Brazilië

Reisgids
Barra da Tijuca toont een strand en ook een grote groep mensen
Geweldige landschappen, ontelbaar veel stranden en een onweerstaanbare feestsfeer maken Brazilië tot een van de meest schilderachtige en opwindende landen van Zuid-Amerika.

Brazilië heeft echt iets eigens te bieden in Zuid-Amerika. Ontdek de onmiskenbaar flamboyante en kleurrijke cultuur van Brazilië in de uitgestrekte natuur, de steden en bij de carnavals. Bestudeer koloniaal erfgoed in dit Zuid-Amerikaanse land dat eens door Portugal werd overheerst. Afgelegen eilanden met witte zandstranden met een totaaloppervlak van 7491 km liggen voor de Atlantische kust te wachten om verkend te worden.

Ervaar de aanstekelijke energie van Rio de Janeiro, waar je de Pão de Açúcar (de Suikerberg), de wijk Ipanema en de wijk Copacabana kunt verkennen. Wandel door de zandduinen van Natal en duik in de Afro-Braziliaanse cultuur van de stad Salvador. Ga surfen aan de stranden van Florianópolis of wandel door de straten van Paraty, een prachtig bewaard gebleven koloniaal plaatsje. Ga surfen, kanoën en snorkelen op een van de schilderachtige eilanden, zoals Fernando de Noronha, Ilha Catimbau of Ilhe Grande. Ga eilandhoppen langs de Costa Verde.

Ook het binnenland van de eilanden heeft veel natuurschoon te bieden. Spot anaconda's, kaaimannen, jaguars en wilde zwijnen in de moerassen en op de savannes van het Reserva Pantanal. Voeg je bij een wandelgroep of volg een riviercruise door de jungle en het regenwoud van de Amazone. Bekijk watervallen, rivierstranden, grotten en indrukwekkende rotsformaties tijdens een wandeling door Parque Nacional da Chapada Diamantina en Parque Nacional da Chapada dos Veadeiros. Bewonder de 275 Watervallen van de Iguaçu aan de Argentijnse grens.

Breng een bezoek aan de drukke stad São Paulo, bekend om de kunstgalerieën, markten en het nachtleven. Neem een kijkje in de uit de grond gestampte hoofdstad Brasília en bezoek de traditionele bars of 'botecos' van de stad Belo Horizonte. Daarnaast is ook een bezoek aan een van de parken in de milieuvriendelijke stad Curitiba de moeite waard.

Grijp je kans om het opgewekte karakter van de Brazilianen te leren kennen en stort je in de extravagante festivals, zoals het carnaval dat ieder jaar net voor Pasen wordt gehouden of het nieuwjaarsfeest. Voeg je bij de uitgelaten menigte in Rio de Janeiro of maak kennis met een iets kleinschaliger carnavalsfeest in Olinda of Recife.

Een rondreis maken door het grootste land van Zuid-Amerika neemt veel tijd in beslag en veel toeristen kiezen ervoor om alleen specifieke regio's te bezoeken. Goedkope vliegmaatschappijen en een uitgebreid netwerk voor openbaar vervoer zorgen dat je gemakkelijk door het land kunt reizen. Waar je ook heen gaat, je zult een fascinerende mix van kleuren, culturen, ritmes en landschappen ontdekken.

Populaire plekken om te bezoeken

Brazilië

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: