Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Pont des Arts

Deze brug, die zich in het hart van Parijs bevindt, is een prachtige plek om te relaxen en te genieten van het uitzicht op de Seine.

Bewonder het voorname Institut de France, de magnifieke Eiffeltoren en koop enkele fraaie souvenirs terwijl je naar de iconische Pont des Arts kuiert. Ga op een van de bankjes zitten en luister naar straatartiesten of neem een goed gevulde picknickmand mee en drink een glaasje wijn met je partner terwijl de zon ondergaat in de stad der liefde.

De oorspronkelijke Pont des Arts was de eerste ijzeren brug in Parijs en werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Nadat de brug zware bombardementen in beide wereldoorlogen had overleefd, stortte de brug in 1979 bijna in doordat er een boot tegenaan voer. Gelukkig werd de brug enkele jaren later gerenoveerd en werden de negen metalen bogen vervangen door zeven nieuwe bogen. Via deze brede brug loop je in 10 minuten van het Louvre en het Institut de France naar de overkant van de rivier.

Wandel over het houten wandelpad en staar over de kalm stromende Seine. Bekijk de rondvaartboten die langzaam voorbijglijden of ontdek je favoriete bezienswaardigheden aan de skyline vol gebouwen. De enorme koepel van het Institut de France en de rijzige Eiffeltoren zullen je zeker niet ontgaan. Ga op souvenirjacht bij de kraampjes die aan weerszijden van de rivier staan en geniet van de geanimeerde straatartiesten.

Jarenlang hingen geliefden slotjes aan de brugleuningen als symbool van hun eeuwigdurende liefde. Het gemeentebestuur maakte zich echter zorgen over de gevaarlijke situatie die ontstond door het gewicht van de slotjes, dat overeenkwam met het gewicht van 20 olifanten, en heeft het metalen traliewerk vervangen door glas. Op deze romantische plek kun je je liefde bevestigen door een selfie met je geliefde te maken in plaats van een slotje op te hangen.

De Pont des Arts ligt dicht bij het centrum van Parijs. Wanneer het avond wordt en de mensenmassa zich verspreidt in diverse richtingen, kun je je in een café in de buurt ontspannen met een glas wijn en iets eten, terwijl je het licht ziet veranderen en naar straatmuzikanten luistert die klassieke vioolmuziek spelen.


Gids voor Pont des Arts


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.050 accommodaties in de buurt van Pont des Arts bekijken
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 158
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

53 Ter Quai des Grands Augustins, Parijs, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.426 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Deze gezinsvriendelijke residentie in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Pont Neuf en Île de la Cité. Ook Notre-Dame-kathedraal en Les Halles liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Saint Honore Paris € 121
  Hotel Saint Honore Paris

  Hotel Saint Honore Paris

  85 Rue Saint Honore, Parijs, Paris
    
   3,9
   / 5, op basis van 438 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Rue de Rivoli en Les Halles. Ook Palais Royal en Centre Pompidou liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Louvre - Rivoli en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

   Citadines Les Halles Paris € 156
   Citadines Les Halles Paris

   Citadines Les Halles Paris

   4 Rue Des Innocents, Parijs, Paris
     
    4,1
    / 5, op basis van 2.135 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

    Hotel Les Bulles de Paris € 105
    Hotel Les Bulles de Paris

    Hotel Les Bulles de Paris

    32 Rue Des Ecoles, Parijs, Paris
      
     4,3
     / 5, op basis van 284 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne, Notre-Dame-kathedraal en Île de la Cité. Ook Jardin du Luxembourg en Théâtre de l'Odéon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.

     L'Empire Paris € 199
     L'Empire Paris

     L'Empire Paris

     48 Rue De L Arbre Sec, Parijs, Paris
       
      4,4
      / 5, op basis van 1.060 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, op 0,1 km van Rue de Rivoli.

      Normandy Hotel € 129
      Normandy Hotel

      Normandy Hotel

      7 Rue De L Echelle, Parijs, Paris
        
       3,3
       / 5, op basis van 2.191 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, op 0,1 km van Rue de Rivoli.

       Hotel Duminy Vendome € 130
       Hotel Duminy Vendome

       Hotel Duminy Vendome

       3 Rue du Mont Thabor, Parijs, Paris
         
        4,2
        / 5, op basis van 840 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli en Place Vendôme. Ook Jardin des Tuileries en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Concorde is het 6 minuten lopen.

        K+K Hotel Cayre Paris € 188
        K+K Hotel Cayre Paris

        K+K Hotel Cayre Paris

        4 Boulevard Raspail, Parijs, Paris
          
         4,4
         / 5, op basis van 1.270 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée d'Orsay, Le Bon Marché en Pont Royal. Ook Musée Rodin en Église Saint-Sulpice liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.