het metrostation Park Street. Het gebouw is op werkdagen geopend. Rondleidingen zijn gratis, maar dienen wel van tevoren te worden gereserveerd. Vergeet na je bezoek niet de vele schitterende standbeelden in de voortuin te bekijken.


Parlementsgebouw van Massachusetts Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Parlementsgebouw van Massachusetts

Alle 1.338 accommodaties in de buurt van Parlementsgebouw van Massachusetts bekijken
Hyatt Regency Boston € 123
Hyatt Regency Boston

Hyatt Regency Boston

One Avenue De Lafayette, Boston, MA
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Downtown Boston, vlak bij Operagebouw van Boston en Downtown Crossing. Ook The Freedom Trail en Boston Common liggen binnen 10 minuten lopen. Chinatown Station en Downtown Crossing Station liggen op 5 minuten lopen.

  Boston Park Plaza € 130
  Boston Park Plaza

  Boston Park Plaza

  50 Park Plaza at Arlington Street, Boston, MA
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit historische hotel ligt in Back Bay, binnen 10 minuten lopen Newbury Street, Openbare tuin van Boston en Boston Common. Ook Copley Place en Hynes Convention Center liggen binnen 2 km afstand. Arlington Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Boylston Station is het 8 minuten lopen.

   The Bostonian Boston € 124
   The Bostonian Boston

   The Bostonian Boston

   26 North St, Boston, MA
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Downtown Boston, vlak bij Marktplaats Faneuil Hall, The Freedom Trail en Quincy Market. Ook Boston Harbor en Huis van Paul Revere liggen binnen 5 minuten lopen. State St. Station en Haymarket Station liggen op 5 minuten lopen.

    Revere Hotel Boston Common € 131
    Revere Hotel Boston Common

    Revere Hotel Boston Common

    200 Stuart St, Boston, MA
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Downtown Boston, binnen 5 minuten lopen van Charles Playhouse, Boch Center en Wilbur Theatre. Ook Copley Square en Boston Common liggen binnen 10 minuten lopen. Arlington Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Boylston Station is het 6 minuten lopen.

     Hyatt Centric Faneuil Hall Boston € 135
     Hyatt Centric Faneuil Hall Boston

     Hyatt Centric Faneuil Hall Boston

     54-68 Devonshire St, Boston, MA
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Boston Financial District, vlak bij Boston Massacre Site, The Freedom Trail en Downtown Crossing. Ook Marktplaats Faneuil Hall en Quincy Market liggen binnen 5 minuten lopen. State St. Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Government Center Station is het 4 minuten lopen.

      The Godfrey Hotel Boston € 131
      The Godfrey Hotel Boston

      The Godfrey Hotel Boston

      505 Washington Street, Boston, MA
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Downtown Boston, vlak bij Operagebouw van Boston, The Freedom Trail en Downtown Crossing. Ook Boston Common en Orpheum Theater liggen binnen 5 minuten lopen. Downtown Crossing Station en Chinatown Station liggen op 5 minuten lopen.

       Club Quarters Hotel in Boston € 116
       Club Quarters Hotel in Boston

       Club Quarters Hotel in Boston

       161 Devonshire St, Boston, MA
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Downtown Boston, binnen 5 minuten lopen van Downtown Crossing en The Freedom Trail. Ook Marktplaats Faneuil Hall en Quincy Market liggen binnen 10 minuten lopen. State St. Station en Downtown Crossing Station liggen op 5 minuten lopen.

        InterContinental Boston € 155
        InterContinental Boston

        InterContinental Boston

        510 Atlantic Ave, Boston, MA
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Boston Financial District, binnen 5 minuten lopen van Boston Harbor, Boston Tea Party Ship en Rowes Wharf. Ook Boston Children's Museum en Aquarium van New England liggen binnen 10 minuten lopen. Station Boston South ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Aquarium is het 9 minuten lopen.