Provincie Sevilla

Andalusië
Alcazar toont religieuze elementen en een kerk of kathedraal
Andalusië's hoofdstad staat bekend om de flamenco, stierengevechten en mooie gebouwen en is doordrenkt met geschiedenis, religie en een passie voor het goede leven.

De Andalusische stad Sevilla ligt aan de oevers van de rivier de Guadalquivir en is rijk aan historische, architecturale en culturele schatten. Als je lang genoeg doorloopt, sta je ineens voor een van de drie belangrijkste monumenten in het oude centrum van de stad, aan de oostelijke oever van de Guadalquivir. De Catedral de Sevilla (Kathedraal van Sevilla) is adembenemend vanwege zijn enorme omvang en de indrukwekkende vergulde beelden die erin staan. Naast de kathedraal staat La Giralda, de klokkentoren die ooit een minaret was. Aan de andere kant van het plein staat het geweldige Real Alcázar (Koninklijk Paleis), waar meer dan duizend jaar aan Moors en christelijk ontwerp op spectaculaire wijze samengaat.De inwoners van Sevilla staan bekend om hun passie, die duidelijk tot uiting komt tijdens de twee grote festivals die vóór en na Pasen worden gehouden. Semana Santa de Sevilla is een van de grootste religieuze optochten ter wereld. Het Feria de Abril geeft lokale inwoners de kans om zich helemaal te laten gaan tijdens een feestweek vol flamenco en lekkernijen. Sevilla heeft meer cafés per hoofd van de bevolking dan welke andere Europese stad dan ook, en heeft zijn reputatie als belangrijke feeststad dus dubbel en dwars verdiend. Begin je avond met een bord sappige olijven, verschillende soorten heerlijke ham en patatas bravas (gebakken aardappelen met een pittige saus) in een van de vele tapasbars. Ga vervolgens naar een concert of voetbalwedstrijd in Sevilla’s La Cartuja, een van de grootste stadions in Spanje. Sevilla is gemakkelijk bereisbaar. Het openbaar vervoer is uitstekend, met voordelige en regelmatige busdiensten naar alle belangrijke plaatsen. Verken de stad in een wat rustiger tempo door een fiets te huren via het openbare fietsverhuurprogramma, Sevici. Of kies voor een verblijf in de buurt van het oude centrum, waar de meeste belangrijke historische attracties zijn, zodat je de omgeving te voet kunt verkennen. Het aantal stadsbewoners daalt tijdens de zomer, wanneer de temperatuur oploopt tot ongeveer 36°C. De beste tijd voor een bezoek is in het najaar of het voorjaar, wanneer ook de festivals worden gehouden.

Populaire steden in Provincie Sevilla

Plaza de España toont historische architectuur, nachtleven en een zonsondergang
Sevilla
Staat bekend om Kathedralen, Historisch en Cafés
Zet het romantische Sevilla op je lijstje! Ontdek de monumenten, de kathedraal, de lokale keuken en meer.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza de España
  • Alcázar
  • La Giralda
Écija
Écija
Staat bekend om Wandelen, Kleine stad en Kasteel
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de monumenten, het kasteel en de tuinen in het gezellige Écija.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza de España
Carmona
Carmona
Staat bekend om Historisch, Platteland en Cultuur
Op slechts 30 kilometer van Sevilla ligt de prachtige stad Carmona, die rijk is aan indrukwekkend historisch en bouwkundig erfgoed dat zeker het bezoeken waard is.

Redenen voor een bezoekje

  • Iglesia San Pedro