Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Het zonovergoten Andalusië in het zuiden van Spanje heeft werkelijk alles voor een complete vakantie. Je kunt heerlijk op het strand liggen, stoere ritten maken door prachtige bergen met pittoreske dorpjes, eeuwenoude cultuur opsnuiven in Sevilla, Cordoba of Cádiz en niet te vergeten genieten van verrukkelijke tapas met een glaasje Rioja. Met een huurauto ben je helemaal vrij je Andalusische vakantie precies naar jouw smaak in te richten.

Vind jouw huurauto in Andalusië

Als je via Expedia een huurauto boekt, staat die al voor je klaar bij de luchthaven waar je aankomt. Zo rijd je bijvoorbeeld met een huurauto van de luchthaven in Málaga direct naar je bestemming aan de Costa del Sol. Als je liever eerst je hotel opzoekt, of tijdens je reis een auto wilt huren voor dagtripjes, zijn er ook meer dan genoeg ophaallocaties van gerenommeerde verhuurbedrijven in en rond het centrum van vrijwel alle steden te vinden, bijvoorbeeld voor een huurauto in Sevilla.

Je kunt met behulp van de filtermogelijkheden precies de auto uitzoeken die past bij jouw vakantie in de zon. In de hete Andalusische zomers is een airco onontbeerlijk, terwijl een navigatiesysteem je helpt om de tolwegen te vermijden. Als je met het hele gezin op reis bent, is een ruime gezinsauto of zelfs een personenbusje geen overbodige luxe. Bij een avontuurlijke rit door de schitterende, steile bergen naar authentieke witte dorpen als Ronda of Arcos de la Frontera komt de vierwielaandrijving van een SUV goed van pas. Een compacte auto helpt je daarentegen weer prima bij het manoeuvreren en parkeren in de charmante, smalle straatjes van de Spaanse steden. Dat is handig als je bijvoorbeeld eens de passie van een echte flamencoshow in Sevilla wilt ervaren.

Rijden in Andalusië

De verkeersregels in Spanje zijn vrijwel hetzelfde als in Nederland. Denk er wel aan dat in de bergen het stijgende verkeer voorrang heeft, net zoals het verkeer op de talrijke rotondes. Het is officieel niet toegestaan om in badkleding of met teenslippers de auto te besturen. Door de kronkelige, smalle straten in de Spaanse steden navigeren en vooral parkeren op straat kan een behoorlijke uitdaging zijn. Als je dus de wereldberoemde Moorse architectuur van het Alhambra in Granada of de Mezquita in Cordoba wilt bewonderen, is het aan te raden je huurauto in een van de vele ondergrondse parkeergarages neer te zetten en te voet de binnensteden te verkennen.