Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Vogelpark

In dit gebied met bos en regenwoud leven honderden tropische vogels, vlinders en reptielen. Als je durft, mag je een papegaai of python vasthouden.

Het Parque das Aves (Vogelpark) in Foz do Iguaçu is een 'must-see' voor vogelliefhebbers en iedereen die meer te weten wil komen over de fauna van Brazilië en Zuid-Amerika. In dit 16 hectare grote inheemse bos kom je niet alleen ruim 800 vogels tegen, maar ook vlinders, reptielen, insecten en apen.

Het houten pad, dat ook toegankelijk is voor rolstoelen, leidt je langs de volières en kassen in het park. Langs het pad zie je overal in de lucht en in de boomtoppen vogels. De vijvers zitten vol vissen en in de aangelegde meertjes kun je reptielen zien spelen.

In de Viveiro Floresta, een replica van een Atlantisch Woud dat een groot deel van het Parque Nacional do Iguaçu beslaat, hoor je lijsters zingen en zie je hokko's scharrelen naar voedsel. Watervogels als flamingo's en toekans vind je in de Viveiro Pantanal. Dit is een replica van de biodiversiteit van de Braziliaanse regio Pantanal, een van 's werelds belangrijkste tropische draslandgebieden. In het reptielenverblijf, of Covil dos Répteis, kun je hagedissen en slangen tegenkomen.

Twee van de meest iconische vogels van Brazilië, de goudparkiet en de ara, hebben hun eigen speciale volières. Ook kun je oog in oog komen te staan met de kasuaris, een vogel die niet kan vliegen maar wel te boek staat als een van 's werelds gevaarlijkste vogels. In het Reino das Borboletas, het Koninkrijk der Vlinders, zorgen allerlei vlindersoorten en kolibries voor een feest van kleuren.

Aan het eind van de route kun je kennismaken met een tamme ara en je laten fotograferen met het dier op je arm. En de echt dappere bezoekers mogen ook op de foto terwijl ze een python vasthouden. Het café van het park biedt uitzicht op een flamingovijver.

Het Vogelpark ligt vlak bij de ingang van het Parque Nacional do Iguaçu, op 20 minuten rijden van het centrum van Foz do Iguaçu. Tussen het park en het stadscentrum rijden bussen, maar je kunt ook met je eigen auto komen. Parkeren is gratis.

Het Vogelpark is dagelijks geopend. Om alles te zien heb je tot 3 uur nodig. Meer informatie over openingstijden en entreeprijzen vind je op de officiële website van het park.


Parque das Aves Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Parque das Aves

Alle 267 accommodaties in de buurt van Parque das Aves bekijken
San Martin Cataratas Resort & Spa
San Martin Cataratas Resort & Spa

San Martin Cataratas Resort & Spa

Rodovia das Cataratas Km 21, Parque Nacional Iguaçu, Foz do Iguaçu, PR
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Foz do Iguaçu ligt in een nationaal park, binnen 10 minuten lopen van Parque das Aves en Ingang van de watervallen van Iguassu. Ook Acquamania en Cataratas do Iguaçu liggen binnen 15 km afstand.

  Canzi Cataratas Hotel € 44
  Canzi Cataratas Hotel

  Canzi Cataratas Hotel

  Av. das Cataratas, km 20.5, Foz do Iguaçu, PR
    
   2.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Avenida das Cataratas en Parque das Aves. Ook Ingang van de watervallen van Iguassu en Cataratas do Iguaçu liggen binnen 15 km afstand.

   Pousada Guata Porã € 50
   Pousada Guata Porã

   Pousada Guata Porã

   Rodovia das Cataratas Km 21, Foz do Iguaçu, Pr
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Deze plattelandsaccommodatie ligt vlak bij de luchthaven, binnen 15 minuten lopen van Parque das Aves en Ingang van de watervallen van Iguassu. Ook Shopping Catuaí Palladium en Cataratas do Iguaçu liggen binnen 15 km afstand.

    Hotel Colonial Iguaçu € 25
    Hotel Colonial Iguaçu

    Hotel Colonial Iguaçu

    Rod. das Cataratas, Km 20, Parque Nacional do Iguacu, Foz do Iguaçu, PR
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Foz do Iguaçu ligt vlak bij de luchthaven, binnen 2 km afstand van Parque das Aves en Ingang van de watervallen van Iguassu. Ook Dreamland Museu de Cera en Drielandenpunt liggen binnen 15 km afstand.

     Cataratas Park Hotel € 20
     Cataratas Park Hotel

     Cataratas Park Hotel

     Av. das Cataratas, 6075, Vila Yolanda, Foz do Iguaçu, PR
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Foz do Iguaçu ligt vlak bij de luchthaven, op 0,1 km van Avenida das Cataratas en binnen 10 km afstand van Parque das Aves en Ingang van de watervallen van Iguassu. Ook Drielandenpunt en Ponte da Amizade liggen binnen 20 km afstand.

      Pousada Golden Cataratas
      Pousada Golden Cataratas

      Pousada Golden Cataratas

      Rua Ibirama 269, Foz do Iguaçu, Paraná
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Deze pousada in Foz do Iguaçu ligt op 0,1 km van Avenida das Cataratas en binnen 5 km afstand van Parque das Aves en Ingang van de watervallen van Iguassu. Ook Drielandenpunt en Ponte da Amizade liggen binnen 20 km afstand.

       Nacional Inn Iguaçu € 21
       Nacional Inn Iguaçu

       Nacional Inn Iguaçu

       Rod. Das Cataratas, Km 16,7, Foz do Iguaçu, PR
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Foz do Iguaçu ligt vlak bij de luchthaven, vlak bij Dreamland Museu de Cera en Avenida das Cataratas. Parque das Aves ligt op 4,2 km.

        Pousada Naipi
        Pousada Naipi

        Pousada Naipi

        Rua Astorga, 2727, Av. Cataratas, Foz do Iguaçu, PR
          
         2.5 van 5.0 Sterren

         Deze pousada in Foz do Iguaçu ligt binnen 2 km afstand van Dreamland Museu de Cera en Avenida das Cataratas. Ook Acquamania en Iguazú National Park liggen binnen 5 km afstand.