Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Pont des Arts

Deze brug, die zich in het hart van Parijs bevindt, is een prachtige plek om te relaxen en te genieten van het uitzicht op de Seine.

Bewonder het voorname Institut de France, de magnifieke Eiffeltoren en koop enkele fraaie souvenirs terwijl je naar de iconische Pont des Arts kuiert. Ga op een van de bankjes zitten en luister naar straatartiesten of neem een goed gevulde picknickmand mee en drink een glaasje wijn met je partner terwijl de zon ondergaat in de stad der liefde.

De oorspronkelijke Pont des Arts was de eerste ijzeren brug in Parijs en werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Nadat de brug zware bombardementen in beide wereldoorlogen had overleefd, stortte de brug in 1979 bijna in doordat er een boot tegenaan voer. Gelukkig werd de brug enkele jaren later gerenoveerd en werden de negen metalen bogen vervangen door zeven nieuwe bogen. Via deze brede brug loop je in 10 minuten van het Louvre en het Institut de France naar de overkant van de rivier.

Wandel over het houten wandelpad en staar over de kalm stromende Seine. Bekijk de rondvaartboten die langzaam voorbijglijden of ontdek je favoriete bezienswaardigheden aan de skyline vol gebouwen. De enorme koepel van het Institut de France en de rijzige Eiffeltoren zullen je zeker niet ontgaan. Ga op souvenirjacht bij de kraampjes die aan weerszijden van de rivier staan en geniet van de geanimeerde straatartiesten.

Jarenlang hingen geliefden slotjes aan de brugleuningen als symbool van hun eeuwigdurende liefde. Het gemeentebestuur maakte zich echter zorgen over de gevaarlijke situatie die ontstond door het gewicht van de slotjes, dat overeenkwam met het gewicht van 20 olifanten, en heeft het metalen traliewerk vervangen door glas. Op deze romantische plek kun je je liefde bevestigen door een selfie met je geliefde te maken in plaats van een slotje op te hangen.

De Pont des Arts ligt dicht bij het centrum van Parijs. Wanneer het avond wordt en de mensenmassa zich verspreidt in diverse richtingen, kun je je in een café in de buurt ontspannen met een glas wijn en iets eten, terwijl je het licht ziet veranderen en naar straatmuzikanten luistert die klassieke vioolmuziek spelen.


Pont des Arts Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Pont des Arts

Alle 10.466 accommodaties in de buurt van Pont des Arts bekijken
Hotel Europe Saint Severin Paris € 71
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

  Hotel Le Cardinal € 71
  Hotel Le Cardinal

  Hotel Le Cardinal

  3 rue du Cardinal Mercier, Parijs
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy, La Machine du Moulin Rouge en Théâtre Mogador. Ook Galéries Lafayette en Boulevard Haussmann liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Liège en Metrostation Place de Clichy liggen op 5 minuten lopen.

   Académie Hôtel Saint Germain € 129
   Académie Hôtel Saint Germain

   Académie Hôtel Saint Germain

   32 Rue des Saints-Pères, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Église Saint-Sulpice, Musée d'Orsay en Palais Royal. Ook Le Bon Marché en Île de la Cité liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Germain-des-Prés ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Rue du Bac is het 6 minuten lopen.

    Hôtel Lion d'Or Louvre € 130
    Hôtel Lion d'Or Louvre

    Hôtel Lion d'Or Louvre

    5 Rue de la Sourdière, Parijs, Paris
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Musée du Louvre. Ook Jardin des Tuileries en Place Vendôme liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Station de Métro Pyramides liggen op 5 minuten lopen.

     Hotel Eiffel Turenne € 67
     Hotel Eiffel Turenne

     Hotel Eiffel Turenne

     20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

      Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World
      Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

      Hôtel Lutetia, The Leading Hotels of the World

      45 Boulevard Raspail, Parijs
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Le Bon Marché en Église Saint-Sulpice. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Sèvres Babylone en Metrostation Rennes liggen op 5 minuten lopen.

       Maison Albar Hotels Le Diamond € 170
       Maison Albar Hotels Le Diamond

       Maison Albar Hotels Le Diamond

       4 Rue de la Pepiniere, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Boulevard Haussmann, Rue du Faubourg Saint-Honoré en Grands Boulevards. Ook Avenue Montaigne en Théâtre Mogador liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Lazare ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Augustin is het 3 minuten lopen.

        Hotel Britannique € 69
        Hotel Britannique

        Hotel Britannique

        20 Avenue Victoria, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Théâtre du Châtelet, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Conciergerie en Île de la Cité liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Châtelet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Pont Neuf is het 4 minuten lopen.