Belangrijk: Voor deze bestemming gelden mogelijk COVID-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

BraziliëZuid-Amerika

Geweldige landschappen, ontelbaar veel stranden en een onweerstaanbare feestsfeer maken Brazilië tot een van de meest schilderachtige en opwindende landen van Zuid-Amerika.

Brazilië heeft echt iets eigens te bieden in Zuid-Amerika. Ontdek de onmiskenbaar flamboyante en kleurrijke cultuur van Brazilië in de uitgestrekte natuur, de steden en bij de carnavals. Bestudeer koloniaal erfgoed in dit Zuid-Amerikaanse land dat eens door Portugal werd overheerst. Afgelegen eilanden met witte zandstranden met een totaaloppervlak van 7491 km liggen voor de Atlantische kust te wachten om verkend te worden.

Ervaar de aanstekelijke energie van Rio de Janeiro, waar je de Pão de Açúcar (de Suikerberg), de wijk Ipanema en de wijk Copacabana kunt verkennen. Wandel door de zandduinen van Natal en duik in de Afro-Braziliaanse cultuur van de stad Salvador. Ga surfen aan de stranden van Florianópolis of wandel door de straten van Paraty, een prachtig bewaard gebleven koloniaal plaatsje. Ga surfen, kanoën en snorkelen op een van de schilderachtige eilanden, zoals Fernando de Noronha, Ilha Catimbau of Ilhe Grande. Ga eilandhoppen langs de Costa Verde.

Ook het binnenland van de eilanden heeft veel natuurschoon te bieden. Spot anaconda's, kaaimannen, jaguars en wilde zwijnen in de moerassen en op de savannes van het Reserva Pantanal. Voeg je bij een wandelgroep of volg een riviercruise door de jungle en het regenwoud van de Amazone. Bekijk watervallen, rivierstranden, grotten en indrukwekkende rotsformaties tijdens een wandeling door Parque Nacional da Chapada Diamantina en Parque Nacional da Chapada dos Veadeiros. Bewonder de 275 Watervallen van de Iguaçu aan de Argentijnse grens.

Breng een bezoek aan de drukke stad São Paulo, bekend om de kunstgalerieën, markten en het nachtleven. Neem een kijkje in de uit de grond gestampte hoofdstad Brasília en bezoek de traditionele bars of 'botecos' van de stad Belo Horizonte. Daarnaast is ook een bezoek aan een van de parken in de milieuvriendelijke stad Curitiba de moeite waard.

Grijp je kans om het opgewekte karakter van de Brazilianen te leren kennen en stort je in de extravagante festivals, zoals het carnaval dat ieder jaar net voor Pasen wordt gehouden of het nieuwjaarsfeest. Voeg je bij de uitgelaten menigte in Rio de Janeiro of maak kennis met een iets kleinschaliger carnavalsfeest in Olinda of Recife.

Een rondreis maken door het grootste land van Zuid-Amerika neemt veel tijd in beslag en veel toeristen kiezen ervoor om alleen specifieke regio's te bezoeken. Goedkope vliegmaatschappijen en een uitgebreid netwerk voor openbaar vervoer zorgen dat je gemakkelijk door het land kunt reizen. Waar je ook heen gaat, je zult een fascinerende mix van kleuren, culturen, ritmes en landschappen ontdekken.

Populaire steden in Brazilië

Barra da Tijuca bevat een zandstrand en ook een grote groep mensen
Rio de Janeiro
Staat bekend om Stranden, Zee en Landschap

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Museu do Amanhã
  Museu do Amanhã
 • Maracana-stadion
  Maracana-stadion
 • Botanische tuin van Rio de Janeiro
  Botanische tuin van Rio de Janeiro
Praia do Farol da Barra bevat algemene kustgezichten, een vuurtoren en een zonsondergang
Salvador
Staat bekend om Stranden, Museums en Livemuziek

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Praia do Farol da Barra
  Praia do Farol da Barra
 • Strand van Porto da Barra
  Strand van Porto da Barra
 • Praia do Flamengo
  Praia do Flamengo
Praia da Prainha bevat een kuststadje, een zandstrand en algemene kustgezichten
Búzios
Staat bekend om Stranden, Surfen en Natuurparken

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Geriba Beach
  Geriba Beach
 • Praia João Fernandes
  Praia João Fernandes
 • Forte-strand
  Forte-strand
Stadstheater bevat interieur en theaters
São Paulo
Staat bekend om Business, Museums en Cultuur

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Avenida Paulista
  Avenida Paulista
 • Parque do Ibirapuera
  Parque do Ibirapuera
Tamandare toont algemene kustgezichten, een strand en tropische uitzichten
Recife
Staat bekend om Stranden, Cultuur en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Muro Alto Beach
  Muro Alto Beach
 • Strand van Maracaípe
  Strand van Maracaípe
Itajaí inclusief spoorwegen en een stad
Itajaí
Staat bekend om Stranden, Wandelen en Platteland

…"

Populaire plekken om te bezoeken in Brazilië

Parque do Ibirapuera
Afbeelding van Parque do Ibirapuera

Parque do Ibirapuera

Maak een avondwandeling en zie hoe de lichten van de stad worden weerspiegeld in de enorme meren in het park. Je kunt ook een hele dag in het park doorbrengen en de culturele plekken bezoeken die zich in de uitgestrekte tuinen bevinden.

Museu de Arte Moderna de São Paulo
Afbeelding van Museu de Arte Moderna de São Paulo

Museu de Arte Moderna de São Paulo

Bekijk in dit museum voor moderne kunst iconische werken van wereldberoemde kunstenaars en belangrijke vertegenwoordigers van 20e-eeuwse Braziliaanse kunststromingen.

Cristo Redentor
Afbeelding van Cristo Redentor

Cristo Redentor

Deze berg die boven het stadscentrum uitsteekt, is vooral bekend vanwege het beeldbepalende Jezusbeeld van wolkenkrabberformaat.

Maracana-stadion
Afbeelding van Maracana-stadion

Maracana-stadion

Je begrijpt de obsessie van de Brazilianen met voetbal pas als je een wedstrijd hebt bijgewoond of een rondleiding hebt gevolgd in een van de grootste en meest legendarische voetbalstadions.

Selaron trappen
Afbeelding van Selaron trappen

Selaron trappen

Beklim deze stadstrap om een van de grootste en nuttigste openbare kunstprojecten van Rio te ervaren, een verzameling mozaïeken gemaakt door een in Rio zeer geliefde persoon.

Botanische tuin van Rio de Janeiro
Afbeelding van Botanische tuin van Rio de Janeiro

Botanische tuin van Rio de Janeiro

Ga naar Cristo Redentor en Praia Ipanema. Dit zijn slechts twee van de geweldige bezienswaardigheden in Botanische tuin van Rio de Janeiro, een aan de kust gelegen stad.